Pelivarusteet kuntoon Assembly-tapahtumaa varten

Jokakesäinen Assembly Summer on vuosi vuodelta suuremmaksi ja merkittävämmäksi kasvanut tapahtuma, joka kokoaa yhteen pelaajia, tietokoneharrastajia, koodaajia sekä näistä kiinnostunutta yleisöä.

Assemblyn monipuoliseen tarjontaan voikin osallistua monella tavalla. Iso osa tapahtumavieraista tuo paikalle omat tietokoneensa. Toiset keskittyvät pelaamiseen ja muuhun hauskanpitoon, kun taas toiset esittelevät osaamistaan esimerkiksi osallistumalla demokilpailuihin.

Assembly Summer on monelle elektronisen urheilun kotimainen tähtihetki tai syy tutustua tietotekniikan uutuustuotteisiin yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Tietokone

Moninpelejä ”Assyille” pelaamaan lähdettäessä on hyvä miettiä minkälainen kokoonpano tulisi ottaa mukaan. Tuodako mukanaan pelaamiseen sopiva kannettava tietokone vai pitäisikö tuoda paljon rautaa rajalle kuljettamalla paikalle oma pöytätietokone kaikilla herkuilla?

Jälkimmäinen vaatii keskusyksikön oheen erillisen näytön, kun taas kannettavalla tietokoneella saattaa pärjätä sen omallakin näytöllä.

Riippumatta siitä onko käytössä pöytätietokone vai kannettava malli, lisäksi mukaan tarvitaan langaton tai langallinen hiiri, sopiva näppäimistö sekä mielellään kunnollinen hiirimatto. Myös pelaamiseen sopivat kuulokkeet ovat välttämättömät.

Pelihiiret

Nykyään langattomat pelikäyttöön tarkoitetut hiiret ovat parhaimmillaan jopa parempia kuin perinteiset langalliset mallit. Viime kädessä kuitenkin hiiren muut ominaisuudet ratkaisevat. Näitä ovat hiiren räätälöintimahdollisuudet, laadukas anturi ja muotoilun istuvuus omaan käteen.

Hiiren seuraksi kannattaa valita laadukas hiirimatto. On enemmän makuasia onko itselle sopivampi malli kenties kovapohjainen levy vai rullattava pehmeä matto.

Pelinäppäimistöt

Myös näppäimistöä valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota räätälöintimahdollisuuksiin ja ominaisuuksiin. Paljon kirjoitettaessa tai pelatessa mekaaniset kytkimet ovat varma ja laatutietoinen valinta. Ne tehostavat pelattavuutta ja tuovat parempaa hallittavuutta. Mekaanisia näppäimistöjä löytyykin nykyään runsas valikoima.

Pelikuulokkeet

Kokonaisuus viimeistellään mikrofonilla varustetulla kuulokkeilla. Näiden avulla toistuvat pelien äänet ja musiikki selkeästi. Samalla hoituu moninpelissä keskeisessä roolissa oleva äänikommunikaatio omien tiimikavereiden välillä.

Halvempien avonaisten kuulokkeiden äänentoisto jää selvästi jälkeen korkealaatuisten kuppikuulokkeiden äänenlaadusta, joten laatuun kannattaa satsata. Osa pelikuulokkeista sopii hyvin musiikinkuunteluun ja elokuvaäänien toistoon, kun taas perustason pelikuulokkeet palvelevat kunnolla lähinnä vain pelaamisessa.

Webkamera

Mikäli tarkoitus on striimata tai tehdä videota Assemblystä, on hyvä varustautua myös kunnollisella webkameralla. Kameraa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota mihin käyttötarkoitukseen kamera on tarkoitettu. Satunnaista videopuhelua varten suunniteltu kamera ei välttämättä riitä valovoiman tai kuvanlaadun osalta striimaamiseen. Mikäli taas haluaa kuvansa 4k-laadulla, sekin onnistuu, mutta vaihtoehtoja on vielä toistaiseksi vähän.

Muut tarvikkeet

Tietokoneen ja sen oheislaitteiden lisäksi on hyvä ottaa mukaan jatkojohto sekä mobiililaitteiden laturit. Erityisen hyvin varustautunut Assy-vieras ottaa mukaan vielä kylmälaukun, jossa juomat ja pikkupurtavat säilyvät viileinä.

Hintaseuranta.fin sivuilta löytyvät niin tietokoneiden oheislaitteet kuin muutkin tarvikkeet helposti vain muutamalla hiirenklikkauksella. Samalla löytyy myös halvin hinta ja tuotteiden toimitusajat.