Assassin’s Creed Origins juhlistaa pelisarjan kymmenvuotisjuhlia

Assassin’s Creed on yksi kaikkien aikojen suosituimpia toimintapelisarjoja. Tänä vuonna pelisarja juhlii kymmenvuotisjuhlia julkaisemalla Assassin’s Creed Origins -pelin sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsolelle että pc-tietokoneille. Peli ilmestyy kauppoihin 27. lokakuuta.

Assassin’s Creed -peleihin mahtuu lukemattomia käänteitä ja paljon historiaa

Assassin’s Creed aloitti pelisarjan vuonna 2007 julkaistulla saman nimisellä pelillä, joka julkaistiin sekä PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli aloitti historiallisella tarinalla, jossa assassiinit eli jalojen asioiden puolesta toimivat soturit ja salamurhaajat ottivat yhteen valtaa hamuavien temppeliritarien kanssa.

Pelin tapahtumat kuitenkin käytiin läpi eränlaisten muistotakaumien kautta, joita tutkittiin nykyaikaisella tekniikalla siihen erikoistuneessa tutkimustilassa. Itse toiminta ja tarina avautuivat syvemmin kuitenkin historiallisissa jaksoissa, joista tulikin pelisarjan tunnetuimpia ja pidetyimpiä ominaispiirteitä.

Assassiinien toinen tuleminen toi tukkukaupalla lisää faneja

Siinä missä ensimmäinen Assassin’s Creed vei pelaajat historiallisiin kaupunkeihin ja antoi pelaajille käsityksen pelin luonteesta, vasta toinen osa oli varsinainen pankinräjäyttäjä. Vuonna 2009 ilmestynyt Assassin’s Creed II ja sitä seuranneet jatko-osat Assassin’s Creed Brotherhood ja Assassin’s Creed Revelations nostivat pelisarjan suureen suosioon ja ovat yhä pelisarjan rakastetuimpia osia.

Varsinainen kolmososa nähtiin vasta Assassin’s Creed III -pelissä, joka julkaistiin vuonna 2012 edeltäjiensä lailla sekä PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta, jolloin pelisarja siirtyi pois vanhalta mantereelta, sillä pelin tapahtumat sijoittuivat nuoren Amerikan maaperälle. Samalla saatiin myös esimakua laivojen merkityksestä pelisarjassa.

Assassin’s Creed IV oli ensimmäinen nykyisen konsolisukupolven peli

Laivaideaa vietiin pidemmälle vuoden 2013 Assassin’s Creed IV: Black Flag -seikkailussa, joka esitteli nyt myös valtavat meritaistelut. Ylistetty peli toi jälleen kerran uusia faneja pelisarjan pariin ja oli samalla ensimmäinen kerta, kun pelisarja nähtiin PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleilla. Näiden lisäksi peli julkaistiin pc-tietokoneilla sekä edellisen sukupolven pelikonsoleilla.

Tätä seurasi sivuseikkailunomainen Assassin’s Creed Rogue, joka oli samalla hyvästit PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille. Rogue julkaistiin vuonna 2014 ja toimi eräänlaisena välityönä ennen sarjan seuraavaa uusiutumista.

Assassin’s Creed -pelisarja perehtyi suurkaupunkien monimuotoiseen historiaan Pariisissa ja Lontoossa

Vuonna 2014 esitteli uusiutuneen Assassin’s Creed Unity -toimintapelin ja sen myötä upean historiallisen Pariisin tunnistettavine kohteineen. Isot väkijoukot ja monet historialliset tosielämän hahmot olivat mukana rikastuttamassa salamurhaajien ja temppeliritarien yhteenottoa. Lisäosien myötä pelissä nähtiin myös muitakin ranskalaisia alueita Pariisin lisäksi.

Seuraavana vuonna julkaistu Assassin’s Creed Syndicate siirsi painopisteen sarjan toistaiseksi nykyaikaisempaan ympäristöön, 1800-luvun viktoriaaniseen Lontooseen. Unityn lailla myös Syndicate sisälsi tukkukaupalla tunnistettavia maamerkkejä ja rakennuksia sekä ennen kaikkea uudenlaista tekniikkaa. Samalla pelisarja sai uusia ominaisuukia, kuten hevosvankkuriajot ja jengitaistelut.

Assassin’s Creed Origins on pelisarjan valtavin kokonaisuus

Assassin’s Creed Origins otti välivuoden kehityksessään ja teki juhlavuoden kunniaksi kiinnostavan suunnanmuutoksen. Siinä missä muut pelisarjan pelit olivat osa osalta siirtyneet lähemmäs nykypäivää, Origins vie pelaajan kerralla takaisin historiaan, suoraan assassiinien alkuhistoriaan.

Assassin’s Creed Origins sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja sen myötä teknologia on aivan eri tasolla kuin sarjan aiemmissa peleissä. Vaikka tekniset vimpaimet ovat vaihtuneet yksinkertaisempiin aseisiin ja varusteisiin, kyseessä on kaikesta huolimatta monipuolisin pelisarjan kokemus tähän asti.

Assassin’s Creed Origins on myös karttansa osalta pelisarjan selkeästi suurin osa tähän mennessä. Lääniä riittää tutkittavaksi kymmeniksi pelitunneiksi ja pelkkä siirtymä alueen yhdeltä reunalta toiselle voi helposti viedä puolikin tuntia peliaikaa!

Assassin’s Creed Origins julkaistaan 27.10.2017 sekä PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille.

Assassin’s Creed -elokuva vei Michael Fassbenderin historiallisiin ympäristöihin

Assassin’s Creedin kaltainen pelisarja on kuin tehty elokuvaksi tekemistä varten. Michael Fassbenderin ja Marion Cotillardin tähdittämä toimintaelokuva saapui teattereihin viime vuoden lopulla.

Pelien lailla elokuva yhdistää toisiinsa nykyaikaista muistitutkimusta ja historiallisia yhteenottoja temppeliritarien kanssa. Näistä on luotu vauhdikas toimintaseikkailu, josta ei puutu henkeäsalpaavia kohtauksia tai kiehtovia taisteluita.

Elokuva on sittemmin julkaistu myös kotiteatterilevitykseen useassa eri muodossa, esimerkiksi 4K UHD-, Blu-ray ja DVD-formaateissa.

Tunnusta faniuttasi Assassins’s Creed -aiheisilla vaatteilla ja esineillä

Assassin’s Creed -pelisarjaa on myös helppo fanittaa erilaisin tuottein, sillä suosion myötä pelisarjalle on valmistettu useita erilaisia vaatteita ja käyttöesineitä.

Assassin’s Creed Origins -mukilla aamukahvi tai -tee maistuu paremmalta. Sarjan uusimman osan hengessä mukin kyljessä on tyylikäs Assassin’s Creed Origins -logo muistuttamassa egyptiläishenkisestä tunnelmasta.

Mikäli Assassin’s Creed Origins -peliä haluaa mieluummin tunnustaa paidalla, upea mustataustainen Assassin’s Creed Origins -logopaita on omiaan muistuttamaan siitä kenen ystäviä assassiinit lopulta ovat.

Assassin’s Creed -aiheisia tuotteita löytyy Hintaseurannan sivuilta peleistä vaatteisiin

Hintaseurannan sivuilta löytyy yli 300 eri Assassin’s Creed -aiheista tuotetta peleistä vaatteisiin, kahvimukeihin, figuureihin ja muihin fanivarusteisiin.