Vuoden odotetuimmat pelit 2018 – osa 1: alkuvuoden julkaisut

Vuosi 2017 oli loistava pelivuosi pelialustaan katsomatta. Sama linja tuntuu jatkuvan myös vuonna 2018, kun pelikonsoleista tietokoneeseen tuntuu tulevan valtava määrä toinen toistaan kiinnostavampia pelejä. Viime vuoteen nähden Nintendo Switchin ja PlayStation VR -pelien osuus näyttää hieman kasvaneen, kuten odotettua olikin.

Olemme koonneet alle listan alkuvuoden kiinnostavimmista ja merkittävimmistä peleistä. Pelit on valittu mukaan erinäisin perustein, joita ovat esimerkiksi peliä tekevä pelistudio, pelin aihepiiri tai aiemmin julkaistut ennakkotestit kyseisestä julkaisusta. Koska tarkoitus on keskittyä täysin uusiin peleihin, erilaiset uusintajulkaisut ja uusversiot on jätetty varsinaisen listan ulkopuolelle.

Pelit on järjestetty alustavan ilmestymisjärjestyksen mukaan alla olevaan listaan.

1. Hirviöjahdin uusi aikakausi saapuu tammikuussa

Alkuvuoden merkittävimpiin konsolipelijulkaisuihin lukeutuu japanilainen hirviömetsästyssuosikki Monster Hunter: World. Yhtenäinen iso pelimaailma, valtavat hirviöt ja saumaton moninpeli ovat avaimet onneen pelissä, joka rakentuu nimensä mukaisesti hirviömetsästyksen ympärille. Pelin suosio etenkin Aasiassa on valtava, mutta myös länsimaissa pelisarja on arvostettu ja alati kasvussa. Monster Hunter: World esittelee pelisarjan vakuuttavimmat monsterit tähän asti.

Monster Hunter: World ilmestyy PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille 23. tammikuuta 2018. PC-versio on luvassa myöhemmin syksyllä.

2. Vapaaottelu on entistä realistisempi pelikokemus

Vapaaottelu on nauttinut suurta suosiota jo parikymmentä vuotta, eikä suosio näytä laantumisen merkkejä. Silti kiinnostavia vapaaottelupelejä on nähty videopelien parissa varsin vähän. UFC-sarja tekee uutta tulemistaan uusitulla pelimoottorilla ja entistä realistisemmilla ottelutavoilla.

Nyt nähdyt urheilijat on mallinnettu entistä tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin liikkeenkaappaustekniikalla. Lisäksi itse otteleminen on parantunut viime kerrasta. Myös matossa ottelua on sujuvoitettu entisestään, joten nyt UFC sopii entistä paremmin myös uusille pelaajille.

UFC 3 julkaistaan PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille 2. helmikuuta 2018.

3. Selviytymistaistelua suositussa pelisarjassa

Metal Gear Survive jatkaa huippusuositun pelisarjan avoimen maailman toimintaa siirtämällä toiminnan selviytymistaisteluun. Monipuolisesta tekemisestään ja yllättävistä juonenkäänteistään tuttu pelisarja tarjoaakin faneille eräänlaisen spin-offin uudenlaisella näkemyksellään. Miten tämä kaikki toimii pelinä ja nähdäänkö myös aiemmista osista tuttuja hahmoja yllättävissä rooleissa? Se nähdään helmikuun lopussa.

Metal Gear Survive julkaistaan sekä PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 22. helmikuuta 2018.

4. Japanilaisen mafian parissa ei aika käy tylsäksi

Japanilaisten oma GTA-pelisarja on tietenkin Yakuza. Erityisesti Japanissa suorastaan palvotuksi tullut pelisarja on tullut tutuksi massiivisista peleistään täynnä tekemistä, puuhastelua ja kiehtovaa toimintaa. Lähitaistelut, räiskintä, erilaiset minipelit ja monenlaiset toimintapeleille epätavalliset sivutehtävävaihtoehdot ovat läsnä myös vain PlayStation 4:lle ilmestyvässä Yakuza 6:ssa.

Pitkällisen kehityksen jälkeen odotus on vihdoin palkittu. Yakuza 6 julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille 20. maaliskuuta 2018.

5. Taistelu maailmanlopunkulttia vastaan on alkanut!

Ubisoftin suosittu räiskintäpelisarja palaa takaisin nykyaikaan Far Cry 5 -pelin muodossa. Tällä kertaa pelissä matkataan Yhdysvaltojen takamaille luonnon helmaan ja siellä sikiävien tuomiopäiväkulttilaisten seuraan. Kun kuolemansynneistä seuraa mitä julmin rangaistus, on paikallisen seriffin eli pelaajahahmon aika tarttua kättä pidempään ja värvätä samalla avukseen joukko apulaisia.

Avoimen pelimaailman toimintapelikokemus ei rajoitu vain vihollisten räiskintään, vaan mukana on myös kulkuneuvoja autoista helikoptereihin ja veneisiin. Myös erilaiset luonnon eläimet ja persoonalliset paikallisväestön edustajat ovat mukana ryydittämässä menoa. Vapaasti edettävässä toimintapelissä riittää tekemstä niin yksin- kuin moninpelin puolellakin.

Far Cry 5 julkaistaan sekä PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. maaliskuuta 2018.

6. Crom! Barbaarit käyvät taistoon henkiensä puolesta

Conan on kenties maailman tunnetuin ja ainakin kovin barbaari. Sen mukaan on tehty myös Conan Exiles -toimintaroolipeli, jolle on taustastaan johtuen kovia odotuksia. Ainakin taustalla oleva pelimaailma on kiehtova ja lupaa tyystin erilaista selviytymis- ja taistelupelikokemusta kuin useimmat muut saman pelityylin tapaukset.

