Ilmastointilaitteet ja tuulettimet helteiden varalle

tuulettimet ilmastointilaitteet

Varaudu kesän kuumimpiin hetkiin hankkimalla ilmastointilaitteet ja tuulettimet ajoissa. Laitetta valitessasi kiinnitä huomiota laitteen tehoon, melutasoon ja käyttömukavuuteen.

Tarkista esimerkiksi ilmastointilaitteen lämpimän ilman ulostuloputken pituus ja laatu. Ilmastointilaitteet poistavat myös huoneilmasta kosteutta, joka varastoituu laitteen säiliöön. Huomioi siis myös laitteen vesisäiliön tyhjennyksen ja puhdistuksen vaivattomuus.

Monet ilmastointilaitteet ja tuulettimet tarjoavat myös lämmittävän ominaisuuden. Tarpeen vaatiessa tarkista siis myös laitteen mahdollinen lämpöpuhallus ja sen teho.

Siirrettävät ilmastointilaitteet pieniin asuntoihin

Parhaat siirrettävät ilmastointilaitteet laskevat nopeasti huoneen lämpötilan, raikastavat ilman ja poistavat tukahduttavasta tunteen. Osa ilmastointilaitteista sisältää myös ilmankosteuden säätelyn. Laitteet ovat usein hyvin simppeleitä käyttää ja uusimmat jopa näyttävät kohtuullisen tyylikkäiltä.

Ilmastointilaitteet ovat lähtökohtaisesti suurehkoja ja ne pitävät pientä ääntä. Kussakin laitteessa ilmoitetaan, kuinka suuren tilan kyseinen laite pystyy viilentämään. Lisäksi ilmastointilaitteissa on ulostuloputki, josta kerätty lämmin ilma johdetaan ulos. Tämä putki on luonnollisesti johdettava esimerkiksi ikkunanraosta ulos, jottei lämpö pääse takaisin viilennettävään tilaan. Siirrettävät ilmastointilaitteet eivät vaadi kiinteää asennusta.

Ilmastointitilaitteet

Clatronic ilmastointilaite on hiljainen ja tehokas pyörillä siirreltävä ilmastointilaite. Laite toimii kaukosäätimellä ja siinä on ajastin sekä unikytkin. Huoneen lämpötilan näet LCD-näytöltä. Laitteessa on kolme toimintoa: viilennys, kosteudenpoisto ja tuuletus ja sen viilennysteho riittää 25m² huoneeseen. Poistoilman putki 1,5 metriä. Laite ei vaadi varsinaista asennusta, mutta pakkaukseen kuuluu ikkuna-asennussarja. Katso tuotetta ››

ilmastointilaitteet

Järeää ratkaisua vaativaan viilennykseen etsiville suosittelemme DELONGHI N90ECO -ilmastointilaitetta, joka viilentää isommankin asunnon helposti (jopa 85m² saakka). Tehoa ja tyyliä, sekä Silent-teknologian avulla saavutettu jopa 50% hiljaisempi ääni. Viilentää, tuulettaa ja poistaa kosteutta. Toimii kaukosäätimellä sekä ajastuksella ja liikkuu pyörien päällä.
Katso tuotetta ››

Kiinteät ilmastointilaitteet toimivat samalla periaatteella kuin siirrettävät ilmastointilaitteet, mutta ovat toki suurempia sekä tehokkaampia ja ne asennetaan kiinteiksi elementeiksi kotiisi. Myös kiinteät ilmastointilaitteet vaativat asennetun poistokanavan tai ulkoyksikön, jonka kautta kuumuus ohjataan ulos. Kiinteät ilmastointilaitteet sopivat parhaiten omakotitaloihin, sillä niiden asennus taloyhtiöissä on aina luvanvaraista.

Selaa kaikkia ilmastointilaitteita täällä: Hintaseuranta.fi

Perinteiset tuulettimet väliaikaiseen tarpeeseen

Perinteinen tuuletin on usein nopea ja edullinen ostot hetkittäisiin lämpöpiikkeihin. Uusimmat tuulettimet saattavat näyttää moderneilta, mutta toimintaperiaate niissä on sama kuin ennenkin: laite puhaltaa viilentävää (tai lämmittävää) ilmaa ympäröivään tilaan.

