Hintaseuranta.fi
Hintaseuranta.fi UKK
Tälle sivulle olemme keränneet vastauksia yleisimpiin Hintaseuranta.fi:tä koskeviin kysymyksiin. Jos kaipaamasi kysymyksen vastausta ei ole tässä, jätä palautetta!
Mikä on Hintaseuranta.fi?

Hintaseuranta.fi on Sanoma Media Finlandin ylläpitämä www-palvelu, jonka avulla on helppo löytää oikeat tuotteet ja ostopaikat. Tuotetietojen lisäksi palvelusta löytyy myös parhaat hinnat ja ostopaikat.

Palvelu on käyttäjille täysin ilmainen.
Miten Hintaseuranta.fi toimii?

Hintaseuranta hakee jokaisen mukana olevan kaupan tuotteet kerran vuorokaudessa, yleensä öisin. Tämän jälkeen järjestelmämme käsittelee tuotteet sekä hinnat ja päivittää www-sivut. Tuotelistaa laajennetaan ja ylläpidetään ihmisvoimin, mutta itse tuotepäivitykset tapahtuvat täysin automaattisesti. Kaikki näkyvät hintatiedot pohjautuvat aina suoraan siihen, mitä kauppojen hinnastoissa lukee.
Mitä Hintaseuranta.fi:n hinnat sisältävät?

Hintaseuranta.fi:ssä ilmoitetaan kaksi hintaa; tuotteen hinta sekä hinta toimitettuna. Tuotteen hinta ei sisällä kuluja. Tätä hintaa käytetään hintakortin kokonaishinnan laskemiseen.

Hinta toimitettuna kertoo kokonaishinnan jos kauppa toimittaa tämän yksittäisen tuotteen esim. halvimman postikulun mukaan. Hinta on yhteishinta kaupan ilmoittamasta tuotteen hinnasta ja toimituskulusta.

Hinnat ovat suoraan kauppojen sivuilla tarjottuja listahintoja, ja ne sisältävät arvonlisäveron.

Aina ennen tuotteen ostamista on järkevintä tarkistaa tuotteen tiedot sekä hinta ja mahdolliset toimituskulut kaupan kotisivuilta.
Miksi tuotetta X ei löydy Hintaseuranta.fi:stä?

Yksi vaihtoehto on, että tuote on hyvin uusi tai hyvin vanha - eli että sitä ei löydy Hintaseuranta.fi:ssä mukana olevista kaupoista. Jos tuote on vasta hiljattain ilmestynyt kauppoihin, on mahdollista, ettei sitä ole vielä lisätty. Uudet tuotteet lisätään palveluun yleensä viimeistään viikon kuluessa.

Toisaalta on myös mahdollista, ettei ko. tuotteesta ole tehty eriteltyä tuotetta. Näin käy, jos saman tuoteryhmän edustajia on järjettömän paljon: esimerkiksi 48-kertaisella nopeudella toimivia romppuasemia on niin montaa merkkiä, ettei kaikkia kannata eritellä - 48x-romputtimet löytyvätkin yksinkertaisesti nimeltä "48x IDE CD-ROM". Joitain yleisimpiä merkkejä ja erikoisasemia on lisäksi omina tuotteinaan. Tuote voi puuttua myös silloin, jos hintoja on vain hyvin vähän tai tuotteen merkinnät ovat epäselviä.

Jos mikään yllä olevista selityksistä ei päde kaipaamasi tuotteen kohdalla, lähetä palautetta ja ehdota uutta tuotetta mukaan seurantaan!
Miksei Hintaseuranta.fi:ssä ole kaikkia kaupoista löytyviä tuotteita?

Hintaseuranta.fi:stä löytyvät yleisimmät tuoteryhmät. Yleisimpien valinnassa on keskitytty lähinnä kuluttajatuotteisiin: esimerkiksi palvelimet ja hyvin kalliit verkkotuotteet on tällä perusteella jätetty pois. Osa tuoteryhmistä on ohitettu siksi, ettei tuotteita ole tarpeeksi saatavilla seurannassa olevista kaupoista tai että niitä myyvien kauppojen valtaosa ei tarjoa www-hinnastoja. Hintaseuranta.fi:n tuotevalikoima laajenee jatkuvasta
Kauppa Y myy tuotetta Z, miksei tietoa ole Hintaseuranta.fi:ssä?

Mahdollisia syitä on monia. Todennäköisesti kyse on siitä, että kaupan hinnastossa ollut tuotemerkintä on ollut niin epäselvä, ettei hinnaston ja tuotelistan välistä yhteyttä ole voitu muodostaa. Voi myös olla, että hinnaston muoto on jotenkin muuttunut, jolloin hintatieto puuttuu. Näissä tapauksissa on järkevintä lähettää suoraan palautetta ylläpidolle.
Yritin ostaa kaupasta Y tuotteen X, mutta sitä ei ole enää saatavilla. Miksi se näkyy vielä Hintaseuranta.fi:ssä?

On mahdollista, että tuote on poistunut kaupan hinnastosta, eikä tieto ole vielä päivittynyt Hintaseuranta.fi:n. Tiedot päivittyvät Hintaseuranta.fi:n joka yö. Mikäli tuotetta ei pidempään aikaan ole ollut kaupan sivuilla, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan kauppaan
Miksei kaikista tuotteista ole kuvia ja tarkempia tietoja?

Hintaseuranta.fi:ssä on useita kymmeniä tuhansia eri tuotteita eikä kaikkiin ole vielä ehditty keräämään tuotetietoja. Tuotetietoja syötetään aluksi suosituimpiin tuotteisiin kuten matkapuhelimiin. Ajan mittaan tuotetietojen määrä kasvaa.
Onko Hintaseuranta.fi:n hintoja pyöristetty?

Hintaseuranta.fi:n hinnat on pyöristetty normaalien pyöristyssääntöjen mukaisesti lähimpään euroon. Poikkeuksena alle viiden euron hinnat sekä kirjat, joita ei ole pyöristetty ollenkaan.
Näytä kaikki vastaukset