Siinä missä useimmat selviytymispelit keskittyvät nykyaikaan zombiehyökkäysten aikana tai jälkeen, lähestyy Conan Exiles teemaa fantasiamaailmassa miekan ja teräksen aikakaudella. Potentiaalia kiehtovaan yksin- ja moninpelikokemukseen siis on vaikka millä mitalla.

Conan Exiles julkaistaan sekä PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 8. toukokuuta 2018.

7. Maailman kolein lännenseikkailu odottaa pelaajiaan

Vuoden epäilemättä odotetuimpiin peleihin lukeutuu Rockstar Gamesin avoimen maailman länkkärikokemus Red Dead Redemption 2. GTA-pelien länkkäriversioksikin nimitetty Red Dead Redemption oli julkaisuvuotensa kovimpia pelitapauksia ja jatkoa on saatu odottaa useamman vuoden.

Red Dead Redemption 2:n suhteen pelistudio on ollut vaitonainen todellisen sisällön suhteen, mutta edeltävän pelin ja nähtyjen esittelyvideoiden perusteella luvassa on todella korkealuokkainen ja hyvin kirjoitettu toimintapeli, josta ei puutu draamaa, käänteitä ja napakkaa toimintaa.

Red Dead Redemption 2 julkaistaan PlayStation 4– ja Xbox One -pelikonsolille kevään 2018 aikana.

8. Aivoja, zombeja, lisää aivoja! State of Decay 2 saapuu

State of Decay 2 jatkaa aiemman suosion viitoittamalla tiellä eli zombiselviytymisen parissa modernin maailman romahduksessa. Yhteistyöhenkiseen pelaamiseen tähtäävä pelikokemus pistää pelaajan selän seinää vastaan, kun loppumattomilta tuntuvat epäkuolleiden laumat käyvät selviytyjien kimppuun yhä kurjemmissa olosuhteissa.

Pelaajan onneksi erilaisia lääkkeitä voidaan valmistaa sekä erilaisia varusteita ja aseita kerätä käyttöön taistelussa aivottomia zombeja vastaan. Julkaisupäivä ei ole vielä varmistunut, mutta State of Decay 2:n on luvattu ilmestyvän kevään 2018 aikana. Peli julkaistaan pc-tietokoneille ja Xbox One -pelikonsolille.

9. Neonvaloja, superaseita, erikoisvoimia ja räiskyvää toimintaa

Crackdown-pelisarja on ollut yksi Xbox-pelikonsolien omia toimintapelisuosikkeja ja nyt jatkoa on luvassa pelisarjan kolmannessa osassa. Supervoimaista toimintaa, avoimen maailman taisteluita ja kaoottista menoa on luvassa myös tällä kertaa, nyt tietenkin entistä upeampana versiona.

Crackdown 3 vie pelaajat neonvalojentäyteiseen maailmaan, jossa aseet ovat isoja ja rikollisuus rehottaa. Onneksi myös itse pelaajan päähahmo on eräänlainen supervoimatapaus, joten turpiin annetaan huolella ja kaaoksesta nauttien.

Crackdown 3 julkaistaan Xbox One -pelikonsolille ja pc-tietokoneille kevään 2018 aikana.

10. Sodan jumalan pelissä nujerretaan muut jumalat

God of War -pelisarja on ollut yksi PlayStation-pelikonsolien tavaramerkkejä toimintapelien saralla jo vuosien ajan. Odotettua jatkoa tulee vihdoin keväällä 2018, kun pelkistetysti nimetty God of War askeltaa PlayStation 4 -pelaajien iloksi.

Toisin kuin useimmissa toimintapeleissä, God of Warissa ei tyydytä voittamaan pelkkiä kuolevaisia, vaan turpasaunaan kutsutaan myös itse jumalat! Luvassa onkin hurmoksellisesta mättöä ja napakoin kontrollein varustettua toimintapelaamista, kun pelaajan ohjastama päähahmo kurittaa vihollislaumoja mitä myyttisimmissä peliympäristöissä.

God of War julkaistaan PlayStation 4 -pelikonsolille alkuvuodesta 2018.

Hintaseurannan kautta pysyy ajan tasalla hintojen suhteen

Lisää pelejä tulee pitkin vuotta ja kaikkien näiden saatavuutta ja hintatietoutta voi seurata Hintaseurannan sivuilta lähes reaaliaikaisesti. Sivujen kautta voi seurata myös pelien ja muiden tuotteiden hintakehitystä pidemmällä aikavälillä. Suoraan pelituotteisiin pääsee tästä linkistä.

Hintaseuranta – Pelaamisen tuotteet

Yllä mainitut pelit löytyvät jo monilta osin Hintaseurannan sivuilta ja tässä vielä kaikki formaateittain:

Monster Hunter World (23.1.2018) PS4Xbox OnePC
UFC 3 (2.2.2018) PS4Xbox One
Metal Gear Survive (22.2.2018) PS4Xbox One – PC
Yakuza 6 (20.3.2018) PS4
Far Cry 5 (27.3.2018) PS4Xbox OnePC
Conan Exiles (8.5.2018) PS4Xbox OnePC
Red Dead Redemption 2 (kevät 2018) PS4Xbox One
State of Decay 2 (kevät 2018) Xbox OnePC
Crackdown 3 (kevät 2018) Xbox One – PC
God of War (kevät 2018) PS4