Alkuvuoden 2018 kiinnostavimmat Nintendo Switch -pelit

Nintendo Switch

Nintendon kahdeksas ja tuorein pelikonsoli, Switch, juhlii pian 1-vuotissyntymäpäiviään. Alunperin Switchin yhtenä heikkoutena pidettiin suppeaa pelivalikoimaa, mutta se on nopeasti kasvamassa. Hintaseurannassa on Switch-pelejä tällä hetkellä 150 kappaletta, kun viime kesänä niitä oli vasta vajaa 60 kappaletta.

Alkuvuoden pelijulkaisujen osalta tilanne näyttää varsin hyvältä. Monia kaikkien konsolien hittipelejä ja yksinoikeuspelejä on tulossa moneen makuun. Alla on esimerkkejä kevään julkaisuista.

Portal Knights yhdistelee rakentamista ja roolipeliä

Portal Knights -toimintaseikkailupeli ilmestyi juuri Nintendo Switch -pelikonsolille. Portal Knights yhdistää ainutlaatuisella tavalla roolipeliä, seikkailua ja rakentamista. Sen värikylläinen fantasiamaailma ihastuttaa sekä yksin- että moninpelissä. Uusina Switch-ominaisuuksina pelissä on tuki kosketusnäytölle ja mahdollisuus langattomaan pelaamiseen. Portal Knightsin pelimaailma koostuu arvoituksellisista ja seikkailujentäyteisistä saarista, jotka yhdistyvät toisiinsa taikaporttien kautta. Monenlaiset hirviöt ja kummalliset olennot riehuvat ja mellastavat pelimaailmassa vapaasti. Pelaajan pitää tuoda järjestys ja rauha sekasortoiseen maailmaan. Portal Knights on monipuolinen yhdistelmä avoimen pelimaailman roolipelejä, perinteistä seikkailua ja rakentelupelejä. Edistymisen vapaus ja Pelihahmon kehittäminen ja vapaa eteneminen tarjoavat ainutlaatuisen seikkailukokemuksen, jonka jokainen pelaaja kokee omalla tavallaan.

Portal Knights ilmestyi Nintendo Switch -pelikonsolille 9.2.2018. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Bayonetta 2 on vauhdikas peli aikuiseen makuun

Bayonetta 2 on toimintapeli, joka on intensiivisyydessä omalla tasollaan. Pelaaja voi taistella lentokoneen päällä sen lentäessä kaupungin läpi tai kisata junassa ja sen katolla täydessä vauhdissa. Pelin fyysisen version mukana on myös ensimmäisen Bayonetta-peli latauskoodina. Pelistä julkaistaan myös Special Edition -erikoispainos, joka sisältää SteelBook-kotelon, Bayonetta-tarroja ja Verse-kortteja.

Bayonetta 2 ilmestyi 16.2.2018. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Vaaleanpunainen Kirby Star Allies on palannut

Kirby Star Allies saapuu Nintendo Switchille täysteräväpiirtoisella ja värikkäällä grafiikalla varustettuna! Kirby on yksi suosituimpia Nintendo-hahmoja, joka on seikkailut tasohyppelypeleissä jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Pallomainen ja vaaleanpunainen otus ei ole yksin, vaan pelaaja voi rekrytoida vihollisia heittämällä niitä sydämillä. Näin voi muodostaa jopa neljän hahmon ryhmän. Yhteistyöpelitilassa pelaaja voi pelata siis jopa kolmen ystävän kanssa. Pelissä voi hyödyntää monenlaisia kykyjä, kuten miekka, tuli, vesi, pommi ja luuta. Pulmien ratkaisuun ja tehokkaampiin hyökkäyksiin voi hyödyntää erilaisia elementtejä, kuten tuuli, vesi, tuli ja sähkö.

Kirby Star Allies ilmestyy 16.3.2018. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze ilmestyy Nintendo Switchille

Donkey Kong kumppaneineen seikkailee ensi kertaa Nintendo Switch -konsolilla Donkey Kong Country: Tropical Freeze -pelissä. Se ilmestyi alunperin Nintendo WiiU -konsolille, mutta on nyt uudistettu ja sisältää kaikki hauskuudet, haasteet ja uuden aloittelijoille sopivan pelitilan. Klassinen tasohyppelypeli mahdollistaa monenlaisten temppujen tekemisen. Eri ympäristöjä voi käyttää hyväkseen hyppien, liaanissa keinuen tai surffilaudalla pyörien.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze ilmestyy 4.5.2018. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Dark Souls: Remastered tarjoaa synkkää fantasiaa

