Iskunkestävät ja vesitiiviit älypuhelimet 2019

Samsung Galaxy Xcover 4

Artikkeli päivitetty: 12.3.2019

Haussa kestävä puhelin puhelin kovaan käyttöön? Löydät sopivan suojaustason veden-, pölyn, tärinän- ja iskunkestävistä älypuhelinmalleista. Eräilyyn, työmaakäyttöön sekä ääriolosuhteiden urheiluun suosittelemme korkeimman tason kestävyyttä. Alla vuoden 2019 parhaat iskunkestävät ja vesitiiviit älypuhelimet.

IP-turvaluokitus kertoo puhelimen kestävyyden tason. Kirjaimet IP (Ingress Protection) tarkoittavat puhelimen tiiviyttä. Ensimmäinen numero kertoo puhelimen kyvyn estää pienkappaleiden sisäänpääsyn (korkein 6) ja toinen numero kertoo vesitiivystason (korkein 8). Moni erityiskestävä puhelin kuuluu IP68-turvaluokitukseen. Tämä tarkoittaa, että puhelin on täysin pölynkestävä ja kestää vedessä metrin syvyydessä vähintään 30 minuuttia. Seuraavaksi korkein IP67-luokitus kertoo, että puhelin sietää pölyä sekä hetkellisen veteen upottamisen eli puhelin on roiskeenkestävä, mutta ei vesitiivis. IP-luokituksesta kerrotaan lisää selkeässä Wikipedian artikkelissa.

Iskunkestävyyttä saa eri tasoisena. Monissa malleissa puhelimen pinnoite suojaa puhelinta kevyiltä kolhuilta. Iskunkestävät älypuhelimet mitataan usein MIL-STD-810G-standardilla, joka perustuu Yhdysvaltain armeijan kestävyystesteihin. Keskitason iskunkestävät, vesitiiviit ja muutoin kestävät puhelimet eivät enää ole kuitenkaan vain erityiskäyttöön.  Matkailijat tarvitsevat erityisesti pölyn-, veden- ja kosteudenkestävyyttä.  Kevyestä iskunkestävyydestä ja lasin suojauksesta hyötyy jokainen. Arkikäytössä älypuhelimia voi suojata monin eri tavoin näytön suojalasilla, suojakuorilla ja muilla tarvikkeilla.

Vuoden 2019 iskunkestävät suositukset

Kovimman luokan iskunkestävät ja vesitiiviit puhelimet ovat usein tarpeen ääriolosuhteissa, kuten metsällä, eräilyssä, moottoriurheilussa ja työmaakäytössä. 

Ulefone Armor 3 ›› Nykyaikaiset toiminnot, huippuluokan veden- ja iskunkestävä, hyvä akku, langaton lataus, erinomainen kamera.

AGM X2 SE ›› Vedenkestävä, iskunkestävät metallinen runko, muovisuojaus sekä Gorilla-lasi, hyvä kamera niin edessä kuin takana, nopea lataus, AMOLED-näyttö.

Blackview BV600 Pro ›› Tyylikäs ja moderni kaikilla mausteilla, kestävyys huippuluokkaa, radiopuhelin, superakku ja langaton lataus.

Oukitel WP2 ›› Kaikinpuolin hyvä combo tyyliä ja kestävyyttä, tärinänkesto, valtava akku, iso näyttö.

Doogee S90 ››  Kestävyysominaisuudet kunnossa, iso akku sekä lisäakkumoduuli, pimeänäkökamera, radiopuhelin ja pelimoduuli.

 

Kaikkein kovimpaan käyttöön: CAT S41

Caterpillar tarjoaa ehkä tunnetuimmat iskunkestävät älypuhelimet. Uusi CAT S41-puhelin onkin tarkoitettu äärimmäisiin olosuhteisiin. Se kestää pudotukset ja on vesitiivis viiden metrin syvyyteen asti. Laitetta voi käyttää märillä käsillä ja näyttö on naarmuuntumaton. Puhelimessa on superakku ja sillä voi ladata muita laitteita Battery Share -ominaisuuden ansiosta. Katso esittelyvideo ››

 

Vauhdikkaaseen menoon:
Samsung Galaxy S10    

Samsungin uusin taidonnäyte Galaxy s10 on kestävyydeltään paras valinta moderniin käyttöön. Samsung Galaxy S10 kestää iskuja Gorilla-lasin ansiosta, tarjoaa korkealaatuisen kameran ja on täysin ulkonäöltään tyylipuhdas. Näyttö toimii myös kosteana ja lämmönvaihteluista piittaamatta. Se on myös vedenkestävä sekä pölyltä ja lialta suojattu eli puhelin on IP68-luokituksen mukainen. Uutuuden hinta on toki verrattain korkea, mutta laite maksaa hintansa käyttöiässä takaisin.

 

Vertaile puhelinten hintoja.
Hintaseuranta.fi ››

Tutustu myös: lapsille ja teineille sopiviin puhelimiin ja halpoihin ja hyviin Android-puhelimiin.

2 Comments on “Iskunkestävät ja vesitiiviit älypuhelimet 2019”

Kommentit on suljettu.