Retrokonsolit tarjoavat nostalgisia pelikokemuksia

Niin sanotut retropelit ja retrokonsolit ovat nousseet varteenotettavaan asemaan nykyaikaisten pelikonsoleiden ja tietokoneiden rinnalla. Siinä missä viimeksi mainitut tarjoavat modernia huippugrafiikkaa ja massiviisia pelikokemuksia, tuovat retropelikonsolit mieleen lapsuuden kultaiset muistot ja pelialan varhaisvuodet.

Viime vuosina retropelikonsoleita on putkahtanut markkinoille monelta eri valmistajalta ja useamman vanhan pelivalmistajan pelejä esille tuoden. Alla esittelyssä näistä merkittävimmät.

Nintendo SNES Classic Mini – Mario ja Zelda samassa paketissa

Legendaarinen Super Nintendo Entertainment System -pelikonsoli eli SNES on kenties se kaikkien aikojen rakastetuin pelikonsoli. Alun perin vuonna 1992 ilmestynyt pelikonsoli esitteli useita pelejä, joita monet pitävät kaikkien aikojen parhaimpiin lukeutuvina. Tuon ajan klassikoita ovat muun muassa Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart, Super Metroid ja F-ZERO.

Ulkoisesti Nintendo SNES Classic Mini muistuttaa alkuperäistä SNESiä ollen kuitenkin kooltaan huomattavasti pienempi. SNES Classic Mini sisältää 21 valmiiksi asennettua klassikkopeliä, HDMI-kaapelin, USB-kaapelin ja kaksi langallista Super Nintendo Classic -ohjainta moninpelejä varten.

Kertaalleen jo loppuunmyytyä pelikonsolia on taas hyvin saatavilla, joten nyt on syytä halukkaiden tarttua mahdollisuuteen ja tilata mainio konsoli itselleen.

Atari Flashback 8 – yli sadan pelin megapaketti nostalgiaa

Nintendon lailla myös Atari muistetaan monista legendaarisista peleistään, joskin vielä Nintendoa vanhemmalta aikakaudelta.  Atari Flashback 8 -retropelikonsoli vie pelaajan vanhojen pelien pariin helposti ja alkuperäistä aikakautta kunnioittaen.

Flashbackin pelit edustavat videopelaamisen 80-lukulaista näkemystä ja tuon ajan pelien eri tyylilajit ovat monipuolisesti läsnä. Erilaiset toimintapelit, tasoloikat, räiskintäpelit ja urheilupelit ovat kaikki mukana.

Pakettiin kuuluu peräti 105 klassikkopeliä vuosien varrelta sekä kaksi langallista ohjainta. HDMI-liitännän ansiosta pelikonsolin voi liittää helposti mihin tahansa televisioon.

Sega Mega Drive Mini HD tuo Sonicin kumppaneineen televisioruudulle

Nintendon kenties merkittävin japanilainen haastaja oli aikanaan Sega. Siinä missä Nintendo tunnettiin viiksekkäästä Mario-hahmostaan, Sega teki itseään tunnetuksi erityisesti Sonic-siilin sinisellä olemuksella. Nintendon ja Atarin lailla myös Sega on luonut valikoiman unohtumattomia peliklassikoita, joista pääsee nyt nauttimaan oman retropelikonsolin avulla.

Alun perin vuonna 1990 myyntiin tullut pelikonsoli tarjosi aikanaan verratonta grafiikkaa, laadukkaat peliohjaimet ja ennen kaikkea upeita pelejä pelattavaksi. Sekä Sega Mega Drive Flashback- että Sega Mega Drive Mini HD -nimillä kulkeva retropelikonsoli on uusversio legendaariseksi muodostuneesta Mega Drive -pelikonsolista.

Tarjolla on pelattavaa peräti 80 klassikkopelin voimin nykytelevisioiden kanssa yhteensopivana. Pelikonsolin lisäksi mukana tulee kaksi langatonta peliohjainta sekä HDMI-kaapeli, jolla retropelikonsoli liitetään televisioon.

