Iskunkestävä ja vesitiivis puhelin sopii kesärientoihin

Samsung Galaxy Xcover 4

Kesälomakausi on parhaimmillaan ja kesäriennot ovat täydessä vauhdissa. Näissä tilanteissa tekniikka on usein kovilla ja etenkin puhelimet ovat aina menossa mukana. Jokaisella puhelinvalmistajalla on oma näkemyksensä, miksi juuri heidän puhelimensa on kestävin tai muuten paras tuote kesärientoihin ja muihin rajuihin tilanteisiin.

Kesäisin puhelimien on kestettävä monenlaisia haasteita, kuten vaihtelevia säätiloja ja rankkoja mökki-, festari- tai veneolosuhteita. Harva kuitenkaan hankkii puhelinta pelkästään kesää silmällä pitäen, vaan puhelimen on oltava toimiva pitkällä tähtäimelläkin ja sovittava myös vaativaan työkäyttöön.

Kestävää puhelinta hankittaessa on tärkeintä huomioida, että puhelin on vedenkestävä, iskunkestävä, liankestävä. Näitä asioita mitataan monin tavoin ja eri valmistajat tuovat ne esiin melko kirjavin sanakääntein. IP-turvaluokitus tuo tähän sekamelskaan hieman selkeyttä. Esimerkiksi moni kestävä puhelin kehuu olevansa IP68-turvaluokituksen mukainen. Tämä tarkoittaa, että puhelin on täysin pölynkestävä (6) ja kestää jatkuvan veteen upottamisen (8). Osa kestävistäkin puhelimista on ”vain” IP67-luokituksen mukainen, jolloin ne sietävät pölyä, mutta veteen upottamista ne kestävät vain hetken ajan eli puhelin on roiskeenkestävä, mutta ei vesitiivis. IP-luokituksesta kerrotaan lisää selkeässä Wikipedian artikkelissa.

Iskunkestävyys tuntuu olevan puhelinvalmistajille vaikeammin esiteltävä asia. Osa valmistajista kertoo vain sanallisesti olevansa huippukestävä ja monissa malleissa puhelimen pinnoite suojaa puhelinta kevyiltä kolhuista. Osa valmistajista puolestaan ottaa kestävyyden tosissaan ja kehuu puhelimensa olevan esimerkiksi MIL-STD-810G-yhteensopiva. Tämä standardi perustuu Yhdysvaltain armeijan kestävyystesteihin. Tällaisen puhelimen uskaltaa ottaa jo todella vaativiin olosuhteisiin, kuten retkille, urheiluun tai fyysiseen työkäyttöön.

Tavallisiakin älypuhelimia voi suojata monin eri tavoin suojakuorilla ja muilla tarvikkeilla. Ne eivät kuitenkaan usein tarjoa optimaalista suojaa tai eivät muuten miellytä käyttäjää rajuissa olosuhteissa. Olemmekin keränneet alle muutaman Hintaseurannassa olevan suositun kestävän älypuhelimen, joita voi suositella rajumpaankin kouraan.

Samsung Galaxy Xcover 4
Samsung julkisti alkukesällä uusimman version huippukestävästä Xcover-puhelimestaan. Samsung Galaxy Xcover 4 osaa ottaa iskuja vastaan. Se kestää kesäriennoissa veteen upottamisen ja on täysin pölyltä ja lialta suojattu eli puhelin on IP68-luokituksen mukainen.

Samsung Galaxy Xcover 4

Caterpillar CAT S60
Caterpillar on tunnettu raskaiden työkoneiden ja ajoneuvojen tuotemerkki. Yritys on monipuolistanut tuotevalikoimaansa aina älypuhelimiin asti. Tuorein Caterpillar CAT S60 on tarkoitettu todella vaativiin olosuhteisiin ja kestääkin jopa 1,8 metrin pudotukset ja on vesitiivis viiden metrin syvyyteen asti. Puhelimessa on myös lämpökamera.

Blackview, myPhone, Oukitel ja Swisstone
Yllämainitut tuotemerkit ovat kenties vieraampia suurelle yleisölle Suomessa, mutta kaikki ne tuottavat kestäviä puhelimia omasta näkökulmastaan moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Blackview BV8000 on hyvin nykyaikainen, monipuolisilla ominaisuuksilla ja laadukkaalla kameralla varustettu älypuhelin, joka on tehty kestämään. myPhone Hammer Iron 2 on kompakti, neljän tuuman näytöllä ja kahdella sim-korttipaikalla varustettu kestävä älypuhelin. Oukitel K10000 on teräsrunkoinen älypuhelin, jossa on peräti 10 000 milliampeeritunnin akku. Swisstone SX1567 on kätevä peruspuhelin, joka kestää ja sillä voi hoitaa peruspuhelut ja tekstiviestit.

Hintaseuranta.fi:stä löytyy kattava valikoima monia muitakin puhelimia moneen eri tarpeeseen. Sivuilta voi helposti seurata puhelinten hintakehitystä ja saatavuutta vain parilla hiirenklikkauksella.

Kannattaa tutustua myös lapsille ja teineille sopiviin puhelimiin tai halpoihin ja hyviin Android-puhelimiin.

2 kommenttia artikkelissa “Iskunkestävä ja vesitiivis puhelin sopii kesärientoihin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *