Joulun jälkeiset älypuhelinten alennusmyynnit käynnissä

Joulun jälkeiset alennusmyynnit ovat alkaneet perinteiseen tapaan. Erityisen hanakasti ne ovat iskeneet elektroniikkaan ja varsinkin nopeasti uudistuviin älypuhelimiin.

Alla on muutamia älypuhelinmalleja, joiden hintakehitys on ollut kiinnostavaa seurattavaa läpi vuoden ja ovat tälläkin hetkellä alennusmyynneissä.

Apple iPhone 6 on yksi suosituimpia puhelinmalleja

iPhone-älypuhelimet ovat nauttineet valtavaa suosiota jo vuosikausia, eikä tämä näytä hiipumisen merkkejä. Vaikka perinteisesti uuden iPhone-mallin hinta on korkeahko kilpaileviin merkkeihin ja malleihin verrattuna, myös hintakehitys on nopeaa uudempien mallien julkistamisten myötä.

Apple iPhone 6s Plus (32 Gt) -älypuhelimen hinta on ollut kuluneen vuoden aikana korkeimmillaan lähes 900 euroa. Nyt kyseinen malli on halvimmillaan saatavana alle 500 euron. Tarkempaa tietoa hintakehityksestä löytyy yllä olevasta linkistä.

Apple iPhone 6s Plussan 5,5 tuuman Retina-näyttö, 12 megapikselin tarkka kamera ja 32 gigatavun tallennustila riittävät enemmän kuin hyvin myös vaativaan käyttöön.

Samsung Galaxy S8 on älypuhelinten lippulaiva

Samsung Galaxy S8 edustaa Samsungin niin sanottua high end -mallistoa ja on myös hintatasoltaan kalliimmasta päästä. Jopa 1 200 euron hintaluokassa myytyä puhelinta on nähty nyt tuntuvasti alempaan hintaan ja hinta tuntuukin halvimmillaan vakiintuneen lähes puoleen puhelimen huippuhinnoista.

Keskihinnaltaan nyt noin 700 euron huippupuhelin on ollut ajoittain myynnissä jopa 500 eurolla. Tällä hetkellä hinta on halvimmillaan 600 eurossa. Yllä olevasta linkistä voi tarkistaa puhelimen tämänhetkisen hinnan, saatavuuden ja hintakehityksen.

Samsung Galaxy S8:n 5,8 tuuman AMOLED-näyttö on äärimmäisen tarkka ja erottelukykyinen, kun taas tehoa löytyy kahdeksanytimisestä suorittimesta ja neljän gigatavun keskusmuistista. Tehokkaan 3 000 milliampeeritunnin akun ansiosta laajanäyttöinen puhelin kestää käytössä verrattain pitkään. Kokonaisuus on viimeistelty IPS68-luokituksen mukaisella pöly- ja roiskevesitiiviydellä.

Huawei Honor 9 on laadukas Android-älypuhelin

Android-älypuhelinleirissä yksi suosituimmista merkeistä on Huawei. Etenkin sen Honor-sarja on saanut paljon suitsutusta osakseen. Noin 500 euron hintaisissa puhelimissa Huawei Honor 9 on pärjännyt hyvin, mutta myös sen hintakehitys on loppuvuoden aikana ollut perin kuluttajamyönteinen.

Siinä missä Honor 9 oli vielä alkuvuodesta halvimmillaankin lähempänä 500 euroa, nyt samaa puhelinta saa jopa selvästi alle 400 euron. Myös puhelimen keskihinta on tällä hetkellä selvästi lähempänä 400 euroa. Honor 9:n halvimmat hinnat ja hintakehityksen näet yllä olevasta linkistä.

Huawei Honor 9 on vaikuttava kokonaisuus kahdeksanytimisen Kirin 960 -prosessorin, neljän gigatavun keskusmuistin, Gorilla Glass -pinnoitetun täysteräväpiirtoisen näytön ja 64 gigatavun tallennustilan ansiosta.

Sony Xperia XZs on kestävä älypuhelin kuvauskäyttöön

Erityisesti kuva- ja ääniominaisuuksillaan hyvin pärjännyt Sony Xperia XZs on kestävä vaihtoehto Android-käyttöjärjestelmän ystävälle. Myös Sonyn hintakehitys on tullut alas noin 600 eurosta parhaimmillaan alle 400 euroon.

Kenties tunnetummasta merkistään johtuen Sonyn hintakehitys ei ole ollut yhtä tasaista ja suurimmat hintapudotukset ovatkin osuneet vuoden loppupuolelle tiettyihin tarjouspäiviin. Sony Xperia XZs -älypuhelimen hintaa, saatavuutta ja hintakehitystä voi tutkia yllä olevasta linkistä.

Sony Xperia XZs loistaa kuvausominaisuuksillaan. Sen ennakoivalla tarkennuksella toimivan kameran tarkkuus on peräti 19 megapikseliä. Äänipuolella Sony DSEE HX -audiotekniikka puolestaan lupaa erittäin kirkkaan nauhoitustuloksen unohtamatta tärkeitä bassotaajuuksia. Puhelin on myös pöly- ja roiskevesitiivis.

Huawei P9 Lite Mini on budjettitietoisen valinta

Mikäli on tarve löytää hyvä älypuhelin ilman hienouksia ja ”turhia” ominaisuuksia, on hyvä tutkia myös budjettiluokan älypuhelintarjontaa. Tällaisiin lukeutuu Huawei P9 Lite Mini, joka on saatavana joulunjälkeisissä alennusmyynneissä jopa alle sadan euron.

Alkuvuodesta yli 200 euron puhelinmalli on laskenut yllä mainitun Honor 9:n lailla tasaisesti pitkin vuotta. Hintakehitystä ja saatavuutta voi seurata kätevästi yllä olevan linkin kautta.

Edullisesta hinnasta huolimatta puhelimessa on viiden tuuman kirkas näyttö ja16 gigan tallennustila, jota voi myös laajentaa erillisellä muistikortilla. Puhelimen 13 megapikselin takakameralla saa otettua laadukkaita valokuvia.

Lisää hyviä tarjoushintoja ja älypuhelimia löytyy Hintaseurannan sivuilta

Jos yllä mainituista puhelinmalleista mikään ei ole juuri sinua varten, Hintaseurannan puhelinosiosta löytyy valtava määrä erilaisia puhelimia hyvään päivän hintaan. Lisäksi linkitetyn kategorian alta löytyvät myös erilaiset puhelintarvikkeet, laturit ja muun muassa monenlaiset puhelinsuojat.

Myös Hintaseurannan aiemmissa kirjoituksissa on käsitelty puhelimia eri tarpeiden mukaan. Esimerkiksi keskivertoa parempaa suojausta ja iskunkestävyyttä puhelimiltaan kaipaavien kannattaa tutustua tähän artikkeliin. Mikäli taas on tarve ostaa lapselle tai nuorelle edullinen ja ominaisuuksiltaan riittävä puhelin, täältä löytyy vinkkejä lasten vanhemmille. Lopuksi on hyvä nostaa esille kattavampi artikkeli alle 200 euron älypuhelimista, jotka kuitenkin tarjoavat rahalle kunnon vastinetta.