Hyvä puhelin lapselle tai teinille

Hyvä puhelin lapselle tai teinille

Viimeistään koulujen alkaessa ja monissa perheissä jo kesälomien kuluessa tulee aika hankkia lapselle tai teinille oma puhelin. Ilta-Sanomat julkaisi viikonloppuna erinomaisen jutun mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hankitaan puhelinta lapselle. Katso myös erillinen artikkeli: Hyvä tabletti lapselle tai teinille.

Ensimmäinen ja ehkä tärkein valinta liittyy käyttöjärjestelmään eli hankkiako Android- vai iPhone-älypuhelin. Muita puhelimia tuskin kannattaa harkita, jos haluaa antaa lapselleen mahdollisuuden hyvien sovellusten käyttöön. Valinta kääntyy useimmiten suuntaan tai toiseen riippuen, mitä puhelimia perheessä on ennestään käytössä.

Muita tärkeitä harkittavia asioita ovat tietoturva, hintataso ja lapsen omat toiveet. Kannattaa kuitenkin pitää kiinni myös omista järkevistä kriteereistään eikä hankkia puhelinta pelkästään lapsen halujen mukaan. Puhelin on myös tärkeä suojata niin sisältä kuin ulkoa. Fyysisten puhelinsuojien lisäksi puhelimen sisältö ja etenkin käyttäjätunnukset on syytä suojata – varsinkin silloin, jos lapsen puhelimessa käytetään vanhempien omia käyttäjätunnuksia.

Koko juttu on luettavissa Ilta-Sanomista.

Hintaseuranta.fi:n suosituimmista keskihintaisista puhelimista nämä viisi mallia sopivat erinomaisesti lasten ja teinien käyttöön. Ne ovat hinta-laatusuhteeltaan sopivia ja niissä on riittävästi tehoa sekä peli- että viihdekäyttöön. Näistä Samsung Galaxy Xcover 4 on poikkeuksellisen hyvin suojattu pieniä kolhuja ja vettä vastaan. Muut on syytä suojata lisäsuojilla jo käyttöönoton yhteydessä.

Samsung Galaxy Xcover 4  –  Apple iPhone SE  –  Moto G4 Play

Nokia 3   –   Samsung Galaxy J3   –   Huawei P8 Lite

Hintaseuranta.fi:stä löytyy kattava valikoima monia muitakin puhelimia moneen eri tarpeeseen. Sivuilta voi helposti seurata puhelinten hintakehitystä ja saatavuutta vain parilla hiirenklikkauksella.