The C64 Mini -retrokonsoli vie pelaajat tasavallan tietokoneen tunnelmiin

Commodore 64 tunnettiin Suomessa aikanaan tasavallan tietokoneena. Se olikin ylivoimaisesti suosituin kotitietokone 1980-luvulla ja esitteli kokonaiselle pelaajasukupolvelle satamäärin pelejä niin yksin kuin porukassakin pelattavaksi.

Myös näihin pelimuisteloihin on pian mahdollista päästä, kun The C64 Mini -retropelikone tulee myyntiin 29. maaliskuuta 2018. Pelikone on jo ennakkotilattavissa ja se sisältää The C64 Mini -pelikonsolin, klassisen kahvaohjaimen USB-liitännällä, HDMI-kaapelin televisiota varten, USB-virtakaapelin sekä 64 sisäänrakennettua peliä.  Lisäksi mukana on yksi ylimääräinen USB-liitäntä toiselle, erikseen hankittavalle peliohjaimelle.

Super Retro Trio tarjoaa kattavaa yhteensopivuutta vanhoille pelikaseteille

Super Retro Trio -retropelikonsoli on pelejä sisältämätön laite, joka tukee Super Nintendo (SNES)-, Nintendo (NES)- ja Sega Mega Drive -pelikonsolien pelejä yhdellä ja samalla laitteella. Eri pelikonsolien pelikasettien lisäksi laite tukee eri maiden peliformaatteja eli pelien NTSC-, PF-, NJ- ja PAL-versiot. Näin ollen niin Japanista, Yhdysvalloista, Euroopasta kuin muualtakin ostetut pelit toimivat kätevästi yhdellä pelikonsolilla.

Pakettiin kuuluu pelikonsolin lisäksi kaksi peliohjainta, AV-kaapeli, S-Video-kaapeli, virtajohto ja englanninkielinen käyttöopas.

Raspberry Pi 3 on tee-se-itse-henkilön valinta

Mikäli valmiiksi rakennetut retropelikonsolit eivät miellytä, on aina mahdollista rakentaa ja modata oma kokonaisuus annoksella intoa, aikaa ja hieman myös osaamista. Raspberry Pi 3 on pienikokoinen yhden piirilevyn tietokone, joka taipuu moneen käyttöön monipuolisten ohjeiden ja luovuuden avulla. Taitavissa käsissä Raspberry Pi 3 kääntyy myös retropelikonsoliksi.

Raspberry Pi 3 Model B:stä löytyy muun muassa neljä USB-liitäntää, ponnahdusmekanismilla varustettu SD-korttipaikka, HDMI-liitäntä sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Erityisen energiatehokkaan tietokoneen virrankulutus on karsittu alle 1 wattiin. Ohjeita Raspberry Pin virittämiseen löytyy valtavat määrät lukemattomilta eri sivustoilta.

Koska Raspberry Pi 3 on perusversiona vain pelkkä tietokone yhdellä piirilevyllä, yleensä sen kanssa on hyvä hankkia näppäimistö, hiiri, muistikortti sekä muita oheislaitteita omien tarpeiden mukaan. Edellä mainittujen lisäksi pelaamista silmällä pitäen on hyvä hankkia myös usb-liitäntäinen peliohjain. Perusosat voi ostaa myös myös niin sanotussa aloittelijanpaketissa, joka kulkee nimellä Raspberry Pi 3 starter kit.

Hintaseurannan sivuilta voi seurata hintakehitystä ja saatavuutta

Oheisten tuote-esimerkkien lisäksi Hintaseurannan sivuilta löytyy valtavat määrät muita pelituotteita ohjaimista kuulokkeisiin ja erilaisiin kaapeleihin. Niiden saatavuutta ja hintakehitystä voi seurata Hintaseurannan sivuilta lähes reaaliaikaisesti. Lisää peliaiheisia tuotteita löytyy omasta pelikonsolit-alakategoriasta.