Kesä on liikkuvan musiikin kuuntelun kulta-aikaa – osa 1: kuulokkeet

Jaybird-kuulokkeet

Kesä houkuttelee liikkumaan ja matkustamaan. Olipa kyseessä lyhytaikainen liikkuminen tai pidemmät matkat, ne taittuvat huomattavasti jouhevammin musiikin tahdissa.

Musiikkia kuunnellaan muutenkin yhä enemmän älypuhelimista ja suoratoistopalveluiden kautta. Siksi kuulokkeiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Elektroniikan tukkukauppiaiden kevään tilastojen mukaan kuulokkeiden myynti kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna peräti 59 prosenttia!

Työmatkalaiset ja lomailijat ovat usein kuulokkeiden suurkuluttajia. Ruuhkabussissa, junassa tai lentomatkalla on helppo sulkeutua omaan maailmaansa ja rentoutua lempimusiikkiaan kuunnellen.

Tulpat vai sankakuulokkeet?

Kuulokkeita on moneen makuun ja tarpeeseen. Tulppakuulokkeet sopivat liikkuvalle kuuntelijalle, koska ne menevät pieneen tilaan ja eristävät yleensä taustamelua hyvin. Suuremmista ja näyttävämmistä sankakuulokkeista on kuitenkin tullut yhä suositumpia etenkin nuorten keskuudessa. Kuulokkeista onkin tullut muodikkaita. Ne ovat yhä enemmän asusteita ja osa tyylikästä pukeutumista.

Langattomuus on myös yleistynyt ja yhä useammin musiikin kuunteluun sopivat kuulokkeet hankitaan Bluetooth-versioina. Langattomista kuulokkeista tällä hetkellä eniten uteliaisuutta herättää Apple Airpods -nappikuulokkeet, jotka ovat aidosti täysin langattomat.

Hintaseurannassa on miltei 3 000 erilaista kuuloketta, joista jokainen varmasti löytää omansa. Suosituimpia ovat tunnetut yleismerkit, kuten Beats, Sony, Bose, JBL ja Sennheiser.

Yhä enemmän kuitenkin haetaan erityistarpeisiin sopivia kuulokkeita, kuten urheilu- ja pelikuulokkeita. Näillä on omat suositut merkkinsä, kuten Kingston HyperX, Jaybird, Razer ja SteelSeries.