Vuoden odotetuimmat pelit 2017 – osa 5: Gamescom-pelimessujen tarjonta

Gamescomin odotetuimmat pelit 2017

Tällä viikolla käynnissä olevat Gamescom-pelimessut ovat Euroopan suurimmat videopeliaiheiset messut. Samalla ne ovat eurooppalainen vastine alkukesän amerikkalaisille E3-messuille.

Vaikka monet pelit julkistetaankin jo E3-tapahtumassa, myös Gamescomissa riittää nähtävää, koettavaa sekä tietenkin uusia paljastuksia.

Uusia kiehtovia pelejä on luvassa valtavasti

Aiemmin keväällä ja alkukesästä kävimme läpi erilaiset konsolipelit ja pc-pelit sekä myöhemmin merkittävimmät Switch-julkaisut. Kesän aikana kurkistimme myös E3-messuilla julkistettuihin tuleviin peleihin.

Näiden lisäksi on varmistunut sekä uusia pelejä että ennen kaikkea uutta nähtävää jo aiemmin julkistetuista peleistä.

Olemme alle keränneet valikoiman tulevia merkittäviä pelejä eri julkaisijoilta. Mukana on pelityylejä laidasta laitaan ja pelikonsoleista toiseen tietokoneita unohtamatta.

Tällä kertaa jätimme listalta pois kaikki ensi vuoden aikana julkaistavat pelit ja keskitymme puhtaasti loppuvuoden tarjontaan. Osa julkaisupäivistä saattaa tietenkin vielä muuttua tai siirtyä tulevaan, joten kannattaa seurata tilannetta pelikohtaisesti.

Pelejä moneen makuun

Tuleva syys-talvi näyttää pelitarjonnan kannalta varsin kiehtovalta. Valikoimasta löytyy niin urheilua, autoilua, räiskintää, kauhua, toimintaa, taistelua kuin tasoloikintaakin. Eikä unohdettu ole edes tanssipelien ystäviä.

Niin ikään pelialustojen monipuolisuus on varsin hyvä. Suurin osa peleistä ilmestyy PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille. Mukaan mahtuu myös jokunen alustakohtainen yksinoikeuspeli, mutta ne ovat tälläkin kertaa vähemmistössä.

Kuten listasta huomaa, osa peleistä ilmestyy vielä elokuun aikana ja viimeisimmät tämän tiedon mukaan ennen joulukuuta. Laadukkaita pelejä siis riittää käytännössä jokaiselle viikolle vuoden loppuun asti.

Pelitähdeistä kirkkaimmat ja odotetuimmat tapaukset

Assassin’s Creed Origins vie pelaajan assassiinien historian alkulähteille varhaiseen Egyptiin. Luvassa on kooltaan kaikkien aikojen laajin Assassin’s Creed -pelimaailma. Eikä menosta ole unohdettu pyramideilla vierailua. Tässäpä avoimen pelimaailman toimintapeli vailla vertaa.

Call Of Duty: WW2 palaa nimensä mukaisesti pelisarjan alkuasetelmiin eli toiseen maailmansotaan. Odotettavissa on sodalle ominaista henkilökerrontaa, tiukkoja taisteluita ja raudanlujaa räiskintäpelattavuutta niin yksin- kuin moninpelissäkin.

Destiny 2 on yksi vuoden odotetuimpia verkkopelejä. Se tarjoaa jatkoa muutaman vuoden takaiselle tieteistarinalle, jossa ihmiskunta soti mitä uskomattomampia tunkeilijoita vastaan laajassa avoimen pelimaailman kokonaisuudessa. Destiny 2 lupaa tehdä kaiken entistä isommin ja tarjota A-luokan räiskintäkokemuksen avauudessa.

Gran Turismo Sport on yksi vuoden odotetuimpia ajopelejä ja todellinen pakkohankinta PlayStation 4 -omistajille, jotka janoavat kilpaa-ajon riemua. Tuttuun tapaan sisältönä on valtava määrä erilaisia autoja ja tukkukaupalla ratoja koluttavaksi. Kokonaisuus sisältää kisaamista sekä yksinpelissä että verkkopelaajia vastaan.

