Forza Motorsport 7 ja Gran Turismo Sport ovat ajopelien aatelia

Tänä syksynä eletään ajopelien ystävien kulta-aikaa. Tänään julkaistiin Forza Motorsport 7 pc-tietokoneille ja Xbox One -pelikonsoleille. Gran Turismo Sport puolestaan julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille 18. lokakuuta. Sokerina pohjalla Need for Speed Payback julkaistaan kaikille edellä mainituille pelialustoille 10. marraskuuta.

Forza Motorsport 7 tarjoaa parasta rata-autoilua Xbox One -pelaajille

Forza Motorsport on Xbox-pelikonsolien suosituin ja arvostetuin ajopelisarja. Jokainen osa on vienyt sarjaa eteenpäin paitsi autojen ja ratojen määrän, myös ajettavuuden, grafiikan ja realismin suhteen. Myös lisäykset, kuten sääolosuhteet ja vuorokaudenvaihtelut ovat rakentaneet peliä osa osalta kohti parempaa ajopelikokemusta.

Forza Motorsport 7 käsittää hurjan määrän autoja ja ratoja. Erilaisia ajopelejä on peräti 700 erilaista aina halvemmista peruskaaroista huippunopeisiin rata-autoihin. Erilaisia ratayhdistelmiä on runsaat 200, jotka käsittävät 32 erilaista tapahtumapaikkaa ympäri maailmaa. Näihin mahtuu niin klassisia kisaratoja kuin fiktiivisiä kaupunkireittejäkin.

Graafisesti Forza Motorsport 7 vie ajamisen uudelle tasolle, sillä Xbox One X -pelikonsolilla on luvassa sulava 60 fps -ruudunpäivitys huipputarkalla 4k-grafiikalla. Harmitella ei tarvitse vanhemmallakaan Xbox One -mallilla. Silläkin grafiikan taso on vaikuttava 60 fps täysteräväpiirtoisena (1080p).

Gran Turismo Sport tarjoaa uudenlaisen ajoelämyksen PlayStation 4 -pelaajille

Kaikista PlayStation-pelikonsolin ajopelisarjoista Gran Turismo on se kaikkein rakastetuin ja pidetyin. Syynä on kohdalleen hiottu pelattavuus, valtava määrä erilaisia ajoneuvoja, suuri tarjonta erilaisia ratoja sekä mahdollisuus kokea pelin monipuoliset kisat niin yksin kuin moninpelissäkin.

Gran Turismo Sport ei ole suoraa jatkoa Gran Turismon numeroiduille osille, kuten Gran Turismo 5 ja 6, eikä toisaalta edusta myöskään Gran Turismo -pelisarjan Prologue-pelejä. Kyseessä on uudenlainen ajopelikonsepti, mutta samalla myös huippusuositun pelisarjan ensiesiintyminen PlayStation 4 -pelikonsolilla.

Aiemmista osista poiketen mukana ei ole dynaamista säätilanvaihtelua tai vuorokaudenajan vaihteluita. Sen sijaan kisan tapahtuma-ajan voi määritellä ennen kisan alkamista, joten pelkkiin päiväkisoihin ei tarvitse tyytyä.

Gran Turismo Sport sisältää kolme erilaista pelitilaa: campaign, sports ja arcade. Lisäksi mukana on tietenkin moninpeli. Erilaisia ajoneuvoja on mukana vajaat 200 ja ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa mukana nähdään Porsche. Ajoympäristöjä on parisenkymmentä, joista löytyy luonnollisesti erilaisia vaihtoehtoja kolmisenkymmentä.

Need for Speed Payback tarjoaa tarinavetoista ajettavaa

Marraskuun puolivälissä sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsolien että pc-tietokoneiden ajopelivalikoima laajenee vielä yhdellä legendaarisella pelisarjalla, kun Need for Speed Payback tulee myyntiin. Luvassa on tarinavetoista avoimen pelimaailman ajamista, jossa mukana on kolme erilaista päähahmoa.

Siinä missä Forza ja Gran Turismo sijoittuvat vahvasti rata-autoilun urheilulliseen maailmaan satoine eri kilpureineen, Need for Speed Payback tarjoaa enemmänkin toimintaelokuvamaista ajamista. Luvassa on stuntteja, vaarallisia tilanteita ja dramaattinen tarina, joka tarjoaa vastapainoa nopeiden autojen ajamiselle.

Ajokisojen alamaailmaan sijoittuva Need for Speed Payback kattaa sekä dynaamiset säävaihtelut että vuorokaudenajan vaihtumiset.

Pelivalinta tehdään pelikonsolin saatavuuden ja omien mieltymysten mukaan

Minkä sitten valita jos kaikki listatut pelivaihtoehdot ovat hyviä? Viime kädessä valinnan tekemisessä tärkein määrittäjä on se, mikä pelilaite itseltä löytyy. PlayStation-pelaajan kohdalla valinta osuu luultavasti Gran Turismoon ja Xbox One- tai Windows-pelaajalla Forzaan. Mikäli rata-autoilu ei kuitenkaan houkuta, vaan enemmän mielii avoimen pelimaailman tarinavetoisen kaahailun pariin, on silloin valintana Need for Speed Payback.

Hintaseurannan sivuilta löydät reaaliaikaisen hintakehityksen ja saatavuuden pelille kuin pelille. Peleistä ja pelilaitteista löydät kattavan valikoiman pelaaminen-osiosta, josta löytyvät muun muassa pelit pelialustoittain.