Grillaaminen täydentää kesätunnelman

Suomen kesä on kuin luotu grillaamiseen, ulkona syömiseen ja ruoanlaittoon. Jotta grillaaminen sujuisi ongelmitta, vaaditaan oikeanlaiset grillivälineet. Kaikki lähtee tietenkin itse grillistä, jonka on oltava oikeanlainen omiin käyttötarpeisiin.

Ensin tulee miettiä grillataanko esimerkiksi kotona, mökillä, retkellä vai esimerkiksi leirintäalueella. Käytön helppous, huolto ja tietenkin henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat paljon.

Siinä missä kaasugrilli on helppo ja kätevä kotona tai vaikkapa asuntovaunun kanssa reissatessa, kesämökillä tai retkellä vaaditaan toisenlaisia ratkaisuja. Myös kypsentämistapoja on monia. Perinteisen ritilägrillin ohella erilaiset savustimet ja muurikkapannut soveltuvat erilaisten ulkoherkkujen loihtimiseen.

Landmann-grilli-savustin

Kaikkien ulkolaitteiden lailla myös grillit ovat kuluvia kapistuksia. Kenties on tarve ostaa täysin uusi grilli vanhan ja rikkoontuneen tilalle tai vaihtoehtoisesti kokeilla toisenlaista vaihtoehtoa olemassa olevan rinnalle. Ruoan makuun vaikuttaa myös tekotapa kaasusta hiileen tai sähköstä briketteihin.

Hintaseurannan valikoimasta löytyy grillivaihtoehtoja pienistä kannettavista retkigrilleistä isokokoisiin kaasugrilleihin. Erilaisia sähkögrillejä löytyy kymmenittäin ja savustimistakin löytyy valikoimaa isoista pieniin. Mikäli mieli tekee laajentaa ulkoruoanlaittoa myös pannulla paistamiseen, monet eri muurikkapannut tarjoavat siihen oivan keinon.

Hintaseurannan sivuilta löytyy myös erilaisia grillaustarvikkeita toista tuhatta. Näihin lukeutuvat muun muassa paistomittarit, parilat, kahvipannut, grillipihdit ja monet muut tuotteet.