Hyvä tabletti lapselle tai teinille

lasten-tablettilaitteet

Kesäloma on sopiva ajankohta hankkia lapselle tai teinille oma tabletti. Siitä on paljon hyötyä lomareissuilla ja sen käytön opettelu onnistuu kuin itsestään koko perheen voimin.

Käyttöjärjestelmä

Kuten älypuhelimissa, tabletin tärkeimpiä ja ensimmäisiä valintoja on käyttöjärjestelmän valinta. Android- ja iPad-tabletit ovat ylivoimaisesti suosituimpia. Myös Windows-tabletteja on jonkin verran käytössä, mutta ne ovat useammin hybridilaitteita eli toimivat myös perinteisenä kannettavana tietokoneena tai ovat yrityskäytössä toimistosovellusten takia.

Lapselle tai teinille hankittavaan tablettiin käyttöjärjestelmä kannattaa valita sen mukaan mikä käyttöjärjestelmä on hänen puhelimessaan tai laajemmin mitä käyttöjärjestelmää yleensä perheen piirissä suositaan. Näin voi varmistua helpommin tietojen siirrosta ja käyttäjätilien yhteensopivuudesta.

Huomioitavat ominaisuudet

Tabletteja on monenlaisia hinnaltaan edullisista kalliisiin ja kooltaan pienistä suuriin. Lasten käyttöön tulevassa tabletissa voi usein tinkiä tietyistä toiminnoista, mutta toisaalta vaikkapa pelit toimivat sitä paremmin mitä tehokkaampi laite on käytössä.

Harva lapsi tai teini tarvitsee tabletissa jatkuvaa 3G/4G-mobiilidatayhteyttä. Pelkkä langaton wifi-verkko riittää yleensä nettiyhteydeksi ja näin voi säästää jopa 100-150 euroa hankintahinnassa. Usein myös puhelinta voi käyttää internet-yhteyspisteenä, jos yhteyttä tarvitaan vain satunnaisesti.

Tabletin tuntuma on tärkeä osa käyttökokemusta. Iso näyttö voi houkutella paremman visuaalisen kokemuksen takia, mutta pienissä käsissä se voi olla liian iso ja painava eikä siksi sovellu lapsen käyttöön. Toisaalta jos lapsi pitää esimerkiksi piirtämisestä, isommalle näytölle on mukavampi piirtää. Isolta näytöltä myös videot näyttävät hienommilta, joten sopivan tasapainon löytäminen näytön koossa on tärkeä osa laitteen valintaa.

Suosituimmat tabletit

Hintaseuranta.fi:n suosituimmista tableteista alla olevat mallit sopivat erinomaisesti lasten ja teinien käyttöön. Niissä on riittävästi tehoa sekä peli- että viihdekäyttöön, mutta näissä malleissa ei maksa turhaan ominaisuuksista, joita kalliimmissa malleissa on lähinnä tehokäyttäjiä varten.

Apple iPad
Apple iPad on tablettien suosituin klassikko ja tämän vuoden perusmalli onkin Hintaseurannan suosituin. Neljän sadan euron sijoituksella saa takuuvarmasti toimivan laitteen, jolla pääsee käsiksi tuhansien lapsille sopivien iOS-sovellusten valikoimaan. Isoon 32 gigatavun muistiin myös mahtuu paljon sovelluksia ja muuta sisältöä. iPadiin löytyy myös tuhansia pelejä ja paljon lapsille sopivia lisätarvikkeita.

lasten-tablettilaitteet

Samsung Galaxy Tab A
Samsung Galaxy Tab A 10.1″ Wifi + 4G 16 GB on tällä hetkellä suosituimpia Android-tabletteja eikä syyttä. Vajaalla kolmella sadalla eurolla saa monipuolisen laitteen poikkeuksellisen laajakuvaisella näytöllä, jolta on mukava katsella lastenohjelmia. Laitteessa on myös erillinen Kids Mode -tila, joka tarjoaa lapsille sopivaa värikästä sisältöä. Tabletin nettiyhteys toimii kaikkialla 4G-mobiiliyhteyden ansiosta. Lisäksi 16 gigatavun muistiin sopii sisältöä tuntikausien käyttöön ja erillisellä muistikortilla muistia voi laajentaa peräti 128 gigatavuun saakka.

samsung-galaxy-tab-a

Lenovo Yoga Tab 3 Plus
Lenovo Yoga Tab 3 Plus 10,1″ Wifi 16 GB on parin sadan euron Android-tabletti, jossa on monipuolinen tukijalka. Sen avulla tabletti pysyy monessa eri asennossa ilman erillisiä apuvälineitä. Laitteessa on myös laadukkaat JBL-kaiuttimet. Lisäksi viiden megapikselin etukamera mahdollistaa poikkeuksellisen laadukkaat videopuhelut.

lenovo-yoga-tablet-3-plus

Huawei MediaPad T3
Huawei MediaPad T3 8″ Wifi 16 GB sopii kahdeksan tuuman näyttönsä ja jopa alle sadan euron hinnallaan pieniin käsiin ja pieniin budjetteihin. Android-tabletin lastentila varmistaa miellyttävän ja turvallisen käyttökokemuksen perheen pienimmille. Vanhempien valvomaan helppokäyttöiseen tilaan voidaan koota lasten suosikkisovellukset. MediaPad onkin sopiva lapsen ensimmäiseksi tablettilaitteeksi.

Huawei-MediaPad-T3

Denver & Kurio
Tunnettujen tablettimerkkien lisäksi moni pienempi valmistaja tekee erityisesti pikkulapsille sopivia tabletteja. Näissä on usein laiteominaisuudet vaatimattomia, mutta niissä on valmiiksi lapsille sopivia sovelluksia ja aputoimintoja. Esimerkiksi Denver TAQ-90032 ja Kurio Tab 2 sopivat edullisen hintansa, pienen kokonsa, muotoilunsa ja sovellustensa ansiosta hyvin pikkulapsille. He eivät vielä osaa vaatia suorituskykyä, mutta arvostavat helppokäyttöisyyttä ja hauskoja Android-sovelluksia.

DENVER_TAQ_70212KBLUEPINK(1)

Hintaseuranta.fi:stä löytyy kattava valikoima monia muitakin tabletteja monenlaisiin tarpeisiin. Sivulta löytyy myös paljon erilaisia tablettitarvikkeita. Etenkin näytönsuojat, suojakuoret ja -laukut tulevat lasten käytössä todella tarpeeseen.

Lue myös aiempi blogikirjoituksemme lapselle tai teinille sopivista puhelimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *