Televisiot myyvät hyvin suoratoistopalvelujen ansiosta

Elektroniikan tukkukauppiaat ry. julkaisi tänään alkuvuoden myyntiluvut ja kirkkaimpana tähtenä loistivat ultra hd -televisiot. Niiden myynti on kasvanut viime vuoden vastaavasta ajasta peräti 118 prosenttia. Jo yli puolet uusista televisioista on ultra hd -malleja.

Ultra hd -televisioiden myynnin kasvua kiihdyttävät erityisesti halu siirtyä isompiin, yli 55 tuuman kuvaruutuihin sekä erilaiset suoratoistopalvelut. Näistä suosituimpia ovat YLE Areena, YouTube, Netflix ja Viaplay.

Tekniset ominaisuudet ja sisältö

Ultra hd -televisioilla tarkoitetaan korkeatarkkuuksisia televisioita, joiden näyttötarkkuus on 3 840 x 2 160 pikseliä. Tämä on peräti neljä kertaa täysteräväpiirtoisen (Full hd) näyttötarkkuuden verran. Ultra hd -tarkkuudesta käytetään myös lyhennettä UHD tai termiä ultrateräväpiirtoinen televisio. Toisinaan ultra hd -televisioista käytetään myös termiä 4k-televisio. Tämä on terminä hieman virheellinen, sillä 4k-tarkkuus on pikselimäärältään isompi (4 096 x 2 160 pikseliä).

Kaikki ultrateräväpiirtoiset televisiot ovat ominaisuuksiltaan myös älytelevisioita, joten korkeamman näytöntarkkuuden lisäksi niistä löytyvät monet suoratoistopalvelut jo valmiina. Internetistä saa usein ladattua lisää suoratoistopalveluita suoraan televisioon omien käyttötarpeiden mukaan.

Jotta äärimmäisen korkeasta tarkkuudesta saa kaiken irti, tulee myös sisällön olla ultra hd -tasoa. Toistaiseksi myynnissä on alati kasvava määrä ultra hd -blu-ray-julkaisuja, jotka vaativat toimiakseen myös yhteensopivan blu-ray-soittimen. Lisäksi esimerkiksi Netflix ja YouTube sisältävät jonkin verran ultrateräväpiirrolla esitettäviä ohjelmia, kuten elokuvia, tv-sarjoja ja videoita.

Näiden lisäksi ultrateräväpiirtoiset televisiot kykenevät toistamaan myös korkeatarkkuuksisia valokuvia ja kotivideoita, joita voidaan tallentaa vaikkapa älypuhelimen kameralla tai järjestelmäkameroilla.

Tuote-esimerkkejä ultra hd -televisiota ostavalle

Myynnissä olevat ultra hd -televisiot ovat nykyään hyvin monipuolisia ja niissä on ominaisuuksia moneen lähtöön. Kenties yleisin määrittävä tekijä mallia ja merkkiä valitessa on omia tarpeita vastaava tuumakoko eli televisioruudun koko.

Hintaseurannan tämän hetken suosituimpiin ultra hd -televisioihin lukeutuu muun muassa 49 tuuman Samsung UE49MU6175. Maltillisemman tuumakoon ansiosta televisio sopii pienempiinkin huoneisiin tarjoten kuitenkin laadukasta televisiokuvaa LED-tekniikalla.

Samsung UE65MU6175

Paria kokoluokkaa isompaa led-televisioiden tekniikkaa edustaa älytelevisiomerkkinä suosittu LG ja sen 65-tuumainen malli 65UJ630V. Tällä kokoluokalla vakuutetaan jo isompikin tila ja vieläpä kehutulla webOS 3.5 -käyttöjärjestelmällä varustettuna.

LG 65UJ630V

Taustavaloton OLED-tekniikka tarjoaa vielä LED-tekniikkaa paremman kuvanlaadun ja värikylläisyyden. Uudempana tekniikkana OLED-televisioiden hinta on LED-televisioita korkeampi. 55 tuuman LG OLED55B6V on kuitenkin oiva valinta sekä hinnan, kuvakoon ja tekniikan suhteen.

LG OLED55B6V

Hintaseurannan sivuilta löytyy lähes 500 erilaista ultrateräväpiirtoista televisiomallia. Niiden hintoja ja saatavuutta voi seurata helposti hintaseuranta.fi:stä vain parilla hiiren klikkauksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *