Vuoden odotetuimmat pelit 2017 – osa 1: konsolipelit

Nainen pelaa - Hintaseurannan blogissa Vuoden odotetuimmat pelit 2017, konsolipelit

Vaikka vuosi 2017 ei ole vielä edes puolivälissä, on se jo tähän mennessä osoittanut olevansa poikkeuksellisen laadukas pelivuosi. Toinen toistaan vaikuttavampia ja merkittävämpiä konsolipelejä on julkaistu pitkin kevättä monelle eri pelialustalle. Perinteisesti useimmat vuoden tärkeimmistä ja odotetuimmista peleistä julkaistaan kuitenkin joulumyyntiä silmällä pitäen. Merkittävimmät ja etukäteen arvioiden suosituimmat konsolipelit tulevatkin myyntiin tasaisesti syksyn kuluessa.

Amerikkalaiset E3-pelimessut ovat vuoden tärkein tapahtuma videopelien ja pelikonsolien kannalta. Juuri E3-messuilla tehdään pelialan suurimmat paljastukset ja julkistukset, olipa alustana sitten tuore Nintendo Switch tai jo asemansa vakiinnuttaneet pelikonsolit, kuten PlayStation 4 ja Xbox One. E3-messut järjestetään tänäkin vuonna kesäkuun puolivälissä. Tässä vaiheessa vuotta onkin vaikea varmuudella tietää mitä hittipelejä loppuvuodesta on luvassa. Olemme kuitenkin nostaneet näistä kiinnostavimmat esiin pelinälkää herättämään.

Lähikuukaudet ovat yhtä taistelupelien juhlaa. Vain muutaman kuukauden sisällä toisistaan julkaistaan odotettu jatko-osa Injustice 2, legendaarinen Tekken 7 ja Capcomin taistelupelisarjan uusin tulokas, Marvel vs. Capcom Infinite. Jokainen näistä lähestyy taistelujaan omalla tavoin ja entuudestaan tuttujen pelihahmojen kautta. Fanien kannalta tiukin valinta käydäänkin lähinnä omien taistelumieltymysten ja suosikkihahmojen perusteella.

Nintendon areenapelaamisen ystäviä puolestaan hellitään kahdella merkittävällä pelitittelillä. Wii U -konsolilla tunnetuksi tullut Splatoon-väriräiskintä saa jatko-osan Splatoon 2, joka julkaistaan vain Nintendo Switch -pelikonsolille. Luvassa on väripyssyillä sodittavaa taistelua, joka on omaperäisesti miellyttävän väkivallatonta ja samalla hyvinkin omaperäinen tapaus. Samassa hengessä kulkee myös taistelupeli Arms, joka on nintendomaiseen tapaan eriskummallinen yhdistelmä taistelua ja mäiskettä erikoislaatuisin käsin.

Perinteisempien räiskintäpelien parissa on tarjontaa yllin kyllin. Call of Duty: WW2 palaa sotateemoissa toisen maailmansodan ankariin taisteluihin. Star Wars Battlefront II puolestaan vie pelaajansa sotimaan Tähtien sota -universumiin. Tällä kertaa tarjolla on moninpelin lisäksi myös täysverinen yksinpeli. Palettia saapuu sekoittamaan odotettu tieteisjatkokertomus Destiny 2, joka vie eeppisen avaruussodan uusille urille. Massiivimoninpeleistä tutut elementit sulautuvat edeltäjänsä lailla yksinpelattavaan sisältöön ja tarjoavat jälleen kerran lukemattomasti erilaisia tehtäviä.

Tänä syksynä myös villi länsi tuntuu olevan kovassa huudossa, kun Red Dead Redemption 2 saapunee pelaajien ulottuville tuoden jatkoa vuosien takaiselle huippupelille. Uusi tarina ja uusitut moninpelimuodot tarjoavat Rockstar Gamesille ominaisella tavalla valtavan pelikokemuksen kiinnostavilla hahmoilla sävytettynä. Huhujen mukaan vuoden toinen merkittävä villin lännen tuotos on suositun toimintapelisarja Far Cryn uusin osa: Far Cry 5. Peliä ei ole vielä virallisesti julkistettu, joten on vielä liian aikaista sanoa pelistä mitään. Viimeistään E3-messuilla tämäkin tapaus julkistettaneen.

Varmistamaton on myös Assassin’s Creed Origins, josta on vuotanut nettiin jo kuvamateriaalia. Niiden mukaan kyseessä olisi muinaiseen Egyptiin sijoittuva toimintapeli, jossa suositut assassiinit saavat näyttää taitonsa poikkeuksellisessa ympäristössä. Nähtäväksi jää mitä pelistä paljastetaan E3-messuilla.

Kuten ylempänä totesimme, moni tämän vuoden odotetuimmista peleistä on vielä julkaisematta. Palaamme tähän aiheeseen vielä useampaan kertaan vuoden edetessä – seuraavaksi varmasti hyvin pian E3-pelimessujen jälkeen.

Osan peleistä voit jo nyt tilata ennakkoon ja seurata hintojen kehitystä Hintaseurannasta – alla olevassa listassa on tällä hetkellä ilmoitettu julkaisupäivämäärä ja tulossa olevat formaatit:

Injustice 2 (19.5.2017) PS4 – Xbox One
Tekken 7 (2.6.2017) PS4 – Xbox OnePC
Marvel vs. Capcom Infinite (19.9.2017) PS4 – Xbox OnePC
Splatoon 2 (21.7.2017) Switch
Arms (16.6.2017) Switch
Call Of Duty: WW2 (3.11.2017) PS4 – Xbox OnePC
Star Wars Battlefront II (14.11.2017) PS4 – Xbox OnePC
Destiny 2 (8.9.2017) PS4 – Xbox OnePC
Red Dead Redemption 2 (2017) PS4 – Xbox One

Mitä peliä sinä eniten odotat? Kommentoi alle.