Älykello, aktiivisuusranneke ja älyvaaka auttavat kuntoilussa

Vuodenvaihteeseen liittyy monia lupauksia, joista monet liittyvät joulun jälkeen parempaan hyvinvointiin, lisääntyneeseen liikuntaan ja kenties painonpudotukseen. Kuntoilumuotoja ja -tapoja on monia, mutta yhteistä näille kaikille on reipas aktiivisuus. Sen seuraamisessa älykello, aktiivisuusranneke ja älyvaaka ovat oivallisia apuvälineitä.

Älykello kuntoilun apuvälineenä

Älykellot ovat rakenteeltaan rannekellon kaltaisia ja nimensä mukaisesti ranteessa pidettäviä pieniä kapistuksia. Sisällä kuitenkin sykkii tehokas suoritin, joka muiden komponenttien kanssa muodostaa kokonaisuudesta käytännössä pienikokoisen tietokoneen.

Monipuolisen ohjelmiston kanssa rannetietokone kykenee monenlaiseen suorittamiseen. Kuntoilijalle monesti tärkeimpiä ovat liikuntatoimintoja seuraavat ominaisuudet, kuten syke- ja askelmittaus, unen laadun tarkkailu ja sijainnin seuranta. Näiden avulla voidaan seurata paitsi oman harjoittelun tehokkuutta, myös kuljettua matkaa ja sykealueita. Lisäksi monelle kuntoilijalle älykellon musiikkitoiminto on kätevä lisä harjoittelun tehostamiseen tai mielekkääksi tekemiseen.

Polar M600 on parhaaksi arvioitu älykello

Polar M600 -urheilukello on kevytrakenteinen ja kätevä vaihtoehto aktiivisen elämäntavan ylläpitoon. Älykellon veden- ja iskunkestävä 1,3 tuuman värinäyttö kertoo käyttäjälleen muun muassa sykkeen, askelmäärän ja tehdyn harjoituksen intensiteetin sekä antaa palautetta harjoituksen vaikutuksista.

Lisäksi Polar M600 -älykellolla voidaan mitata unen laatua, luoda harjoitusohjelmia, tallentaa kuljetut matkat ja nopeudet GPS-paikantimen avulla sekä tarkastella omaa harjoitushistoriaa. Tämän kaiken avulla voidaan seurata kehitystä pitkällä aikavälillä. Älykello sopii yhteen Android 4.3 sekä iOS 8.2 ja uudempien käyttöjärjestelmien kanssa.

Aktiivisuusranneke on hyvä kannustaja

Aktiivisuusrannekkeet ja sykemittarit ovat erikoistuneet sykkeen ja askelmäärän seuraamiseen. Monet näistä mittareista mittaavat myös kuljettua matkaa ja kulutettuja kaloreita. Osassa malleissa on myös GPS-paikannin, jolloin kuljetun reitin seuraaminen onnistuu helposti.

Älypuhelinten kanssa lisätoimintoja tarjoavat aktiivisuusrannekkeet ja sykemittarit ovatkin pitkälti älykellojen kaltaisia. Ne ovat kuitenkin edullisempia ja niissä on vähemmän toimintoja. Esimerkiksi sähköpostin, sosiaalisen median ja kalenteritietojen ilmoitukset puuttuvat, sillä aktiivisuusrannekkeet keskittyvät erityisesti liikunnan seurantaan.

Hintaseurannan uusin aktiivisuusranneke on Huawei Color Band A2

Huawei Color Band A2 on edullinen ja kompakti aktiivisuusranneke. Se on roiskevesitiivis ja sykettä mittaava vaihtoehto aktiiviselle liikkujalle. Huawei A2 on varustettu pitkällä, jopa 18 päivän toiminta-ajalla ja se on yhteensopiva Android- ja iOS-käyttöjärjestelmien kanssa. Rannekkeen 0,96 tuuman kosketusnäyttö on kätevä ja helppo käyttää. Lisäksi näytölle saa puhelimen ilmoitukset.

Älyvaaka analysoi kehoa kokonaisvaltaisesti

Siinä missä älykellot ja aktiivisuusrannekkeet seuraavat itse liikuntaa ja unenlaatua, älyvaaka seuraa painonkehitystä ja kehonkoostumusta. Painonhallinnan suhteen älyvaaka onkin mitä tärkein apuväline, sillä silmämääräinen seuranta ei ole koskaan tarkka. Vaikka kehonmuutokset suuntaan tai toiseen voi arvioida helposti myös peilin avulla, älyvaaka antaa tarkkaa ja analysoitua tietoa.

Siinä missä tavallinen vaaka ilmoittaa ainoastaan käyttäjänsä painon, älyvaaka osaa analysoida lihasmassaa, arvioida rasvaprosentin ja luumassan sekä mitata muita tietoja. Älykelloon tai -puhelimeen langattomasti liitettynä älyvaaka osaa antaa entistä tarkempia tietoja, varsinkin jos ohjelmisto on yhteensopiva käytössä olevan älykellon tai aktiivisuusrannekkeen kanssa. Tällöin tiedot liikkumisesta voidaan yhdistää vaa’an keräämiin kehonkoostumustietoihin. Näiden avulla painonhallinta ja liikunnalliset tavoitteet on entistä helpompi arvioida tarkasti.

Polar Balance -älyvaaka mittaa kehonkoostumusta

Polar Balance on älykäs henkilövaaka painonhallintaan ja kehon aktiiviseen seuraamiseen. Tavanomaisen punnituksen lisäksi Polar Balancen voi yhdistää langattomasti Bluetooth-yhteydellä mihin tahansa Polarin laitteeseen sekä useimpiin älypuhelimiin. Näihin voi ladata ilmaisen Flow-sovelluksen, johon voi syöttää käyttäjän omat tiedot. Nämä puolestaan auttavat päivittäisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Helppokäyttöinen Flow-sovellus ja Polar Balance -älyvaaka motivoivat käyttäjää ihannepainon tavoittelussa ja tarjoavat selkeän mallin tulosten tarkkailuun. Enimmäispunnituskapasiteetti on 180 kilogrammaa.

Lisää älykkäitä hyvinvointituotteita löytyy Hintaseurannan sivuilta

Erilaisia älykelloja, aktiivisuusrannekkeita ja älyvaakoja löytyy nykyään valtavat määrät ja niiden hintahaarukka on muutamista kymmenistä useaan sataan euroon. Vastaavasti ominaisuuksien erotkin ovat parhaimmillaan valtavat, joten merkki- ja mallikohtaisiin ominaisuuksiin kannattaa tutustua ajatuksella omien tarpeiden mukaan. Lisää vaihtoehtoja löytyy oheisista linkeistä.