Xbox One X on maailman tehokkain pelikonsoli – julkaisu marraskuussa!

Xbox One X -konsoli

Tämän kesän pelimessuilla suurelle yleisölle esitelty Xbox One X on maailman tehokkain pelikonsoli. Microsoftin valmistama lippulaivamalli saapuu kauppoihin 7. marraskuuta, mutta ennakkotilauksia pelikonsolista voi tehdä jo nyt.

4K-tarkkuus ja entistä parempi grafiikka

Kölnissä, Saksassa järjestetyillä Gamescom-pelimessuilla Xbox One X oli isosti esillä Microsoftin osastolla. Messujen aikana Microsoft julkistikin listan peräti yli sadasta pelistä, jotka tukevat Xbox One X -pelikonsolin tehoja.

Xbox One X -pelikonsolin keskeisimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat sen kyky suorittaa pelejä ultrateräväpiirtoisella 4K-tarkkuudella sekä sumpersampling, joka parantaa grafiikkaa etenkin korkean näytöntarkkuuden televisioissa.

Samalla Xbox One X tuo tiettyihin aiempiin pelijulkaisuihin lisää näyttävyyttä verrattuna alkuperäisellä Xbox One -pelikonsolilla pelaamiseen.

Esimerkiksi dynaamisesti näytöntarkkuutta säätävä Halo 5: Guardians -toimintapeli suoriutuu uudella pelikonsolilla kautta linjan korkeammalla näytöntarkkuudella, kun sitä pelataan Xbox One X -mallilla.

Konepellin alta löytyy tehokasta tekniikkaa

Xbox One X -pelikonsolin sydämenä sykkii kahdeksanytiminen AMD Jaguar Evolved -suoritin, joka hyrrää peräti 2,3 gigahertsin taajuudella. Aiempien Xbox One- ja Xbox One S -mallien 1,75 gigahertsin suorittimeen nähden tehonnousu on selkeä.

Myös näytönohjain on saanut selvästi lisää tehoa edeltäjiinsä nähden ja keskusmuistina on nyt huikeat 12 gigatavua huippunopeaa GDDR5-tyypin muistia.

Käytännössä kaikkiin keskeisiin komponentteihin on siis tuotu selkeitä parannuksia ja tämä näkyy entistä nopeampana, tehokkaampana ja parempaan peligrafikkaan kykenevänä pelikonsolina.

Xbox One X -pelikonsolin hintakehitystä ja saatavuutta voi seurata suoraan Hintaseurannan kautta.

Pelit ovat yhteensopivia eri mallien välillä

Xbox One X on kuitenkin yhteensopiva kaikkien edeltävien Xbox One -pelien kanssa, joten samat pelit toimivat sekä Xbox One-, Xbox One S- ja Xbox One X -pelikonsolilla. Käytännön erot näkyvät latausajoissa ja grafiikassa, joka on siis näistä kaikista malleista parhaimmillaan Xbox One X -mallissa.

Osa uusista peleistä tukee vielä erityisesti Xbox One X -pelikonsolin uusia graafisia ominaisuuksia ja näiden pelien kohdalla graafisen eron uskotaan olevan vielä entistä suurempi.

Erikseen Xbox One X -mallia tukevat pelit on aina merkattu erikseen itse pelipaketissa. Toistaiseksi näitä pelejä on julkistettu yhteensä jopa 116 nimikettä ja lista kasvaa lähikuukausina entisestään.

Tulevia Xbox One X -ominaisuuksia tukevia pelejä

Star Wars Battlefront II on yksi tulevan syksyn odotetuimmista peleistä. Luvassa on Star Wars -universumiin sijoittuva moninpeliräiskintä, jossa taistellaan niin maassa kuin avaruudessakin.

Edeltäjästään poiketen mukana on nyt myös yksinpeli, joten pelattavaa riittää moneen makuun. Star Wars -faneille on siis luvassa ultrateräväpiirtoista peliherkkua Xbox One X -pelikonsolin omistavalle pelaajalle.

Vuoden kiinnostavimpiin yksinpelikokemuksiin lukeutuu avoimen maailman toimintapeli Assassin’s Creed Origins. Tällä kertaa huippusuositun pelisarjan osassa siirrytään muinaiseen Egyptiin ja assassiinien alkuvaiheisiin.

Sanomattakin selvää, että ase- ja laitevalikoimaltaan tuon ajan assassiinit ovat varsin erilaisia myöhempien aikojen salamurhaajiin ja sotureihin nähden. Peli kuitenkin ottaa kaiken irti Xbox One X -pelikonsolin lisätyistä tehoista.

Lisää pelivinkkejä tulevaan syksyyn ja talveen

Tutustu myös aiempaan kirjoitukseemme E3-pelimessuista ja sen myötä julkistetuista peleistä.