Toimintamekanisminsa takia tuulettimet tarjoavat hetkellistä viilennystä ja miellyttävän tuulahduksen iholle, mutteivät varsinaisesti alenna huoneen lämpötilaa kuten ilmastointilaitteet. Tuulettimen tuoma viilennys kestää huoneilmassa siis sen hetken, kun olet itse astimassa kiertävän ilman viilentävää vaikutusta.

Dyson tuulettimet

Dyson AM09 on yksi moderneimmista tuulettimista, joka myös näyttää tyylikkäältä. Laitteesta löytyy sekä viilennys että lämmitys. Pieni (60 cm), tehokas ja hiljainen. Tuulettimen ilmavirran voi kohdistaa joko yhteen suuntaan tai koko tilaan. Käyttömukavuutta parantavat ajastin ja kaukosäädin. Katso tuotetta ››

tuulettimet

Point POFT7036 -tuuletin on tilapäiseen tarpeeseen luotettava ja edullinen perusvalinta. Laitteeseen kuuluu kaukosäädin, siinä on kolme eri tehoa sekä puhalluksen kohdennus ja siirtyvä suuntaus. Katso tuotetta ››

Jos etsit edellistä korkeampaa laatua, kannattaa tsekata Point Pro POFT8039WH. Tämä Point Pro tuulettaa joka suuntaan, siinä on ajastin ja neljä eri toimintatilaa: normaali, tuuli, yö ja eco. Katso tuotetta ››

Selaa kaikkia tuulettimia täällä: Hintaseuranta.fi

Ilmanjäähdyttimet toimivat tuulettimen lailla

Ilmanjäähdyttimet toimivat tuulettimien tavoin kierrättämällä ilmaa ja saamalla sen siten tuntumaan viileämmältä. Erona tuulettimiin ilmanviilentimissä on se, että niissä jäähdytys tapahtuu veden avulla. Näin ilmanjäähdyttimen tehokkuus on tuuletinta parempi. Tuulettimien tavoin ilmanjäähdyttimissä ei ole poistoputkia.

ilmastointilaitteet

OneConcept CTR-1 Heat -ilmanjäähdytin tuottaa energiatehokkaasti sekä ilmanjäähdytyksen että lämpöpuhalluksen. Liikkuu pyörien päällä helposti tilasta toiseen ja toimii kaukosäätimellä. Puhalluksen voi säätää kolmeen tehotasoon ja siinä on erikseen päälle kytkettävä automaattinen kallistustoiminto. Kahdeksan litran vesisäiliö riittää koko yöksi (vettä kuluu 1l/h) ja laite myös kosteuttaa, puhdistaa ja ionisoi sisäilmaa.
Katso tuotetta ››

Ilmalämpöpumppu on selvä ykkösvalinta omakotitaloihin

Omakotitaloihin suosittelemme ehdottomasti ilmalämpöpumppua, joka alkuinvestoinnista huolimatta maksaa itsensä hyvin pian takaisin. Kesähelteillä ilmalämpöpumppu viilentää isotkin huonetilat hetkessä haluttuun lämpötilaan. Hienoin etu ilmalämpöpumpussa on kuitenkin se, että laite lämmittää sisätilat hyvin nopeasti miellyttäväksi jopa -30 -asteen pakkasilla. Ilmalämpöpumppu toki vaatii panostuksen ja asennuksen, joten viimehetken valinta se ei ole. Pidemmän aikavälin hyötyjä haettaessa äärimmäisen toimiva laite. Selaa ilmalämpöpumppuja ››

Hakukone tuotteiden etsimiseen ja hintavertailuun: Hintaseuranta.fi››

One Comment on “Ilmastointilaitteet ja tuulettimet helteiden varalle”

  1. Tehkää kunnollinen taustatutkimus hyvät ihmiset ennen kuin ostatte mitään sanoo:

    Jos haluaa aikuisten oikean vekottimen niin kaksi putkea pitää olla, sisäänotto ja ulosmeno, muut ovat 100% leluja, kuin edesmenneen Tiimarin valikoimaa tässäkin artikkelissa tarjoillaan. Omatpahan on rahanne.

Kommentit on suljettu.