Vuoden odotetuimmat pelit 2017 – osa 2: pc-pelit

Mies pelaa tietokoneella - Vuoden odotetuimmat pelit 2017

Kävimme taannoisessa kirjoituksessamme läpi kuluvan vuoden odotetuimpia konsolipelejä. Kuten kuluneesta keväästä voi huomata, hyviä ja jopa erinomaisia pelejä on ilmestynyt tasaista tahtia useammallekin pelialustalle. Pc-pelit eivät juuri eroa laadun suhteen konsolipelien tarjonnasta, vaikka valikoimassa eroja toki onkin. Lue myös artikkeli PC-pelikoneen kokoamisesta.

Aivan kuten konsolipelien tapauksessa, myös pc-pelien osalta monet merkittävimmät tapaukset ilmestyvät syys- ja joulukuun aikana. Osa peleistä saattaa ilmestyä jo kesällä, eikä kaikista peleistä voi sanoa varmaa ilmestymispäivää edes loppuvuoden osalta. Monet merkittävät pc-pelit julkistetaan kesäkuun puolivälissä järjestettävillä E3-messuilla, joten mukaan voi mahtua suuriakin yllätyksiä, joista emme tiedä vielä mitään. Olipa messujen kattaus mikä tahansa, jo nyt on tiedossa valtava määrä kiinnostavia pc-pelejä. Olemme alle poimineet näistä kirkkaimpia helmiä seurattavaksi.

Avoimen pelimaailman toimintapelit ovat nousseet viime vuosina erityisen suosituiksi monipuolisine tehtävineen ja tapahtumaketjuineen. Tämän pelityylin ystäviä hellitäänkin laajalla kattauksella pelejä aina fantasiasta historiaan ja hurttia huumoria viskovaan supersankarirymistelyyn. Maininnan arvoisia ovat etenkin Keskimaan seikkailuja esittelevä Middle-Earth: Shadow of War, Saints Row -pelimaailmaan sijoittuva supervoimapeli Agents of Mayhem, laajamittaista yhteistyöpeliä tarjoileva merirosvoseikkailu Sea of Thieves sekä huippusuositulle pelisarjalle jatkoa tuova Assassin’s Creed -uutukainen. Pelin lopullista nimeä saanemme odotella E3-messuille asti.

Niin ikään räiskintäpelien ystäviä hellitään monipuolisella kattauksella toimintaa sekä yksinpelaamisen että moninpelimittelöiden äärellä. Siinä missä Call of Duty WW2 vie pelaajansa toisen maailmansodan synkille taistelutantereille, vetää Quake Champions esiin hypernopean räiskintämekaniikan, jossa otellaan muun muassa deathmatch-otteluiden mestaruuksista. Tieteisuniversumeista sekä Destiny 2 että Star Wars Battlefront II tarjonnevat kiinnostavan yksinpelikampanjan ja valtavat määrät verkossa tapahtuvaa sotimista isommissa ja pienemmissä kahakoissa. Kunnollisten jatko-osien lailla kummassakin on luvassa kaikkea edeltäjäänsä enemmän ja isommin.

Kun kavereista halutaan ottaa mittaa kahden kesken ja lähietäisyydeltä, on syytä tarkistaa perinteisten taistelupelien tarjonta. Legendaarinen pelisarja Tekken tekee uutta tuloaan ja vuorossa on kenties sarjan monipuolisin peli tähän asti: Tekken 7. Vastaavasti Capcomin pelien keskeiset hahmot ja Marvelin supervoimaiset olennot ottavat mittaa toisistaan Marvel vs. Capcom: Infinite -taistelupelissä. Sisältöä on valtavat määrät ja lukemattomat eri pelihahmot pitävät huolen siitä, ettei kaikkien eri hahmojen erikoiskikkoja opita ihan hetkessä.

Kiinnostavia pc-pelejä löytyy muistakin tyyleistä kuin taistelemisesta. Ajopeleistä merkittävimmät ovat jatko-osat Project Cars 2 ja The Crew 2. Näistä ensimmäinen keskittyy realistisen rata-autoilun ja simulaation mallintamiseen mahdollisimman tarkasti. The Crew 2 tuo puolestaan avoimen pelimaailman kaahailun jokaisen virtuaalikuskin ulottuville. Luvassa on jälleen kerran valtavat määrät ajettavaa monenlaisissa maastoissa ja tehtävissä.

Hieman erilaista tarjontaa on luvassa hullunkurista pieruhuumoria ja yhteiskuntakritiikkiä yhdistävässä South Park: The Fractured but Whole -roolipelissä. Siinä televisiosta tutut animaatiohahmot seikkailevat supervoimien kanssa ympäri South Parkin kaupunkia pyrkimyksenään pistää rikolliset kuriin. Joukon viimeisenä mainittakoon Witcher 3 -roolipelistä tutuksi ja suosituksi tullut virtuaalikorttipeli Gwent. Se mahdollistaa kiehtovat moninpeliottelut eri pelaajien välillä yhdistämällä taktikointia ja strategiaa toisiinsa Witcherin pelimaailmasta tutuilla hahmoilla ja piirteillä.

Osan peleistä voit jo nyt tilata ennakkoon ja seurata hintojen kehitystä Hintaseurannasta – alla olevassa listassa on tällä hetkellä ilmoitettu julkaisupäivämäärä ja tulossa olevat formaatit:

Middle-Earth: Shadow of War (22.8.2017) PS4Xbox OnePC
Agents of Mayhem (15.8.2017) PS4Xbox OnePC
Sea of Thieves (2017) Xbox OnePC
Assassin’s Creed (2017) PS4Xbox OnePC
Call Of Duty: WW2 (3.11.2017) PS4 – Xbox OnePC
Quake Champions (2017) PC
Destiny 2 (8.9.2017) PS4 – Xbox OnePC
Star Wars Battlefront II (14.11.2017) PS4 – Xbox OnePC
Tekken 7 (2.6.2017) PS4 – Xbox OnePC
Marvel vs. Capcom Infinite (19.9.2017) PS4 – Xbox OnePC
Project Cars 2 PS4Xbox OnePC
The Crew 2 (2017) PS4Xbox One – PC
South Park: The Fractured but Whole (17.10.2017) PS4Xbox OnePC

Mitä peliä sinä eniten odotat? Kommentoi alle.

2 Comments on “Vuoden odotetuimmat pelit 2017 – osa 2: pc-pelit”

Kommentit on suljettu.