Tarjoushuumaa: Black Friday ja Cyber Monday

Black Friday Suomessa

Yhdeysvalloista muualle maailmaan levinneet vuosittaiset tarjouspäivät Black Friday ja Cyber Monday villitsevät ostohuumaan Suomessakin. Hintaseurannasta löydät edullisimmat alehinnat ja parhaat tarjoukset helposti. 

Tänä vuonna Black Fridayta vietetään 29. marraskuuta ja Cyber Mondayta 2. joulukuuta. Näiden tarjouspäivien aikana useat kaupat, niin kivijalkakaupat, kauppakeskukset kuin nettikaupatkin, alentavat valikoitujen tuotteiden hintoja tuntuvasti.

Suomessa Black Friday -viikonloppu on verrattain uusi juttu. Vuonna 2005 Suomeen rantautumisen jälkeen nämä ostospäivät ovat kehittyneet täälläkin hyvin suosituiksi. Suurin osa tunnetuimmista kaupoista tarjoaa kysytyimpiä tuotteita ja brändejä muhkein alennushinnoin.

Alunperin tarjoukset olivat voimassa vain tuon tietyn päivän ajan ja tarjoukset olivat perjantaina ja maanantaina täysin erit. Nykyisin samat tarjoukset jatkuvat usein koko pidennetyn viikonlopun ajan. Toisinaan hinnat tippuvat entisestään maanantain ajaksi.

Hifistelijöitä Black Friday -tarjoukset innostavat, sillä maailman suurimmat brändit ovat usein mukana näissä ostospäivissä omilla tuotteillaan – myös nettikaupan puolella. Esimerkiksi viime vuonna 2018 jättinimet kuten Apple, Nintendo ja Amazon houkuttelivat ostoshuumaisia kuluttaja omille ovilleen ja sivuilleen uusimpien julkaisujen erikoistajouksilla. Suuri osa tuntuvimmista tarjouksista löytyykin maailmanlaajuisesti netistä.

Miten käyttää Hintaseurantaa hyväksi tarjouksissa?

Hintaseurannasta löydät 29.11. – 2.12. tarjoushinnat ja voit vertailla niitä suoraan yhdellä vilkaisulla ennen ostopäätöksen tekemistä.

Suomessa tunnetuimpien alennusten tarjoajien joukossa ovat muun muassa Gigantti, Budget Sport, Hobbyhall, Euronics, verkkokauppa.com, Power, Veikon Kone ja Ellos joista kaikki löydät Hintaseurannan listauksista. Myös palveluntajoajien, kuten Telian, Elisan ja DNAn tarjoukset löytyvät Hintaseurannasta.

Yllä mainittujen lisäksi suurin osa Hintaseurannassa mukana olevista kaupoista julkaisee Black Friday -viikonlopun aikana kymmenittäin tajouksia, joista moni jäisi sinulta muuten huomaamatta.

Selaa parhaita tarjouksia muun muassa näissä kategorioissa: Puhelimet ››, Pelaaminen ››, Kodinkoneet ››, Läppärit ››, Tabletit ››, Kuulokkeet ››, Autoilu ›› ja Kamerat ››.

Kaikki Hintaseurannan yritykset löydät täältä››.

Black Friday -huuman historia

Black Friday sai alkunsa Yhdysvalloissa 1960-luvulla, kun amerikkalaisena juhlapyhänä tunnetun kiitospäivän jälkeisiä hiljaisia ostospäiviä haluttiin vilkastuttaa. Sana musta viittaa siihen, että punaisella merkityt miinukselle jääneet myyntipäivät saatiin nostettua plussalle ja merkittyä mustalla.

Cyber Monday sai nimensä aikana, jolloin internetissä ostosten tekeminen oli vielä harvinaista. Black Friday oli keskittynyt isojen brändien ja kauppakeskusten buustaukseen, ja nyt haluttiin edistää myös pienempien online-kauppojen myyntiä. Sana cyber siis viittaa nettikauppaan! (Suomeksi kyber sana tarkoittaa kaikkea, mikä tapahtuu internetissä.)

Ostosviikonlopun päivämäärät määräytyvät kiitospäivän mukaisesti. Black Friday on ensimmäinen perjantai kiitospäivän jälkeen ja Cyber Monday sitä seuraava maanantai. Tänä vuonna 2019 päivät ovat 29.11. ja 2.12.

Siirry seuraamaan hintoja! Hintaseuranta.fi››