Star Trek: Discovery toi suositun tieteissarjan takaisin televisioihin

Star Trek Discovery -tv-sarjan logo

Star Trek on kaikkien aikojen tunnetuin tieteisaiheinen televisiosarja. Sen uutta tulemista voi nyt todistaa vasta alkaneen Star Trek: Discovery -sarjan parissa, joka esittelee katsojille uusitun näkemyksen tunnetun tieteismaailman parissa.

Star Trek on viihdyttänyt katsojia kuudella vuosikymmenellä

Ensimmäinen ja alkuperäinen Star Trek -sarja sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1966. Kolmen kauden jälkeen sarja peruttiin vedoten sen huonoihin arvosteluihin. Uusintakierrokset televisiossa kuitenkin nostivat sarjan suosiota, joka kasvoi hiljalleen pelkästä kulttisuosiosta isommaksi ilmiöksi.

Vuonna 1979 nähtiin sarjan ensimmäinen elokuva, Star Trek: Avaruusmatka (Star Trek: The Motion Picture). Se nosti tieteisnimikkeen uuteen suosioon ja sitä seurasi kolme elokuvaa lisää 80-luvun puolella. Näiden vanavedessä syntyi rakastettu Star Trek – Uusi sukupolvi -sarja, joka sai ensiesityksensä vuonna 1987.

Sekä sarjat että elokuvat rakensivat vankkumattomasti Star Trekin suosiota elokuvissa ja televisiossa. Samalla sarjan synnyttämä tieteismaailma kasvoi hiljalleen yhä isommaksi ja kaikkien tuntemaksi ilmiöksi.

Kaikkiaan Star Trek -elokuvia on tehty tähän mennessä 13 ja erilaisia täysimittaisia tv-sarjoja kuusi, kun mukaan lasketaan syyskuussa alkanut Star Trek: Discovery.

Kuluneen vuosikymmenen aikana on nähty kokonainen Star Trek -uudelleenkäynnistys, joka on tuonut myös uusia katsojia tieteismaailman pariin. Niiden lisäksi vanhemmat sarjat tuovat monen mieleen lämpimiä muistoja.

Suosituimpia Star Trek -tuotteita leffojen ja sarjojen saralla ovat muun muassa nämä:

Star Trek tunnetaan myös monista peleistään

Televisiosarjojen ja elokuvien myötä Star Trekin magiaa on pyritty mallintamaan lukuisia kertoja myös videopeleiksi. Roolipelit ja lautapelit ovat nekin saaneet oman Star Trek -julkaisunsa.

Star Trek: Bridge Crew on viimeisin Star Trek -aiheinen videopeli, joka vie pelaajan Star Trek -avaruusalusten ohjaamoihin upeassa virtuaalitodellisuustilassa. Peli vaatiikin toimiakseen PlayStation VR -virtuaalivisiirin. Moninpelinä äärimmäisen kehutuksi kutsuttu peli onkin vastannut monien trekkie-henkisten ihmisten toivomuksiin.

Star Trek: Bridge Crew PS4

Lautapeleissä Star Trekin näkyvyys on ollut vähäisempää. Englanninkielinen Star Trek: Ascendancy on kuitenkin oivallinen strategiapeli, joka tuo Trek-fiiliksen pelipöydän ääreen teemojen ja tekemisen myötä. Se tuokin Star Trek -historiaa mukanaan yli 50 vuoden edestä ja tarjoaa sen lisäksi tukkukaupalla aitoa Trek-tunnelmaa sadoin eri figuurein ja muutoin visuaalisin keinoin.

Star Trek: Ascendancy -lautapeli

Star Trek Discovery

Hintaseurannan sivuilta löytyy runsaasti Star Trek -aiheisia tuotteita

Hintaseurannan sivuilta löytyy lukematon määrä erilaisia Star Trek -tuotteita aina peleistä elokuviin, tv-sarjoista kirjoihin ja koristeleluihin. Star Trek -aiheisiin tuotteisiin voi tutustua vaikka tästä linkistä.