Resident Evil kauhistuttaa pelien ja elokuvien voimalla

Videopeleistä jo vuonna 1996 alkunsa saanut Resident Evil on monille tuttu nimi niin videopelien kuin elokuvienkin osalta. Peli- ja elokuvasarjan lukemattomat hahmot ovat joutuneet kerta toisensa kauhistuttavien vaarallisten tilanteiden eteen, joista selviytyminen olisi voinut olla tavalliselle henkilölle yksinkertaisesti liikaa.

Lisäksi pelin ikoniseksi kasvaneet hirviöt ja sateenvarjosymboli ovat nousseet fanikulttuurinsa tunnistettaviksi elementeiksi peleistä ja leffoista toiseen siirryttäessäkin.

PlayStation-pelistä monen pelialustan suosikiksi

Japanilaisen Capcomin luoma kauhupelisarja Resident Evil julkaistiin alunperin pelkästään PlayStation-pelikonsolille. Hieman myöhemmin peli laajeni myös muille pelialustoille, kuten Windows-tietokoneille ja kilpaileville pelikonsoleille.

Pari vuotta myöhemmin peli sai jatkoa ja sen jälkeen erilaisia Resident Evil -pelejä onkin ilmestynyt lähes joka vuosi. Pelialustat ovat vaihdelleet pelikohtaisesti.

Koska pelisarja on ollut suosittu ja rakastettu, se on myös poikinut niin sanottuja spin-off-pelejä eli päätarinalinjasta poikkeavia osia. Osassa näistä toiminnan rytmitys tai kauhun luonne on hieman eronnut alkuperäisestä pelistä, mutta yhtä kaikki kyse on samasta kauhupelimaailmasta kammottavine hirviöineen.

PlayStation 4 ja Xbox One kauhun pelivälineinä

Viime vuosina Resident Evil -pelejä on julkaistu PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille sekä Windows-tietokoneille. Myös molemmat ja hieman vanhemmat Resident Evil Revelations -pelit on julkaistu jälkikäteen PlayStation 4- ja Xbox One -versioina.

Näistä viimeisin on vuoden 2012 Resident Evil Revelations, joka julkaistiin elokuun lopussa PlayStation 4- ja Xbox One -konsolille. Alkuvuodesta julkaistiin myös Resident Evil 7, jota onkin pidetty yhtenä pelisarjan parhaista osista. Resident Evil 7 on myös pelisarjan ensimmäinen peli, joka tukee PlayStation VR -virtuaalilaseja.

Resident Evil elokuvissa

Ensimmäinen Resident Evil -elokuva ilmestyi vuonna 2002. Se jäljitteli taitavasti pelisarjan kauheuksia sekä hirviöiden että taustatarinan osalta. Pelien lailla se sai jatkoa pari vuotta myöhemmin.

Resident Evil -elokuvia onkin sarjassa ilmestynyt peräti kuusi. Sarjan viimeisin, Resident Evil: The Final Chapter, valmistui viime vuonna ja saapui alkuvuodesta myös Suomeen.

Resident Evilistä on tehty myös kolme animaatioelokuvaa. Niistä viimeisin on niin ikään tänä vuonna ilmestynyt Resident Evil: Vendetta.

Selviytymiskauhua omaan hyllyyn

Olemme nostaneet esiin kolme tänä vuonna ilmestynyttä Resident Evil -julkaisua, joista jokainen tarjoaa hieman toisistaan erilaisen lähestymistavan kauhun moderniin klassikkoon.

Resident Evil Revelations -pelin tapahtumat sijoittuvat Resident Evil 4- ja Resident Evil 5 -pelien väliin. Arvostetussa selviytymiskauhupelissä sarjan veteraanihahmo Jill Valentine etsii yhdessä Parker Lucianin kanssa kollegojaan Chris Redfieldiä ja Jessica Sherawatia välimerellä hylätyksi oletetussa Queen Zenobia -risteilyaluksessa.

Klaustrofobisessa laivassa päähahmot taistelevat virusinfektion muokkaamia hirviöitä vastaan monipuolisin asein ja jatkuvasti vähenevin ammuksin. Pelin ikäraja on PEGI 16+. Resident Evil Revelations on saatavilla PlayStation 4– ja Xbox One -versioina.

Resident Evil: The Final Chapter on elokuvasarjan kuudes ja viimeinen osa. Täten se vie päätökseen elokuvissa nähdyn Resident Evil -jatkumon. Pääosissa nähdään Milla Jovovich ja Ali Larter. Elokuvan ohjauksesta on vastannut elokuvasarjan alkuperäinen ohjaaja Paul W. S. Anderson. Elokuvan ikäraja on 16.

Resident Evil: The Final Chapter on saatavilla muun muassa blu-ray-, 4k UHD-, 3D blu-ray– ja dvd-formaateissa.

Resident Evil kauhistuttaa pelien ja elokuvien voimalla

Resident Evil -teemaista fanitavaraa löytyy moneen lähtöön, aina paidoista keräilyesineisiin. Esimerkiksi Resident Evil -teemaisella Umbrella Corp. -paidalla voi jokainen Resident Evil -fani todistaa rakkautensa tätä modernia kauhusarjaa kohtaan, olipa kyse sitten elokuvista, peleistä tai molemmista.

Hintaseurannan sivuilta löytyy erilaisia Resident Evil -aiheisia tuotteita yli 150 erilaista. Sivujen kautta voit seurata hintakehitystä ja saatavuutta reaaliaikaisesti.