Suositun toimintaroolipelisarjan ensimmäinen osa saapuu Nintendo Switchille nimellä Dark Souls: Remastered. Peli sisältää Artorias of the Abyss DLC-paketin ja sitä on visuaalisesti parannettu alkuperäisestä versiostaan. Tämä on pelisarjan ensimmäinen Nintendo-peli ja myös ensimmäinen kerta, kun peliä voi pelata liikkeellä ollessaan. Dark Souls sijoittuu synkkään ja yksityiskohtaiseen fantasiamaailmaan. Se yhdistää perinteistä luolien tutkimista haastaviin taisteluihin ja verkkotoimintoihin. Dark Souls edellyttää paljon perehtymistä eikä aloittelijoille anneta armoa. Uudet hahmoluokat, aseet ja entistä vaikeammat haasteet tekevät Dark Soulsista pitkäikäisen ja haastavan pelikokemuksen. Nettipelissä pelaajat voivat kommunikoida keskenään monin eri tavoin.

Dark Souls: Remastered ilmestyy 25.5.2018. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Nintendo Labo on täysin uudenlainen rakennussarja

Nintendo Labo on ainutlaatuinen rakennuskokemus, jossa yhdistyvät perinteiset rakennussarjat ja digimaailman mahdollisuudet toisiinsa. Nintendo on aina osannut yhdistää innovoinnin ja jännittävän pelikokemuksen toisiinsa eikä Nintendo Labo tee tässä asiassa poikkeusta. Nintendo Labo on pahvinen rakennussarja Nintendo Switch -konsolille ja sen Joy-Con -peliohjaimille. Tästä kokonaisuudesta syntyviä interaktiivisia luomuksia kutsutaan nimellä Toy-Con. Kokoamalla Toy-Conin osat yhteen, rakentaja oppii miten se toimii teknisesti ja löytää sille samalla uusia pelitapoja.

Toy-Con voi olla esimerkki piano, jolla voi luoda musiikkia. Valmiissa pianossa Joy-Con-peliohjaimen liiketunnistin tunnistaa mitä koskettimia painetaan ja näin konsolin kaiutin toistaa sen äänen. Toy-Con voi olla myös moottoripyörä, jonka keskelle asetetaan itse konsoli ja reunoille asetetaan Joy-Con-peliohjaimet.

Nintendo Labo Variety Kit -rakennussarjasta voi rakentaa monia erilaisia Toy-Coneja, kuten radio-ohjattava auto, kalastusvapa, moottoripyörä tai piano.

Nintendo Labo Robot Kit -rakennussarjasta syntyy robottipuku, jonka voit pukea päällesi. Siihen voi liittää Joy-Con-peliohjaimet, joilla näytöllä liikkuvaa jättirobottia voi hallita omilla liikkeillään. Näytöllä robotti voi tehdä monenlaisia asioita, kuten ampua ufoja tai vaikkapa hajottaa rakennuksia.

Nintendo Labo -rakennussarjat ilmestyvät 27.4.2018. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Street Fighter 30th Anniversary Collection koostuu useasta eri pelistä

Capcomin julkaisema Street Fighter -pelisarja on ollut olemassa jo 30 vuoden ajan. Street Fighter -pelisarja on yksi maailman suosituimpia taistelupelejä ja niitä on pelattu miljoonia kertoja eri pelialustoilla. Street Fighter 30th Anniversary Collection koostuu 12 eri Street Fighter -pelistä: Street Fighter, Street Fighter II, Street Fighter II: Champion Edition, Street Fighter II: Hyper Fighting, Super Street Fighter II, Super Street Fighter II: Turbo, Street Fighter Alpha, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter III, Street Fighter III: 2nd Impact ja Street Fighter III: Third Strike.

Suuri osa peleistä on tarkoitettu yhdellä näytöllä pelattaviksi, mutta nettipeli on mukana näissä peleissä: Street Fighter II: Hyper Fighting, Super Street Fighter II: Turbo, Street Fighter Alpha 3 ja Street Fighter III: Third Strike. Nettipelejä voi pelata jopa neljä pelaajaa kerrallaan.

Street Fighter 30th Anniversary Collection on aikamatka pelihistoriaan. Pelissä on myös Street Fighter -museo, joka tarjoaa nähtäväksi konseptitaidetta, hahmojen elämäkertoja sekä erilaisia anekdootteja vuosien varrelta. Musiikin ystävät voivat puolestaan rentoutua kuuntelemalla Street Fighter -pelisarjan musiikkia.

Street Fighter 30th Anniversary Collection ilmestyy toukokuussa 2018. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Hintaseuranta on pelaajan mekka

Lisää pelejä tulee pitkin vuotta ja kaikkien näiden saatavuutta ja hintatietoutta voi seurata Hintaseurannan sivuilta lähes reaaliaikaisesti. Sivujen kautta voi seurata myös pelien ja muiden tuotteiden hintakehitystä pidemmällä aikavälillä. Suoraan pelituotteisiin pääsee tästä linkistä.