Veneily ja kalastus ovat parasta kesänviettoa

mies-kalastamassa-veneellä

Suomen kesä ei ole aina otollisin rannalla löhöilyyn tai puistossa loikoiluun. Sen sijaan veneily ja etenkin kalastus sopivat hyvin myös viileään ja jopa sateiseen päivään. Kun kesää on vielä runsaasti jäljellä, on hyvä lähteä vesille. Reissun onnistumisen voi varmistaa asianmukaisesti varustautumalla.

Kuten kaikenlaisten välineiden kanssa, myös veneilyssä turvallisuus on kaikki kaikessa. Veneilyturvallisuuden perusasiat voi kerrata helposti vaikkapa Trafin sivuilta.

Perusvarusteisiin kuuluvat pelastusliivit tai kelluntapukineet, tyhjennysväline (kuten esimerkiksi pumppu, äyskäri tai ämpäri) ja airot, mela sekä ankkuri köysineen. Lisäksi useimmissa veneissä on tärkeää olla mukana sammutusvälineet tulipalojen varalta.

Kun veneilyyn tarvittavat varusteet ovat reilassa, on aika miettiä mitä kaikkea onnistuneeseen kalareissuun tarvitaan. Mikäli kalastus on ajanvietteenä tai harrastuksena uusi, on hyvä tutustua kalastuksen perusteisiin.

Koska kalastustapoja on monia erilaisia, oikeanlaiset välineet ja varusteet riippuvat tyystin omista tarpeista. Esimerkiksi heittokalastukseen tarvittavat avokelat, vieheet ja siimat löytyvät helposti vain muutamalla klikkauksella.

Jotta vene- tai kalastusreissu olisi mahdollisimman mukava, on mukaan hyvä varata ruokaa ja juomaa. Lämpimällä kelillä on hyvä varustautua kylmälaukulla, joka pitää antimet viileinä.

Älypuhelimet on hyvä suojata vedenkestävillä puhelinsuojilla, jottei mahdollisesti kosteaksi yltyvä reissu suotta hajota arvokkaita laitteita. Puhelinsuojista julkaisimmekin erillisen artikkelin kesäkuussa.

Kaikenlainen tarkempi lisävarustelu onkin puhtaasti omista mieltymyksistä ja makuasioista kiinni. Hintaseuranta.fi-sivuilta löytyy erilaisia veneily- ja kalastustarvikkeita lähes neljä tuhatta erilaista.