Kunnon varusteet pulkkamäkeen – rattikelkat, ahkiot ja liukurit

Vaikka eteläinen Suomi on tänä vuonna kärsinytkin lumettomuudesta, on lumisista rinteistä saatu nauttia etenkin maan pohjoisemmissa osissa. Mikäli joulupukki unohti tuoda lahjaksi rattikelkan, pulkan tai liukurin, on vaihtoehtoja hyvä tarkistaa vaikkapa Hintaseurannan kattavasta valikoimasta – parhaalla hinnalla totta kai.

Olemme nostaneet erilaisia vaihtoehtoja pulkkamäen lasketteluvälineistöksi. Mukaan on poimittu niin rattikelkkaa, pulkkaa eli ahkiota kuin liukuriakin. Vaihtoehtoja siis löytyy moneen makuun ja budjettiin.

Rattikelkka tarjoaa voittamatonta ohjattavuutta

Hyvä rattikelkka on rakenteeltaan vahva. Se kestää kovia laskuja eikä halkea pienissä pompuissa käyttäjänsä alla. Lisäksi rattikelkka on ohjattavuudeltaan mitä parhain esimerkiksi pulkkaan verrattuna. Laadukkaat rattikelkat ovat myös toimivilla jarruilla varustettuja, joten ne sopivat hyvin myös hurjiin mäkiin.

Stiga on pitänyt pintansa pohjoismaisissa talvileikeissä sukupolvesta toiseen, eikä tuotenimi ole suotta lähes synonyymi rattikelkalle. Tuttu, tukeva ja turvallinen Stiga Snowracer on kiidättänyt lapsia ja lapsenmielisiä lumisilla rinteillä jo vuosikymmeniä eikä sen suosio ole hiipunut vuosien varrella mihinkään. Rattikelkka on kevyt vetää ylämäkeen, liukuu vikkelästi alamäkeen ja pysyy hallinnassa kääntyvän etusuksen ja jalkajarrujen ansiosta. Stiga Snowracer on saatavana useissa eri väreissä.

Perinteinen pulkka sopii niin laskemiseen kuin hiihtolenkillekin

Siinä missä rattikelkka tarjoaa parempaa ohjattavuutta ja vankemman rungon, rattikelkka sopii käytännössä vain mäenlaskuun. Pulkkaa raskaammat kelkat sopivat harvoin pulkan lailla perässä vedettäviksi kuljettiinpa sitten kävellen tai suksilla hiihtäen.

Muotoiltu DANTOY-pulkka on yhden istuttava malli, joka on varusteltu vetonarun lisäksi kahvallisilla jarruilla. Keveän muovirakenteen ansiosta pulkka sopii mainiosti sekä mäenlaskuun että perässä vedettäväksi. Pulkan pituus on 84 senttimetriä.

Hintaseurannan tämän hetken edullisin pulkkamalli on Stiga Pacer. Se on kompakti ja tyylikäs yhden istuttava pulkka, jossa on edessä vetonaru. Heijastimin varustettu pulkka on saatavana useissa eri väreissä. Pulkan pituus on 89 senttimetriä.

Liukuri on kevyt, edullinen ja helppo väline mäenlaskuun

Etenkin nuorimmille ja pienimmille laskijoille on liukuri vielä pulkkaakin helpompi vaihtoehto pulkkamäkeen. Liukurin keveys ei juuri rasita ja pienen kokonsa ansiosta liukuri kulkee helposti mukana vaikka kädessä kantaen. Liukurit ovat myös halvimmillaan vain muutaman euron hintaisia ja näin sopivat myös tiukalle budjetille. Liukureita on saatavana useissa eri väreissä ja monissa eri muodoissa, joten mieluisan vaihtoehdon löytäminen on usein helppoa.

Hintaseurannan tämän hetken edullisin liukurimalli on Stiga Friends, joka on varustettu istuinosan lisäksi pehmeällä tarttumakahvalla. Sitä on saatavana useissa eri väreissä ja sen koot ovat noin 33 x 44 senttimetriä.

Lisää rattikelkkoja, pulkkia, liukureita ja muita ulkoleluja

Rattikelkkoja, pulkkia ja liukureita löytyy runsaasti lisää Hintaseurannan sivuilta ulkolelut-kategoriasta aina parhaaseen hintaan.