Twin Peaks on loppukevään merkittävin tv-sarja

Twin Peaks

Mark Frostin ja David Lynchin luoma 25 vuoden takainen Twin Peaks uudisti televisio-ohjelmien kerrontaa. Opiskelijatytön murhatapauksesta alkanut televisiosarja versoi kokonaisen mysteerien ja outojen tapahtumien ketjun, joka teki Twin Peaksista maailmankuulun tapauksen.

Vain kahden tuotantokauden mittaiseksi jäänyt sarja laajentui myöhemmin Twin Peaks – tuli kulje kanssani -elokuvan muodossa. Tästä huolimatta moni jäi kaipaamaan oikeaa jatkoa.

Tällä viikolla näihin odotuksiin on vastattu, kun Twin Peaks teki paluun neljän uuden jakson voimalla. Lisää jaksoja on tulossa joka viikko.

Sarjan luojista David Lynch on todennut, että ennen uuden sarjan katsomista kannattaa ehdottomasti katsoa Twin Peaks – tuli kulje kanssani -elokuva. Toisaalta jos koko aiempi alkuperäissarja on jäänyt näkemättä, tilanteen ehtii korjata vaikkapa ostamalla sen hyllyynsä dvd– tai Blu-ray-kokoelmana.