Apple Watch -älykellot tuovat tietoa ja viihdettä ranteeseen

Applen alkuviikon uusiin julkistuksiin kuului uusien iPhone-mallien lisäksi myös uusittu Apple Watch, Series 3. Sen luvataan uudistavan älykellot monella kiinnostavalla tavalla.

Apple Watch Series 3 tuo urheilunkestävää älyä ranteeseen

Älykellot ovat olleet tätä päivää jo muutaman vuoden, mutta suuria läpimurtoja on vielä toistaiseksi saatu jäädä odottamaan. Apple Watch Series 3:n hyödyntämä eSIM-innovaatio on kenties yksi tällaisista, sillä enää älykellolla esimerkiksi tuleviin puheluihin vastaaminen ei vaadi puhelinta välittömään läheisyyteen.

Apple Watchin uudet ominaisuudet eivät tietenkään rajoitu vain eSIM-ominaisuuteen, sillä kyseessä on kokonaisvaltainen rannetietokone. Sen avulla onnistuvat esimerkiksi puhelut ja musiikin suoratoisto vaikkapa Apple Musicin  kautta sekä sosiaalisen median päivitykset.

Lisäksi akunkestoa on parannettu entisestään ja nyt mukana on aktiiviliikkujalle kiinnostava yhdysrakenteinen barometri-korkeusmittari. Muita uusia ominaisuuksia ovat nopeammin toimiva Siri-tekoäly, joka osaa nyt myös puhua vastauksia takaisin sekä uudet ja nopeammat suorittimet, S3-järjestelmäpiiri ja W2-yhteyspiiri.

Toistaiseksi Suomessa täytyy tyytyä kuitenkin ilman eSIM-ominaisuutta olevaan kelloon. Alustavasti cellular-versio julkaistaan Euroopassa vain rajoitetusti (Ranska, Saksa, Sveitsi ja Iso-Britannia). Suomeen tulevista Apple Watch Series 3 -mallin GPS-versioista on saatavilla kaksi eri kokoa. Pienempi on hieman edullisempi 38 millimetrin versio, kun taas isommalla on kokoa 42 millimetriä.

Series 3 -mallin lisäksi saatavilla ovat yhä aiemmat Series 1– ja Series 2 -mallin älykellot, jotka löytyvät helposti myös Hintaseurannan valikoimasta.

Älykelloja, rannetietokoneita ja sykemittareita löytyy moneen makuun ja tarpeeseen

Apple Watch on vain yksi lukemattomista eri vaihtoehdoista älykellojen, rannetietokoneiden ja sykemittareiden runsaassa valikoimassa. Vaihtoehtoja löytyy todella runsaasti vaatimattomilla perustoiminnoilla varustetuista malleista monipuolisiin älyrannekkeisiin.

Siinä missä osa tuotteista mittaa lähinnä unenlaatua ja sykettä, monipuolisimmat vaihtoehdot tarjoavat pitkälti samoja ominaisuuksia kuin yllä mainittu Apple Watch.

Samsungin älykellot sopivat monenlaiselle käyttäjälle

Applen kenties merkittävin kilpakumppani älykellojenkin saralla on Samsung, jolta löytyy useita vaihtoehtoja ranteeseen.  Samsung Gear S3 Frontier on tyylikäs älykello arkea helpottavilla toiminnoilla. Puhelimen ilmoitukset saa halutessaan suoraan älykelloon ja kellon oma GPS toimii kätevästi myös ajaessa autoa.

Käyttäjän aktiivisuus tallentuu älykelloon helposti. Näihin lukeutuvat sijainti, kuljettu matka, vauhti, syke ja kalorimäärän kulutus. Kellossa on myös mikrofoni ja kaiutin. Touch Sensitivity -ominaisuus mahdollistaa kellon käytön myös kylmässä. Lisäksi Gear S3 -älykello on pöly- ja roiskevesitiivis.

Polarin urheiluälykello on oivallinen apuväline urheilusuoritusten seuraamiseen

Yksi parhaiten arvioiduista on Polar M600 -urheiluälykello, joka on kevyt ja kätevä vaihtoehto aktiivisen elämäntavan ylläpitoon. Veden- ja iskunkestävä M600 on varustettu 1,3 tuuman värinäytöllä, joka kertoo sykkeen, askelmäärän ja harjoituksen intensiteetin. Lisäksi älykello antaa palautetta harjoituksen vaikutuksista.

Polar M600:n avulla voi myös mitata unenlaadun ja luoda harjoitusohjelmia sekä tallentaa kuljetut matkat ja niiden nopeudet GPS:n avulla. Lisäksi älykellolla voidaan tarkastella omaa harjoitushistoriaa ja seurata sen kehitystä pitkällä aikavälillä.

Hintaseurannan sivuilta löytyy kattava valikoima erilaisia vaihtoehtoja yllä mainituista laitteista ja niitä voi vertailla esimerkiksi alla olevista kategorioista.