Vinkit elektroniikka-aiheisten joululahjojen hankintaan – lahjaksi uusi puhelin, älykello, kuulokkeet tai peli

Joululahjojen

Joulu on kovaa tahtia tulossa, ja vielä viimeiset joululahjat ovat hankittava. Joulun yksiä kestosuosikkeja ovat kovat paketit, eli monenlaiset elektroniikkatuotteet. Tänä jouluna monet tulevat varmasti jälleen saamaan paketeista uuden puhelimen, jonkinlaisen älykellon tai esimerkiksi uudet kuulokkeet.

Netistä tilattaessa joululahjat kannattaa laittaa tilaukseen viimeistään viikolla 51, jotta lahjat ehtivät perille ennen jouluaattoa. Suoraan myymälästä ostettaessa lahjat saa vaikka heti käsiinsä, joten jos aivan viime tippaan lahjojen ostaminen jää, niin silloin varminten lahjat saa käsiinsä suoraan myymälästä.

Jos kuitenkin joululahja on vielä hankkimatta perheenjäsenelle, hyvälle tuttavalle tai vaikkapa ihan vain itselle, niin tässä blogissa tarkastelemme muutamaa kategoriaa, joista lahjaa kannattaa lähteä etsimään.

Älypuhelimet

Älypuhelimet

Älypuhelimet ovat joulun suosikkituotteita, sillä uusi puhelin ilahduttaa erityisesti jouluna lapsia tai vaikkapa ihan itseäkin. Viimeistään tänä jouluna olisi siis varmasti hyvä siirtyä esimerkiksi 5G-puhelimien käyttäjäksi, joka on ollut kuluvan vuoden nouseva trendi. Älypuhelimissa on menty jälleen vuoden aikana eteenpäin esimerkiksi kameroiden sekä näyttöjen osalta.

Jo 200 eurollakin voi saada todella mielenkiintoisia älypuhelimia, joissa on korkea virkistystaajuus näytössä, takaosassa kolmoiskamera sekä sisuksissa suurikokoinen akku. Kun summa tuplataan 400 euroon, niin silloin mukaan saadaan vieläkin tarkempia sekä sulavampia näyttöjä, laadukkaampia kameroita sekä 5G-yhteydet. Lisäksi huippuluokan älypuhelimien valikoima on erittäin laaja, sillä teknisesti todella kovia puhelimia voi saada jo 500-700 eurolla, kun taasen kaikista kehittyneimmät puhelimet maksavat jo yli 1000 euroa.

Alapuolella olevasta linkistä pääsee tutustumaan laajaan älypuhelinvalikoimaan monien jälleenmyyjien kautta Hintaseurannan sivuilta.

Älykellot

Älykellot

Mikä olisikaan parempi joululahja kuin älykello? Myös älykellot tai jokin muu aktiivisuutta seuraava tuote on erinomainen joululahja itselle, perheenjäsenelle tai ihan kenelle tahansa. Älykello tai aktiivisuusranneke auttaa muun muassa seuraamaan aktiivisuutta, päivän mittaan otettuja askelia sekä sykettä. Monet älykellot tarjoavat nykypäivänä myös paljon muita mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka auttavat oman terveyden seuraamisessa.

Joululahjaksi älykello antaa myös täysin uusia mahdollisuuksia vuodelle 2021, sillä tiiviimmän aktiivisuuden seurannan avulla pystytään muuttamaan myös omia tapoja sekä jopa parantamaan omaa terveyttä tehtyjen muutoksien myötä. Esimerkiksi monet kellot mittaavat unta, ja vähäinen unenmäärä tai huono unenlaatu voi tulla monille yllätyksenä. Tai vaikkapa etätyöpäivän aikana otetut vähäiset askeleet saattavat yllättää, joka patistaa illalla lähtemään reippailemaan, jotta askeltavoite tulisi täyteen.

Olemme Hintaseurannassa aikaisemmin käyneet läpi jo muutaman loistavan älykellovaihtoehdon, joihin voi käydä tutustumassa tarkemmin aikaisemmasta blogitekstistämme. Hintaseurannan kautta moniin älykelloihin ja edullisimpiin hintoihin voi käydä tutustumassa alapuolella olevasta linkistä.

Kuulokkeet

Kuulokkeet

Kuulokkeet ovat varsin kattava käsite, mutta erinomaiseksi lahjaksi voisi kuvitella erityisesti nuorille täyslangattomia nappikuulokkeita. Langattomien nappikuulokkeiden suosio on noussut räjähdysmäisesti viimeisen parin vuoden aikana, ja myös kuulokevalikoima on erittäin monipuolinen. Täyslangattomia kuulokkeita on tarjolla monessa hintapisteessä ja muutamalla kympilläkin voi saada jo todella hyvän äänentoiston omaavat kuulokkeet.

Täyslangattomia kuulokkeita löytyy paljon alle 100 euron hintapisteestä, jolloin saa jo erinomaista äänenlaatua. Jos kuitenkin haluaa hieman paremmin varusteltuja kuulokkeita, joissa on toimiva taustamelunvaimennus, niin silloin hinnat pomppaavat jo 150-200 euron tietämiin. Taustamelunvaimennuksesta on erityisesti hyötyä muun muassa paljon matkustellessa, lenkeillä tai vaikkapa toimistotyössä, jolloin taustalla olevan melun saa vaimennettua kokonaisuudessaan pois.

Pelikonsolit ja pelaaminen

Pelikonsolit ja pelaaminen

Myös pelaaminen on jälleen pinnalla, erityisesti hiljattain markkinoille tulleiden PlayStation- ja Xbox -pelikonsoleiden ansiosta. Uudet pelikonsolit ovat edelleen hyvin rajallisesti saatavilla, eikä toimitus enää jouluksi todennäköisesti onnistu, mutta voihan uuden pelikonsolin silti laittaa tilaukseen, mutta joululahja toimitetaan vasta myöhemmin vuoden 2021 puolella. Hintaseurannan sivut uusista pelikonsoleista löydät täältä: PlayStation 5 ja Xbox Series X.

Pelikonsoleiden ohella lahjaideoita pelaamisen osalta löytyy pitkä lista. Joululahjaksi voisi hyvin kuvitella muun muassa uutta peliä nykyiselle pelikonsolille tai televisiolle, jonka lisäksi hyviä lahjaideoita ovat myös pelaamiseen liittyvät tarvikkeet. Onko esimerkiksi nykyinen peliohjain jo todella puhkipelattu, jotta uusi peliohjain olisi ajankohtainen. Hintaseurannan kautta voi tutustua laajaan valikoimaan pelikonsoleita, tarvikkeita sekä pelejä alapuolella olevasta linkistä.

Pelaaminen voi kuitenkin olla paljon muutakin kuin pelkästään uusia pelikonsoleita tai uusia tietokonepelejä. Jouluna ja erityisesti joulun jälkeisenä aikana usein vietetään aikaa paljon perheen, sukulaisien sekä kavereiden kanssa, joten joululahjaksi voisi hankkia myös joitakin täysin uusia kortti- tai lautapelejä sekä palapelejä. Perinteisempien pelien parissa aika kuluu lähes huomaamatta, ja niihin voi osallistua myös suurempi porukka.

Hintaseurannan sivuilla suosittuihin kortti- ja lautapeleihin voi tutustua tämän linkin kautta, jonka lisäksi suosituimmat palapelit löytyvät tämän linkin takaa.