Googlen uudet Pixel-sarjan älypuhelimet tuovat tehoa Android-ympäristöön

Google julkisti odotetusti uudet Pixel 2- ja Pixel 2 XL -älypuhelinmallit. Uusien mallien tekniset ominaisuudet ja tiedot eivät poikkea jo aiemmin nettiin vuodetuista tiedoista. Pixel-sarjan uutukaiset edustavatkin valmistajansa tämän hetken parasta antia.

Pixel-puhelimet ovat vedenkestäviä tehopakkauksia

Google Pixel 2 -älypuhelimet ovat valmistajansa uusia lippulaivamalleja. Suurimmat erot kahden eri mallin kohdalla ovat erilaiset näyttöpaneelit ja akun koko. Lisäksi puhelimet poikkeavat toisistaan ulkomittojen ja painon osalta.

Järjestelmäpiirinä hyrrää Qualcommin tehokas Snapdragon 835.  LPDDR4x-tason keskusmuistia on molemmissa malleissa neljän gigatavun verran. Tallennustilaa puhelimiin puolestaan saa joko 64 tai 128 gigatavua.

Perinteistä kuulokeliitäntää puhelimessa ei enää ole, joten äänentoisto hoitunee langattomasti. Ainoa fyysinen liitäntävaihtoehto on moderni usb-c-liitäntä. Uutta puhelinmalleissa on myös IP67-serfitioitu vedenkestävyys.

Pixelit ovat mainioita valokuvausvälineitä

Molemmissa Pixel-malleissa on samanlaiset etu- ja takakamerat.  Etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin kamera 1,4 mikrometrin pikselikoolla ja f2.4-aukolla. Takaosan kamera puolestaan on varusteltu 12,2 megapikselin kennolla, 1,4 mikrometrin pikselikoolla ja f1.8-aukolla. Lisäksi takakamerassa on optinen kuvanvakautin ja kaksois-LED-salama.

Hakupalkki puolestaan löytyy nyt alimpien ikonien alta ja uuden valmiusnäytön ansiosta puhelimella pystyy uudenlaisiin kikkoihin, kun vain antaa sovelluksille luvan hyödyntää niitä. Google Assistant voidaan käynnistää nyt myös puhelinta sivustoista puristamalla.

Pixel-koko kannattaa valita tarpeen ja mieltymysten mukaan

Pixel 2 on kaksikosta pienempi. Siinä on viiden tuuman täysteräväpiirtoinen näyttö (Full HD) AMOLED-paneelilla. 143 gramman painoinen puhelin on varusteltu tehokkaalla 2700 milliampeerin akulla.

Pixel 2 XL on nimensä mukaisesti astetta isompi ja siinä onkin peräti kuuden tuuman pOLED-näyttö 2880 x 1440 pikselin tarkkuudella. Painoa on hitusen enemmän eli 175 grammaa ja sen myötä mukana on tehokkaampi 3520 milliampeerin akku.

Google Pixel 2 -puhelimet tulevat saataville lokakuun puolivälissä

Molemmat Pixel-puhelinmallit ovat ennakkotilattavissa ja viimeisten tietojen mukaan ne saapuvat myyntiin 17. lokakuuta. Lopulliset hinnat määrittyvät lähiaikoina ja hintakehitystä sekä saatavuutta voi seurata helposti Hintaseurannan sivuilta. Puhelimet ja puhelintarvikkeet löytyvät tämän linkin takaa.