Lego-tuotteet viihdyttävät ikään katsomatta

Lego on maailman tunnetuimpia lelubrändejä, jotka tunnetaan etunenässä juurikin monipuolisista koottavista leluistaan. Lego on kuitenkin paljon muutakin kuin vain muovipalikoita, sillä viime vuosina tämä ytimekäs nimi on opittu tuntemaan myös elokuvistaan ja lapsille suunnatuista tv-sarjoistaan.

Lelujen ja leffojen lisäksi Lego on ollut voimakkaasti mukana myös monissa eri videopeleissä. Näissä on hyödynnetty niin tunnettuja elokuvasarjoja, kuten Star Wars, Harry Potter ja Pirates of the Caribbean, mutta myös suosittuja sarjakuvahahmoja, kuten DC Comicsin ja Marvel Comicsin supersankarihahmot.

Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia erilaisia Lego-tuotteita niin lelujen, leffojen kuin pelienkin osalta.

Lego-palikat tarjoavat tekemistä kaiken ikäisille kokoajille

Pienimmille lapsille, noin puolitoistavuotiaista viisivuotiaille lapsille on luotu Lego Duplo -tuotesarja. Duplo-sarjan Lego-palikat ja -hahmot ovat isokokoisempia kuin yleisimmin tunnetut palikat, mutta yhtäältä myös Duplo-tuotteet tarjoavat kokoamisen ja leikkimisen riemua. Yksinkertaisimmat paketit koostuvat vain muutamasta värikkäästä palikasta, joiden tutkiminen ja yhdistely on lapselle hauskaa sekä opettavaista puuhaa.

Esimerkiksi Lego Duplo Iso tivoli on hauska kokonaisuus karuselleineen, liukumäkineen ja huvipuistolaitteineen. Mukana on useita Lego-hahmoja ja paljon tekemistä. Tuote sopii 2-5-vuotiaille lapsille.

Suosittu Lego Friends -tuotesarja keskittyy kuvitteellisen Heartlake Cityn asukkaiden elämään Lego-kaupungissa. Lego Friends -sarjan hahmot ovat tavallisia henkilöitä vailla avaruus-, ritari- tai ninjateemaa, ja sopivat näin kaikenlaisille lapsille turvalliseen leikkimiseen. Samalla Lego Friends -sarja sopii jo varsin monipuoliseen rakenteluun lukemattomine eri osineen ja palikoineen.

Lego Friends Heartlake Hospital on Lego-sairaala, jossa henkilökunta hoitaa Heartlake Cityn asukkaiden vaivat kerralla kuntoon, olipa kyse synnytyksestä, liikenneonnettomuudesta tai pienemmistä tapaturmista kaupungin vilinässä. Kun Lego-kaupungissa sattuu ja tapahtuu, Heartlake Hospital -sairaalan ambulanssi ja helikopteri ovat aina valmiina noutamaan potilaat Heartlake Hospitalin hellään hoivaan. Lego Friends -sarjan hengessä sairaalan yksityiskohdat tekevät rakennelmasta pirteän tilan, jossa mielikuvitus pääsee valloilleen. Tuote sopii 7-12-vuotiaille lapsille.

Aikuisempaan ja vaativampaan rakennustarpeeseen sopii Lego Technic -sarja. Siihen lukeutuvat tuotteet koostuvat lukemattomista eri kokoisista osista, joiden kokoaminen valmiiksi vaatii keskittymistä ja huolellisuutta. Lopputulos kuitenkin palkitsee tarkkuudellaan ja kekseliäisyydellään, sillä Technic-sarjan tuotteet ovat huikeita taidonnäytteitä luovuuden saralla.

Superautojen huippubrändi ja rakastettu rakennussarjojen valmistaja kohtaavat Technic LEGO Porsche 911 GT3 RS -setissä. Porschen kanssa yhteistyössä suunniteltu malli on monia yksityiskohtia myöten uskollinen alkuperäiselle 911:lle. Ohjaamon kilpaistuimet, tavaramerkkivanteet ja monet muut ominaisuudet huokuvat aitoa Porsche-laatua. Technic Lego -sarjoille tyypilliseen tapaan tekniset yksityiskohdat, kuten vaihdelaatikko, rivimoottorin männät ja jarrusatulat luovat mekaniikan viehätystä ja lisäävät kokoamisen iloa. Lego Technic -sarjan ikäsuositus on 16-99 vuotta.

Lego-elokuvat ja -pelit tarjoavat huumoria niin lasten kuin aikuistenkin makuun

Lego-aiheisia elokuvia ja -animaatioita on tehty useampiakin, mutta pari viimeistä on päässyt myös elokuvalevitykseen ja saanut sen myötä kunnollisen julkaisun myös levymuodossa.

Tänä vuonna julkaistu Lego Batman elokuva ottaa suositun Lepakkomiehen supersankarihahmon ainutlaatuiseen palikkakäsittelyynsä ja tarjoaa siinä sivussa hykerryttävän viihdyttävän elokuvan supersankarien ja superrikollisten yhteenotosta kaikilla kommelluksilla. Kuten odottaa saattaa, luvassa on kaikkea muuta kuin itseään vakavasti ottava elokuva. Elokuvan ikäraja on 7 vuotta.

Legoista tehdyt videopelit ovat olleet suosittuja jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Erityisesti vuonna 2005 alkanut uusi Lego-toimintapelien sarja on muodostunut huippusuosituksi lainaten aiheensa ja hahmonsa rakastetuista elokuvista ja näiden tapahtumista.

Uusin Lego-peli tässä sarjassa on Lego Marvel Superheroes 2 (PS4), joka vie rakastetut Marvel-supersankarit taistoon erilaisia superrikollisia vastaan. Mukana on valtava määrä erilaisia Marvel-hahmoja, joiden osia pääsee myös yhdistelemään toistensa kanssa tuttuun Lego-tapaan. Erilaiset pulmat ja kutkuttavat taistelut tuovat Lego-tunnelman näyttävästi esiin. Pelin ikäsuositus on 7 vuotta.

Saatavilla myös Xbox One-, PC– ja Nintendo Switch -versiot.

Hintaseuranta on ykköspaikka Lego-tuotteiden saatavuuden ja hinnan etsimisessä

Hintaseurannan sivuilta löytyy erilaisia Lego-tuotteita leluista peleihin ja elokuviin aina parhaalla hinnalla.