New Nintendo 2DS XL on matkapelaajan valinta

Mobiilipelaaminen on muodostunut yhä suositummaksi harrastukseksi myös Suomessa. Etenkin työ- ja koulumatkat julkisissa kulkuneuvoissa taittuvat mukavasti rentouttavan pelaamisen parissa.

Yhä useampi laite tarjoaa mobiilipeliominaisuuksia

Tapoja mobiilipelaamiseen on monia. Ylivertaisesti yleisin laite- ja pelimäärässä mitattuna on tietenkin älypuhelin, joka kulkee monella mukana pelasipa pelejä tai ei. Useimmat älypuhelinten pelit eli yleisemmin mobiilipelit ovat varsin nopeasti opittavia pieniä pelejä, jotka sopivat lyhytkestoisiin pelihetkiin.

Tablettilaitteissa nähdään pitkälti samoja pelejä kuin älypuhelimillakin. Isompi näyttö kuitenkin mahdollistaa myös sellaiset pelit, joita ei älypuhelimen näytöltä pysty pelaamaan. Nämä pelit ovat selvästi vähemmistössä, sillä tablettilaitteiden kirjo on puhelinten lailla iso, mutta laitekanta vastaavasti paljon pienempi.

Useimmat mobiilipelit ovat myös halpoja tai jopa ilmaisia, joskin useimman ilmaispelin kohdalla ilmaisuus selittyy mukana tulevilla mainoksilla. Useimmat älypuhelimet sopivat ainakin jonkinlaiseen pelaamiseen. Mitä enemmän tehoja peli vaatii, käytännössä sitä tehokkaamman eli usein uudemman älypuhelimen peli vaatii.

Käsikonsolit ovat mobiilipelaamista parhaimmillaan

Varsinaiset käsikonsolit on luotu kulkemaan pelaajiensa mukana missä ikinä pelaamiselle aikaa löytyykin. Tämä myös mahdollistaa sen, että pelit ottavat käsikonsolista kaiken mahdollisen irti, sillä laitteen resursseja ei tarvitse varata puhelutoimintoihin ja muihin vastaaviin.

Käsikonsolipelit ovat useimmiten myös ominaisuuksiltaan mobiilipelejä selvästi monipuolisempia ja isompia kokonaisuuksia. Siinä missä älypuhelinten mobiilipelit ovat vain harvoin tehty pitkiksi pelikokemuksiksi, käsikonsoleilla voidaan panostaa massiivisiin tarinoihin ja jopa kymmenien tuntien mittaisiin pelikokonaisuuksiin. Käsikonsolipelejä voidaankin ajatella mobiilipelien premium-luokkana.

New Nintendo 2DS XL on käsikonsolien huippua

New Nintendo 2DS XL on kompakti käsikonsoli, joka tarjoaa huippuluokan peliominaisuudet mukana kulkevassa muodossa. Kahden värikylläisen näytön ansiosta käsiin mahtuu näppärä pelikone, joka suoriutuu viihdyttämisestä niin matkoilla kuin kotisohvallakin.

New Nintendo 2DS XL on rakenteeltaan kevyt, mutta sen tehokas arkkitehtuuri ja kaksi näyttöä tuovat peleihin uusia mahdollisuuksia. Käsikonsolin olkapainikkeet ja ohjaussauva tekevät pelaamisesta erittäin sujuvaa. New Nintendo 2DS XL tukee kaikkia 2DS- ja 3DS-konsoleiden pelejä, joten tällä käsikonsolilla voi pelata myös vanhoja 3DS-pelejä kaksiulotteisina.

Tuttuun tapaan New Nintendo 2DS XL tukee myös Amiiboja ja toimii verkkoselaimena sekä kamerana.

Suosittuja Nintendo 3DS-pelejä

Yksi suosituimmista Nintendo-nimikkeistä on myös käsikonsoleilla huippusuosittu Metroid-pelisarja. Viime viikolla julkaistu Metroid: Samus Returns tarjoaa klassista tasoloikintaa, taistelua ja haastavia pomovastuksia upein grafiikoin ja tarkoin kontrollein. Peli myös nauttii todella korkeaa arvostusta: Metacritic-sivustolla pelin keskimääräinen arvosana on huikea 88 pistettä!

Mitäpä olisi Nintendo-konsoli ilman Mariota ja Luigia? Ikonisten pelihahmojen tähdittämä New Super Mario Bros. 2 on muutaman vuoden iästään huolimatta toimivaa hauskanpitoa värikylläisellä peligrafiikalla ja rennon letkeällä pelityylillä. Tuttujen pelihahmojen lennokas tasohyppely, esineiden keräily ja salareittien etsiminen ovat takuuvarmaa viihdettä niin lyhyissä kuin pidemmissäkin erissä.

DS-pelejä löytyy aimo valikoima

Hintaseurannan sivuilta löytyy runsaasti pelattavaa New Nintendo 2DS XL -pelikonsolille. Nintendo 3DS -pelejä löytyy lähes 400 erilaista, jonka lisäksi valikoimaa löytyy Nintendo DS -pelien puolelta yli tuhannen nimikkeen verran.

One Comment on “New Nintendo 2DS XL on matkapelaajan valinta”

  1. Jos puhutaan Nintendon peleistä kautta aikain, suosikkeja on monia. Olen suuri Mario-pelien ystävä ja käytännössä kaikki sarjan pääpelit on tullut pelattua läpi. Vanhemmista suosikkini on Super Mario Bros. 3. Super Mario 64:ää kohtaan olen valtavan nostalginen, mutta tasohyppelynä historian paras Mario-peli on Super Mario Galaxy. Kyseinen teos on edelleen maaginen eikä ole mielestäni vanhentunut päivääkään. Muista sarjoista The Legend of Zelda on vienyt elämästäni satoja tunteja aikaa, eikä kaduta yhtään. DS:llä puolestaan suosikkipelini on Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story. Mario siis pääosissa siinäkin. Mutta kaikkien aikojen paras peli Nintendolta on kumminkin The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Kyseinen peli vei täysin mennessään melko haastavan alun jälkeen ja voinkin suositella peliä kaikille toimintaseikkailujen ystäville.

Kommentit on suljettu.