Halvat ja hyvät Android-puhelimet 2017

Halvat ja hyvät Android-puhelimet 2017

Aasialaiset elektroniikkatehtaat puskevat ulos toinen toistaan halvempia ja ominaisuuksiltaan enemmän tai vähemmän toisiaan muistuttavia älypuhelimia, jotka hyödyntävät Android-käyttöjärjestelmää.

Kaikki halvat älypuhelimet ovat aina jonkinlaisia kompromisseja. Jos jokin tietty ominaisuus on selkeästi parempi kuin kilpailijalla, on todennäköistä, että jokin toinen ominaisuus on silloin heikompi. Esimerkiksi keskivertoa paremman kameran omaava älypuhelin voi olla heikompi vaikkapa muistin määrän suhteen.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että alle 200 euron älypuhelimet sopivat peruskäyttäjälle yleispuhelimeksi, mutta ne eivät loista millään osa-alueella. Näitä malleja hankitaankin lähinnä ensimmäiseksi älypuhelimeksi tai varapuhelimeksi.

Halvat ja hyvät Android-puhelimet - Huawei Lenovo Samsung
Eri hintaluokkien suosituimmat Android-puhelimet: Huawei, Lenovo ja Samsung

Monia tuntemattomien valmistajien Android-älypuhelimia myydään jopa selkeästi alle 100 euron. Suomalainen kuluttaja on kuitenkin sen verran laatutietoinen, että näitä reilusti alle satasen ihmeitä löytyy kotimaisista kaupoista melko vähän. Hintaseuranta.fi:n kolme suosituinta 90-100 euron Android-älypuhelinta ovat:

Huawei Y5 II
Moto G4 Play
Huawei Y3 II

Kun hankintahintaa nostetaan enintään kaksinkertaiseksi, käyttökelpoisia älypuhelimia löytyykin sitten jo huomattavasti enemmän. Hintaseuranta.fi:n kolme suosituinta 180-200 euron Android-älypuhelinta ovat:

Lenovo K6 Note
Caterpillar Cat S30
Xiaomi Redmi Note 4

Jos hankintahintaa vielä lisätään runsaalla sadalla eurolla, saavutetaan tällä hetkellä suomalaisia käyttäjiä eniten kiinnostava taso. Hintaseuranta.fi:n tämän hetken kymmenen suosituimman Android-puhelimen halvimman hinnan keskiarvo on 327 euroa. Tässä hintatasossa (n. 10 % hintahaarukalla) suosituimmat kolme Android-älypuhelinta ovat:

Samsung Galaxy A5
Huawei Honor 8
Huawei P9

Viime kädessä älypuhelinta valittaessa onkin hyvä miettiä mitä ominaisuuksia puhelimeltaan kaipaa ja kuinka paljon rahaa sen hankintaan voi käyttää. Erilaisia malleja löytyy moneen eri tarpeeseen ja monista eri hintahaarukoista, kuten yllä oleva valikoima hyvin osoittaa.

Hintaseuranta.fi:ssä on tällä hetkellä kaikkiaan 532 puhelinta, joiden hintakehitystä ja myyntipaikkoja voi seurata monin eri tavoin ja tilanne elää jatkuvasti.

2 kommenttia artikkelissa “Halvat ja hyvät Android-puhelimet 2017”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *