Star Wars on avaruusoopperan huipentuma

Star Wars -avaruussaaga on enemmän kuin vain kokoelma toisiinsa liittyviä elokuvia. Star Wars tunnetaankin yhtenä kaikkien aikojen ikonisimmista kokonaisuuksista, jossa yhdistyvät niin elokuvat, sarjakuvat, kirjat ja pelit toisiinsa.

Juuri nyt Star Wars on äärimmäisen ajankohtainen, sillä odotettu Star Wars: The Last Jedi -elokuva on huomenna (13.12.2017) ensi-illassa myös Suomessa.

Star Warsin suosio alkoi 1970-luvulla

Ensimmäinen Star Wars -elokuva, suomeksi Tähtien Sota, ilmestyi vuonna 1977. Elokuva oli jo aikanaan iso menestys ja nosti kertaheitolla avaruusfantasian kiehtovaksi ja varteenotettavaksi tyylilajiksi. Jatkoa saatiin odottaa kolmisen vuotta, kun vuonna 1980 Imperiumin vastaisku (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back) saapui valkokankaille.

Monien mielestä tämä kaikkien aikojen paras Star Wars -elokuva nosti rimaa entisestään ja jatkoi eeppisen tarinan kertomista aiempaa huikeammin. Ensimmäinen Star Wars -trilogia päättyi näyttävästi vuonna 1983, kun Jedin paluu (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi) saapui elokuvateattereihin. Jedin paluu yhdisti tarinalliset langat toisiinsa ja nosti avaruuskertomuksen vielä entistäkin suurempaan suosioon.

Star Wars sai vihdoin jatkoa yli 15 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 1999. Alkuperäisen elokuvatrilogian edeltäviin vuosiin keskittyvän kokonaisuuden aloitti Star Wars Episodi I: Pimeä uhka (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace). Uusi trilogia jatkui kolme vuotta myöhemmin, kun Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones) saapui katsomoihin. Tämän myötä uusi sarja myös hieman synkkeni ja samalla nähtiin silmäys erään merkittävän sivuhahmon historiasta.

Uusi trilogia päättyi vuonna 2005 elokuvalla Star Wars: Episodi III – Sithin kosto (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith). Tästä muodostuikin uuden kolmikon synkin osa. Samalla se loi myös uutta uskoa jo aiemmin hieman keventyneeseen ja lapsellistuneeseen Star Wars -sarjaan.

Star Wars – Complete Saga (Episodes I – VI, Blu-Ray) – ensimmäiset kuusi osaa yksissä kansissa
Star Wars: Uusi toivo – Steelbook (Star Wars: Episode IV – A New Hope, Blu-Ray)
Star Wars: Imperiumin vastaisku – Steelbook (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, Blu-Ray)
Star Wars: Jedin paluu – Steelbook (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi, Blu-Ray)
Star Wars Episode 1: Pimeä uhka (The Phantom Menace)
Star Wars: Kloonien hyökkäys – Steelbook (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones, Blu-Ray)
Star Wars: Sithin kosto – Steelbook (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, Blu-Ray)

Star Warsin uusi tuleminen nosti sarjan tasoa

Kymmenen vuotta toisen trilogian jälkeen oli aika kypsä uudelle kolminaisuudelle. Tällä kertaa elokuvat käsittelisivät osia seitsemännestä yhdeksänteen. Ensimmäinen näistä oli vuoden 2015 elokuva Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, joka esitteli tukuittain aiemmista elokuvista tuttuja suosikkihahmoja. Elokuva saikin osakseen edellisosia enemmän suitsutusta ja nimettiin ehdokkaaksi jopa viidessä Oscar-kategoriassa.

Nyt ilmestyvä Star Wars: The Last Jedi tarjoaa odotettua jatkoa uuden trilogian ensimmäiselle osalle. Alkuperäisen elokuvatrilogian keskeinen sankarihahmo Luke Skywalker tekee paluun pitkän tauon jälkeen ja lyöttäytyy yhteen uudempien sankareiden kanssa taistelussa pahan Imperiumin aikomuksia vastaan. Luvassa on jälleen huikea ja jännittävä Star Wars -kokemus, jossa nähdään näyttävien taisteluiden ohella useita kiehtovia olentoja ja vaikuttavia avaruuskohtaamisia.

Uuden trilogian osien välissä nähtiin myös sarjan ensimmäinen uusi spin-off-elokuva, Rogue One, joka sijoittuu samaan elokuvakaanoniin, mutta kuulumatta mihinkään olemassa olevista Star Wars -trilogioista. Tunnetun elokuvasarjan henki on kuitenkin vahvasti läsnä tutun tuntuisista hahmoista puhumattakaan. Rogue One onkin pakollista nähtävää kaikille Star Wars -faneille.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens (Blu-Ray)
Rogue One: A Star Wars Story (Blu-Ray)

Star Wars -fanitavaraa löytyy käyttöesineistä koristeisiin

Star Wars -aiheisia leluja, vaatteita, keräilytavaroita, koristeita ja käyttöesineitä on julkaistu neljän vuosikymmenen aikana valtavat määrät. Olemme nostaneet esille muutamia suosituimpia ja yhä saatavilla olevia tuotteita.

Star Wars -pussilakanasetti tuo avaruustaisteluiden ja suurten kohtaamisten tunnelmat myös sänkyyn. Näyttävän peiton kanssa nukkuminen on jokaisen Star Wars -fanin toiveiden täyttymys.

Miltä tuntuisi leikkiä elokuvista tutun BB-8-droidin kanssa? Nyt se on mahdollista, kiitos sovellusohjattavan robotin! Tämä vekkuli robotti tarjoaa hauskoja hetkiä ja aitoa Star Wars -tunnelmaa pienessä, mutta pippurisessa muodossa.

Olisipa mukava herätä Darth Vader -teemaisen herätyskellon ääneen. Sekin onnistuu Lego Star Wars -herätyskellon ansiosta. Hauskalta näyttävä ja kuulostava herätyskello tekee vaikeistakin aamuista mukavamman herättävän.

Tähtien sota ei lopu koskaan

Elokuvan ajankohtaisuuden lisäksi myös Star Wars: Battlefront II -videopeli tarjoaa mitä upeimman audiovisuaalisen kokemuksen Star Warsin universumissa. Kun pelit on pelattu, ja elokuvat katsottu, mutta Star Wars -nälkä vaivaa yhä, Hintaseurannan kattava hakutyökalu tarjoaa monia upeita Star Wars -tuotteita löydettäväksi ja ostettavaksi.