L.A. Noire saa ansaitun uusintajulkaisun jo pelkän tarinan vuoksi

Rockstar Games -pelitalon julkaisema L.A. Noire on yksi laadukkaimmin kirjoitetuista ja näytellyistä videopeleistä ikinä. Sen film noir -henkinen trilleri paitsi esitteli uudenlaisen ja epätavallisen pelimekaniikan rikostarinan kerrontavälineeksi, peli tarjoili myös lajin huippuelokuvien lailla kiehtovan ja käänteiden täyttämän juonen.

L.A. Noire on kuitenkin vain yksi laatupeleistään tunnetun Rockstar Gamesin huippupeleistä. Pelitalo tunnetaan sekä Grand Theft Auto -sarjasta että kotimaisen Remedyn luoman Max Payne -pelisarjan julkaisijana.

Ensi vuonna julkaistava Red Dead Redemption II puolestaan on yksi peliyhtiön odotetuimmista tulevista peleistä.

L.A. Noire on kuin aikamatka menneiden vuosikymmenien Los Angelesiin

Alun perin vuonna 2011 julkaistu L.A. Noire edustaa tarkemmin ottaen neo-noir-tyylisuuntaa sijoittuen vuoden 1947 Los Angelesiin. Pelaaja ohjaa kaupungin poliisivoimien poliisia, joka luovii uraansa pelin aikana useammallakin rikososastolla. Vaikka alku on vielä suhteellisen viatonta perusrikosten tutkimista, pian panokset suurenevat ja keskiössä oleva sankarihahmo joutuu viedyksi osaksi suurempaa rikosvyyhtiä.

Yksityiskohtaista ja tarkkuutta vaativaa poliisityötä

Pelaajan ohjaama poliisi ajautuu keskelle rikosten myrskyä, jossa selvitetään rikoksia tapaus kerrallaan todisteita haalien ja rikospaikkaa tutkien. Jokainen löydetty todiste auttaa varmemmin selvittämään syyllisen, mikä onkin tärkeää, sillä epäiltyjen lista on kattava.

Todistusaineistojen ja rikospaikkatutkimuksen lisäksi eri henkilöiden kuulustelu on keskeisessä roolissa ja tässä nousevatkin esiin upeasti mallinnetut oikeat näyttelijät. Näiden ilmeet ja eleet kertovat paljon kuulusteltujen mielentilasta ja mahdollisista valheista.

Kokonaisuutena peli on massiivinen kunnianosoitus film-noir-henkisten elokuvien lajityypille aina musiikista ulkoasuun asti. Automallit, hahmojen vaattet ja asut sekä lukemattomat yksityiskohdat vaalivat tarkasti ajan henkeä. Myös Los Angeles on mallinnettu tarkasti tätä aikakautta silmällä pitäen.

Uusintajulkaisun myötä L.A. Noire saa kasvojenkohotuksen ja virtuaalitodellisuuden tuen

L.A. Noiren omalla tavalla ajaton tarina on ansainnut uusintajulkaisunsa nykypäivän pelikonsoleille. Tätä myös on luvassa, kun peli julkaistaan ajanmukaisesti uudistettuna PlayStation 4-, Xbox One – ja Nintendo Switch -pelikonsoleille tänään, 14. marraskuuta.

Näiden lisäksi luvassa on myös virtuaalitodellisuustuella varustettu versio pc-tietokoneille. HTC Vive -virtuaalilaseja tukeva L.A. Noire julkaistaan hieman konsoliversiota myöhemmin joulukuussa.

Rockstar Gamesin pelikirjoon mahtuu muutakin kuin nykymaailman rikoksia

Vaikka juuri L.A.  Noire, Max Payne -pelit ja Grand Theft Auto -pelisarja kertovat rikoksista modernissa maailmassa, aivan kaikki pelifirman pelit eivät sijoitu autojen täyttämään teollistuneeseen maailmaan. Yksi näistä poikkeuksista on villin länteen sijoittuva Red Dead -pelisarja.

Nyt tämä länkkäripelisarja saa odoettua jatkoa, kun vuorossa on sarjassaan kolmas teos ajalta, jolloin hevoset toimivat pyssysankareiden kulkuneuvoina.

Red Dead Redemption II on tämän vuosikymmenen odotetuin länkkäripeli

Vuoden 2010 Red Dead Redemption osoittautui paitsi tarinallisesti piinkovaksi western-tarinaksi, myös arvostelumenestykseksi. Länkkäripeli menestyi myös kaupallisesti erittäin hyvin, mikä oli ehkä hieman yllättävää, sillä kyse oli jatko-osa edellisen konsolisukupolven Red Dead Revolver -toimintapelille vuodelta 2004.

Tosin kuin edeltäjänsä, Red Dead Redemption laajentui avoimen maailman toimintaseikkailuksi hyvin pitkälti Grand Theft Auto -pelisarjaa muistuttaen. Siinä missä GTA-sarja tunnettiin toiminnan ohella huumoristaan, Red Dead Redemption kertoi paljon vakavamman ja syvällisemmän tarinan. Sen juoni onkin yksi pelimaailman vaikuttavimpia huikealla lopullaan.

Onko kyseessä kaikkien aikojen merkittävin länkkäripeli? Hyvin mahdollisesti on.

Red Dead Redemption II on kauan odotettua jatkoa tälle messiaspelille ja odotusta on ruokittu useammallakin upealla esittelyvideolla. Rockstar Gamesille ominaiseen tapaan pelistä on annettu vasta varsin vähän tietoa mitä tulee hahmoihin ja tarkkoihin tapahtumapaikkoihin, mutta varmaa on se, että luvassa on syvällinen, monipuolinen ja runsaasti pelattavaa tarjoava toimintaseikkailu.

Ensi vuoden keväälle suunniteltu julkaisu esittelee todennäköisesti täysin uusia hahmoja ja paikkoja, eikä välttämättä tarjoile tarinallisesti mtään jatkoa ensimmäiselle osalle – aivan kuten Grand Thetf Auto -sarjakin. Mitä nähdystä materiaalista voi kuitenkin päätellä, niin tämä on hyvä mahdollisuus kertoa jälleen yksi upea ja monisyinen tarina tavalla, jonka vain Rockstar Games osaa.

Red Dead Redemption julkaistaan ensi keväänä sekä PlayStation 4– että Xbox One -pelikonsolille.

Hintaseurannan sivuilta on helppo tilata omat suosikkipelit etukäteen

Hintaseurannan sivuilta löytyy toki monia muitakin Rockstar Gamesin julkaisuja. Peliosiosta löytyvät menneet ja tulevat pelit sekä lähes reaaliaikaisesti päivittyvät hinta- ja saatavuustiedot.