Intel tuo myyntiin sen tähän asti tehokkaimmat pelisuorittimet

Intel tuo myyntiin Coffee Lake -arkkitehtuuriin perustuvat kahdeksannen sukupolven Intel Core -prosessorinsa. Mallisto käsittää kaikkiaan kuusi erilaista suoritinta, joista tehokkain on i7-8700K. Kyseessä onkin pc-pelaamiseen tarkoitettu lippulaivamalli. Samalla Intel julkisti uuden Intel Core X -prosessorisarjan.

Inteliltä löytyy suorittimia moneen tarpeeseen

Kuudesta uudesta Coffee Lake -mallista kaksi löytää tiensä tehokkaaseen i7-mallistoon, kaksi keskihintaiseen i5-mallistoon ja kaksi muuta huokeampaan i3-mallistoon. Näistä tehokkaimmat eli i7-8700K ja i7-8700 ovat erityisesti vaativaan pelaamiseen sopivia suorittimia. Uusien Coffee Lake -suorittimien toimitusten on luvattu alkavan 5. lokakuuta.

i7-8700K on tehoa vaativan pelaajan valinta

Intelin omien sanojen mukaan i7-8700K on heidän tehokkain pelikäyttöön sopiva suoritin. Sen Base-kellotaajuus on 3,7 gigahertsiä ja Turbo-kellotaajuus 4,7 gigahertsiä yhdellä ytimellä.  L3-välimuistia on 12 megatavua. Lisäksi 8700-malleissa on SMT-tuki, joten molemmat suorittimet kykenevät vaikuttavaan 12 säikeen samanaikaiseen käsittelyyn.

Kerroinlukittu i7-8700 on tehoiltaan hieman vaatimattomampi ja samalla hieman edullisempi. Tehokkaasta suorittimesta voidaan silti puhua, sillä  sen Base-kellotaajuus on 3,2 gigahertsiä, kun taas Boost-kellotaajuus on 4,6 gigahertsiä.

Core i5 -suorittimet sopivat budjettitietoiseen rakenteluun

Vaikka Core i7 -sarjan suorittimet edustavat Intelin ehdotonta suoritinkärkeä, myös i5-sarjan suorittimet ovat suorituskykyisiä vaihtoehtoja. Ne häviävät tehoissa jonkin verran alemman kellotaajuuden takia. Lisäksi niissä on yhdeksän megatavua välimuistia.

Kellotaajuuksien osalta kerroinlukitsematon i5-8600K saavuttaa perustilassa 3,6 gigahertsiä ja Turbo-tilassa 4,3 gigahertsiä. Vastaavasti kerroinlukitussa i5-8400 -mallissa  luvut ovat Base-kellotaajuudella 2,8 gigahertsiä ja Turbo-tilassa 4,0 gigahertsiä.

Intelin X-sarjan suorittimet tuovat runsaasti tehoa tietokoneen hyötykäyttöön

Intel julkisti myös uuden Intel Core X -sarjan, joka sisältää 14-, 16- ja 18-ytimisiä suorittimia. Pelaamisen sijasta näiden moniytimisten suorittimien todellinen teho löytyy moniajossa ja hyötykäytössä. X-sarjan tuotteet ovatkin Intelin tehokkaimpia pöytätietokoneiden suorittimia tähän asti.

Tyypillisiä käyttökohteita X-sarjan suorittimille ovat esimerkiksi raskaan 4k-tarkkuuden videokuvan käsitteleminen ja virtuaalitodellisuussisällön renderointi. VR-käytössä Intel lupaa jopa 80 prosentin tehonlisäystä aiempaan suoritinsukupolveen nähden. 4k-videomuokkauksen kohdalla tehonlisäys on parhaimmillaan 60 prosentin tuntumassa.

Intel X -suorittimet ovat tulossa jälleenmyyjien valikoimaan lähiaikoina.

Hintaseurannasta halvimmat hinta- ja saatavuustiedot

Hintaseuranta.fi:stä löytyy yli 350 erilaista suoritinta.

Vinkkejä ja ohjeita oman tietokoneen kokoamiseen löydät  helposti aiemmasta blogikirjoituksestamme.