Miten valita ensimmäinen puhelin lapselle?

Hyvä puhelin lapselle

Päivitetty 8.8.2019

Puhelin lapselle hankitaan usein koulujen alkaessa. Perheen pienimmille sopivat hyvät älypuhelimet saa noin 150-300 eurolla.

Onko aika hankkia puhelin lapselle? Tässä muutama suosituksemme. Myös Ilta-Sanomat julkaisi aiheesta jutun, jossa vertaillaan koululaisille sopivia puhelimia. Lue artikkeli täällä: Lapsen ensimmäinen puhelin.

Pienen koululaisen puhelimen ostoa ohjaa luonnollisesti käyttötarkoitus.

  • Onko puhelin tarkoitettu pääasiassa soittamiseen tai viesteilyyn?
  • Pelaako lapsesi puhelimella pelejä?
  • Harjoitteleeko hän kuvaamista tai videointia?
  • Tarvitseeko hän käyttöönsä applikaatioita?
  • Hukkuuko, kastuuko tai rikkoutuuko tavaroita aina silloin tällöin?
  • Kuinka suuri akku tarvitaan?

Muita harkittavia asioita ovat muun muassa tietoturva, hintataso ja lapsen omat toiveet. Omien kriteeriesi ohella on tärkeää kuunnella lastasi ja ottaa hänet osaksi ostopäätöstä. Älypuhelimet ovat osa arkeamme ja niiden käytön harjoittelu on hyvä olla mieluisaa. Lapsen käytössä puhelin kannattaa suojata. Fyysisten puhelinsuojien ja näytönsuojien lisäksi puhelimen sisältö, kuten käyttäjätunnukset – varsinkin, jos lapsen puhelimessa käytetään myös vanhempien omia käyttäjätunnuksia.

Katso edullisten ja keskihintaisten (<300€) älypuhelinten hinnat täällä: hintaseuranta.fi. Lue myös artikkeli: Hyvä tabletti lapselle.

Koulutiensä aloittaville hyviä ensipuhelimia

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10

Edullinen puhelin nuorelle koululaiselle ja älypuhelinten käyttöä aloittelevalle lapselle. Puhelimen tehot riittävät mainiosti peruskäyttöön. Prosessori pyörittää kevyempiä pelejä ja sovellukset toimivat moitteettomasti.

Katso tuotetta

Huawei P Smart (2019)

Huawei P Smart
Huawei P Smart on kevyt puhelin nuorison monipuoliseen käyttöön. Tämän uusimman P Smartin pintamateriaalina on muovi. Puhelimen etu- ja takakamerat riittävät hyvin harjoitteluun.

Katso tuotetta

Nokia 8110 4G

Nokia 8110Tämä ”vanhanaikainen” puhelin ei juuri sisällä älyominaisuuksia. Puhelimeen ei voi asentaa esimerkiksi videopeliapplikaatioita, mutta viesteilyyn tarkoitettu WhatsApp-sovellus toimii tässäkin puhelimessa. Meille vanhemmille tuttu banaanimalli on halpa, pieni ja kestävä.

Katso tuotetta

iPhone 6s 32GB

Iphone puhelin lapselleJos perheessä on totuttu Applen käyttöjärjestelmään, vuonna 2015 julkaistun iPhone 6s:n 32 GB muistilla saa nyt kohtuulliseen hintaan. Puhelimen yksi suosituimmista ominaisuuksista on arvostettu sisäänrakennettu tietoturva.

Katso tuotetta