Miten valita sopivin aktiivisuusranneke?

aktiivisuusranneke joogassa

Aktiivisuusrannekemalleja on tarjolla miltei joka lähtöön. Miten valita juuri sinua parhaiten palveleva aktiivisuusranneke?

Urheilu- ja aktiivisuusrannekkeiden kirjo on mittava. Useissa malleissa ja merkeissä perustoiminnot ovat kuitenkin pitkälti samat, mutta erikoistoiminnoissa löytyy eroavaisuuksia. Yhtä ja ainutta oikeaa valintaa tuskin on, mutta vertailemalla pääset lähimmäksi nappivalintaa.

Mikä on käyttötarkoituksesi? Esimerkiksi lenkille, salille ja muuhun perusurheiluun sopivat usein samankaltaiset peruspätevät aktiivisuusrannekkeet. Metsälle ja retkeilyyn tarvitset GPS:n, uintiin ja sukellukseen vedenkestävyyden. Toimistoon ja perushyvinvoinnin seuraamiseen suosittelemme askelmäärän seurantaa ja unen laadun seurantaa. Joogaan vai vaikkapa tanssimiseen kannattaa valita laite, joka näyttää sinulle selkeästi sykkeen. Ammattimaista urheilua aktiivisuusranneke voi tukea muun muassa suoritusten tilastoinnilla ja kehityksen seurannalla.

Entä itse laite ja tarvitaanko se kevyeen arkikäyttöön, kovaan kulutukseen vai tiedepohjaiseen hifistelyyn? Valinnan tukena voit käyttää validoitua teknologiaa, keveyttä ja tyylikkyyttä, toimintojen määrää, hinta-laatusuhdetta – ja tietysti muiden suosituksia!

Kenelle aktiivisuusranneke tulee? Isovanhemmille riittää usein yksinkertainen malli, jossa syke ja askelmäärät löytyvät helposti muutamalla napin painalluksella. Lapsille aktiivisuusrannekkeista löytyy hauskoja liikkumista aktivoivia tehtäviä. Nuorelle hauska haaste voisi olla unen seuranta. Aikuisilla suosittu päivittäinen aktiviteetti on askelten seuraus. …Onko itselläsi vaarana lysähtää sohvan pohjalle? Aktiivisuusranneke saa muistutuksillaan sinut liikkeelle!

Aktiivisuusrannekkeella saat tärkeää tietoa itsestäsi

Arkikäyttöön tarkoitettuna pidä huolta, että aktiivisuusrannekke mittaa sydämen sykettä. Sykkeen perusteella sukellat nopeasti kiinnostavalla tavalla itseesi ja terveydentilaasi jopa jokapäiväisissä tilanteissa. Dominoiko olemustasi ja olemistasi sympaattinen vai parasympaattinen hermosto – jarrutteletko tarpeeksi vai painatko kaasu pohjassa? Sykkiikö sydämesi useimmiten lepotilassa vai stressaannutko usein?

Ammattimaiseen käyttöön yksi mielenkiintoinen tulevaisuudessa aktiivisuusrannekkeissa yhä yleistyvä lisämittari on nesteytystason mittaus, joka mitataan pienistä hikipisaroistasi. Tästä selviää muun muassa elektrolyyttitasapainosi.

Aktiivisuusranneke TOP 5

Garmin Vivosport

Garmin Vivosport aktiivisuusranneke

Garmin Vivosport mittaa sykkeen sekä kuljetun etäisyyden, joten aktiivisuusranneke sopii varsinkin lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Näiden lisäksi Garmin Vivosport seuraa myös stressitasoasi, jotta voit tunnistaa päivän pahimmat stressikohdat. Garmin Vivosportin akku kestää viikon päivät älykellotilassa, ja GPS-tilassa akunkesto on kahdeksan tuntia.

Garmin Vivosmart 4

Garmin Vivosmart aktiivisuusranneke

Garmin Vivosmart 4 on tyylikäs ja huomaamaton aktiivisuusranneke ympärivuorokautiseen käyttöön ja hyvinvoinnin parantamiseen. Luotettava sykemittaus, unenlaadun mittaus ja päivittäisen kaloritarpeen seurannan lisäksi Garmin Vivosmart 4 auttaa sinua hallitsemaan mm. stressiä sekä seuraamaan omaa fitness-ikääsi. Havainnolliset sykekaaviot sekä helppokäyttöiset askel-, kalori- ja korkeusmittarit kertovat sinulle automaattisesti päivän aktiivisuustasoista, ja ohjatut hengitys- ja rentoutusharjoitukset tasapainottavat päivän liikuntasuorituksia. 

Polar A370

Polar A370 aktiivisuusranneke

Vedenpitävä Polar A370 aktiivisuusranneke on monipuolinen ja tyylikäs fitnessmittari aktiivisen elämäntavan kokonaisvaltaiseen seurantaan. Polar A370:n sykemittaus ja juoksuohjelmat sekä puhelimen kautta toimivat GPS-ominaisuudet tekevät älykellosta loistavan lenkkikumppanin. Urheilusuoritusten lisäksi Polar A370 antaa sinulle myös tärkeää tietoa mm. unesi laadusta sekä päivän aikana kulutetuista kaloreista, jotta voit suunnitella myös ruokavaliosi paremmin.

Polar Loop 2

Polar Loop 2 aktiivisuusranneke

Polar Loop 2 on vaivaton ja mukavasti ranteeseen sujahtava ranneke oman hyvinvointisi parhaaksi. Polarin ranneke seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi ja henkilökohtaisten tavoitteidesi täyttymistä. Ranneke muistuttaa ja kannustaa sinua tarvittaessa pitämään pieniä aktiivisia taukoja. Sykkeen, askelten ja kulutettujen kaloreiden lisäksi vedenkestävä aktiivisuusranneke mittaa myös mm. unenlaatuasi, johon voit paneutua syvemmin Polarin verkkopalvelun ja sovellusten avulla. Polar Loop 2 motivoi, valmentaa ja antaa palautetta päivittäisistä toiminnoistasi huolehtien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Huawei Band 3 Pro

Huawei Band 3 Pro aktiivisuusranneke

Huawei Band 3 Pro on monikäyttöinen aktiivisuusmittari, joka seuraa päivittäistä arkiliikuntaasi kuten kuljettua matkaa, ottamiasi askeleita sekä kulutettuja kaloreita. Aktiivisuusmittari seuraa myös sykettäsi päivin ja öin antaen samalla hyödyllistä tietoa yleiskunnostasi sekä unesi laadusta. Kapealla silikonirannekkeella varustettu Huawei Band 3 Pro on miellyttävän tuntuinen ranteessa. Voit yhdistää Huawei Band 3 Pro -aktiivisuusrannekkeen myös Huawei-puhelimeesi, jolloin näet mm. saapuvat puhelut ja tekstiviestit sekä hallitsen puhelimen kameraa. Aktiivisuusranneke on vedenkestävä aina 50 metrin syvyyteen saakka.

Löydä aktiivisuusrannekkeet, askel- ja sykemittarit, älykellot sekä rannetietokoneet parhain hinnoin: Hintaseuranta.fi››.