Koulut alkavat – suosituimmat reput ja penaalit

Elokuu on useimmille lapsille ja nuorille koulujen alkamisen aikaa. Kesälomat siintävät jo takanapäin, kun uusi lukuvuosi alkaa ja edessä on koulukavereiden jälleennäkeminen.

Osalle koulujen alkaminen tarkoittaa ensimmäisen luokan aloittamista tai kenties yläasteelle siirtymistä. Osalle tämä merkitsee uuteen kouluun siirtymistä. Olipa tapa aloittaa tai jatkaa koulunkäyntiä millainen tahansa, uusi lukukausi on mukava aloittaa kunnollisilla kouluvälineillä.

Näistä tärkein on tietenkin koulureppu tai -laukku, jossa kulkevat koulukirjat, penaali ja muut koulutarvikkeet.

Hyvän koulurepun ominaisuudet

Koulureppuun on hyvä satsata käytännöllisyys mielessä. Repun tilavuus sekä erilaiset sivutaskut tulevat tarpeeseen etenkin silloin, kun tavaraa on paljon.

Koulurepun tai -laukun tulee olla käyttäjälleen mukava ja miellyttävä. On hyvä kiinnittää huomiota olkaremmien mahdolliseen pehmustukseen sekä riittävään pituuteen ja säätövaraan.

Reppua hankittaessa on hyvä miettiä sen istuvuutta, painoa ja valmistusmateriaaleja. Repun varusteluun on syytä kiinnittää huomiota, esimerkiksi onko repussa sadesuoja, lantiovyö ja millaiset kiinnitysmahdollisuudet repussa on.

Koululaisen reppua valitessa on hyvä ottaa huomioon myös repun koko. Reppu sisältöineen saisi painaa vain noin 10-15 prosenttia käyttäjänsä painosta. Noin 10 – 15 litran reppu on tilavuudeltaan pienelle koululaiselle sopiva.

Myös ulkonäköä kannattaa ajatella käyttäjänsä kannalta, sillä koulureppu kertoo paljon käyttäjänsä mieltymyksistä ja mausta. Esimerkiksi sarjakuvafani saattaa haluta reppunsa suosikkihahmonsa kuvituksin. Olemme valinneet erilaisista repuista alle muutaman esimerkin.

Tämän hetken suosituimmat reput

Kaikkein suosituin reppu ikään katsomatta on Fjällrävenin Kånken-reppu, joka onkin todellinen klassikko. Sitä onkin saatavilla lukuisista paikoista monin eri värein. Sen ajaton tyylikkyys ja helppokäyttöisyys tekevät siitä suositun niin lapsilla kuin aikuisillakin.

Kånken on valmistettu kestävästä Vinylon F -kankaasta. Repussa on vetoketju, josta päälokero voidaan avata kokonaan. Lisäksi repussa on irrotettava istuinalusta, pieni vetoketjullinen etutasku, yksinkertaiset olkahihnat ja päällä kantokahvat.

kånken-reppu

16-litraisen Kånken-repun lisäksi Fjällräveniltä löytyy runsas valikoima muitakin malleja, joista alla listattuna yleisimmät:

Huomion heijastava reppu puolestaan on turvallinen valinta pienelle kulkijalle. Sen heijastinpinnan ansiosta repunkantaja näkyy kauas hämärällä ja pimeässä. Pehmeiden olkainten ansiosta reppua on myös miellyttävä kantaa. Repun koko on 15 litraa ja siinä on sekä iso lokero että pienempi sivutasku.

huomio-reppu

Hämähäkkimiehen eli Spider-Manin uuden elokuvan ollessa juuri leffoissa myös teemaan sopiva reppu on kuumaa kamaa. Marvelin virallinen Spider-Man-reppu ei jätä tosifania kylmäksi. Spider-Man koko komeudessaan koristaa reppua kokonaisuudessaan ja palvelee niin koulu- kuin vapaa-ajankin käytössä luotettavasti. Ison lokeron lisäksi repun etuosassa on pieni vetoketjullinen sivutasku.

spiderman-reppu

Erilaisia reppuja ja rinkkoja löytyy Hintaseurannan sivuilta yli 8 000 erilaista moneen tarpeeseen. Näistä löytyvät niin koulureput kuin urheilu- ja retkeilykäyttöön tarkoitetut reput ja rinkat.

Penaali on koulutarvikkeiden koti

Koulurepun kenties tärkein kantamus koulukirjojen ohella on penaali, jossa kulkevat erilaiset kynät, pyyhekumit ja viivottimet. Erilaisia penaaleja löytyy reppujen lailla moneen makuun ja mieltymykseen.

Toiset pitävät kovakantisesta muovipenaalista, kun taas toiset vannovat pussimallisen kangaspenaalin nimeen. Osa penaaleista tarjoaa yksinkertaisimmillaan yhden vetoketjullisen säilytystilan, kun taas esimerkiksi lokeromalliset penaalit voivat sisältää useita avattavia koteloita ja taskuja esimerkiksi magneettikiinnityksellä.

Yhdistelmä käytettävyyttä ja fanitusta tarjoaa esimerkiksi Lego Ninjago -penaali, jossa yhdistyvät hauska väritys sopivaan kokoon ja muotoon. Penaalin sisälle mahtuu riittävästi kyniä, pyyhekumeja ja muita tarvikkeita.

lego-ninjago-penaali

Muita mainioita vaihtoehtoja ovat vaikkapa:

Hintaseurannan kautta löytyy yli 160 erilaista penaalivaihtoehtoa, joten valikoimaa riittää moneen makuun.

Koululaiselle puhelinta hankkivat löytävät suosituksia tästä artikkelista.