NHL 18 on jokaisen lätkäfanin märkä päiväuni. Huippuunsa viritetty fysiikanmallinnus, uskomaton kiekonhallinta ja monipuoliset pelitilat takaavat nautinnollisia lätkähetkiä jokaiselle kumikiekkoa ilokseen pyörittelevän iltojen ratoksi. Tuttuun tapaan jäällä pääsee kirmailemaan niin yksin kuin moninpelinkin puolella.

South Park: The Fractured but Whole. Maailman rivosuisimmat piirroshahmot ilostuttavat fanejaan täysin uudenlaisen roolipeliseikkailun muodossa. South Parkin rakastetut hahmot vievät pelaajan supesankarikahinoihin kutkuttavassa tarinassa, jossa mikään aihe ei ole liian pyhä vitsin kohteeksi. Riemastuttavaa strategista taistelua ja pieruhuumoria tarjotaan kymmeniksi pelitunneiksi.

Star Wars Battlefront II tuo loppuvuoden kuumottavimman avaruustunnelman moninpelaajien riemuksi monipuolisella taistelumekaniikallaan. Räiskettä riittää niin planeettojen pinnalla kuin avaruudessakin ja uudistunut avaruusalustaistelu onkin pelin kiinnostavimpia puolia. Edeltäjästään monipuolistunut peli tarjoaa nyt myös aidon yksinpelitilan.

Wolfenstein II: The New Colossus on jatkoa yllätyshitiksi nousseelle räiskintäpelille, joka tutustutti pelaajat vaihtoehtoiseen historiankuvaan toisen maailmansodan jälkeen. Jatko-osa vie pelaajat natsien kansoittamaan Amerikkaan taistelemaan paremman huomisen puolesta. Takuuvarma räiskintähitti genren ystäville.

Ennakkotilaamalla ajoissa saa ennakkotilaajan bonusedut

Suuren osan peleistä voit jo nyt tilata ennakkoon ja seurata hintojen kehitystä Hintaseurannasta. Alla olevassa listassa on tällä hetkellä tiedossa oleva julkaisupäivämäärä ja tulossa olevat formaatit.

Assassin’s Creed Origins (27.10.2017) PS4Xbox OnePC
Call Of Duty: WW2 (3.11.2017) PS4Xbox OnePC
Destiny 2 (6.9.2017) PS4Xbox OnePC
FIFA 18 (29.9.2017) PS4Xbox OneSwitchPS3Xbox 360PC
Forza Motorsport 7 (3.10.2017) Xbox One – PC
Gran Turismo Sport (18.10.2017) PS4
Just Dance 2018 (26.10.2017) PS4Xbox OneSwitchPS3Xbox 360Wii UWii
Life Is Strange: Before the Storm (31.8.2017) PS4Xbox OnePC
Mario + Rabbids Kingdom Battle (29.8.2017) Switch
Marvel vs. Capcom: Infinite (19.9.2017) PS4Xbox OnePC
Middle-earth: Shadow of War (10.10.2017) PS4Xbox OnePC
NBA Live 18 (19.9.2017) PS4Xbox One – Switch
Need for Speed Payback (10.11.2017) PS4Xbox OnePC
NHL 18 (15.9.2017) PS4Xbox One
PlayerUnknown’s Battlegrounds (2017) Xbox One – PC
Project Cars 2 (22.9.2017) PS4Xbox OnePC
Sonic Forces (2017) PS4Xbox OneSwitch – PC
South Park: The Fractured but Whole (17.10.2017) PS4Xbox OnePC
Star Wars Battlefront II (14.11.2017) PS4Xbox OnePC
Super Mario Odyssey (27.10.2017) Switch
The Evil Within 2 (13.10.2017) PS4Xbox OnePC
Total War: Warhammer 2 (29.8.2017) PC
Vampyr (2017) PS4Xbox OnePC
Wolfenstein II: The New Colossus (27.10.2017) PS4Xbox OnePC

Mitä pelejä löytyy sinun odotuslistaltasi? Kommentoi alle.