Robotti-imurit helpottavat arjen askareita – tässä parhaat poiminnat

Monet kuluttajat ovat aikaisempaa kiinnostuneita arkea helpottavista elektroniikkalaitteista, joista hyvä esimerkki on muun muassa robotti-imuri. Kyseessä on itsestään lattiat imuroiva laite, eikä sen ansiosta itse tarvitse suuresti nähdä vaivaa imuroimisen eteen. Robotti-imuri on loistava apuväline jokaiseen kotiin, sillä imurin voi laittaa imuroimaan, kun on itse töissä tai kaupassa, ja kotiin palattaessa lattiat ovat mukavan puhtaat.

Lähes kaikkia robotti-imureita voi käyttää nykyisin älypuhelinsovelluksen kautta, joten imurin laittaminen hommiin on erittäin yksinkertaista. Osa robotti-imureista voidaan liittää myös osaksi älykotiautomaatiota, jolloin esimerkiksi älykaiuttimen kautta voidaan puheohjauksella antaa käskyjä imurille. Suomen markkinoilla robotti-imureita on nykyisin jo laaja valikoima ja edullisimmillaan imurin voi hankkia jo parilla sadalla eurolla.

Suosituimpia robotti-imurimerkkejä ovat varmasti Roborock, iRobot, Neato sekä Electrolux. Tässä artikkelissa käymme läpi muutaman vaihtoehdon, joihin kannattaa tutustua ennen robotti-imurin ostamista.

Roborock

Roborock Vacuum Cleaners

Roborock on kiinalainen vuonna 2014 perustettu imurivalmistaja, jonka suosituimpia tuotteita ovat robotti-imurit. Roborock liitetään useissa puheissa monesti älypuhelinvalmistaja Xiaomiin, joka on sijoittanut vahvasti yritykseen. Roborock on monien Xiaomin imuroiden takana, jonka lisäksi brändin laitteet toimivat saumattomasti yhteen Xiaomin ekosysteemin kanssa. Suomessa Roborockilla on myynnissä lukuisia robotti-imureita, joiden hinnat ovat alle 600 euroa. Lisäksi valikoimassa on Xiaomin brändin alaisuudessa myytäviä hieman edullisempia 200 euron imureita.

Roborock S6 Max V on malliston yksi tuoreimmista laitteista, ja samalla kehittynein sekä kallein. Imurissa on muun muassa 2500 pascalin imuteho, jonka avulla pienimmätkin pölyt lähtevät lattiasta. Lisäksi imurin tehokkaat harjat keräävät lian lattialta imurissa olevaan säiliöön. Imuri osaa tunnistaa myös erilaiset lattiatyypit, jolloin imutehoa voidaan automaattisesti säätää. Roborock S6 Max V:n erikoisuus on kaksi kameraa, joiden avulla imuri osaa väistellä esteitä erittäin tarkasti. Imurissa olevalla akulla pystytään imuroimaan peräti kolme tuntia putkeen, ja akun loppuessa imuri lataa automaattisesti itsensä täyteen.

Roborock S5 Max on myös monipuolinen robotti-imuri, joka tarjoaa vastaavia ominaisuuksia, mutta selvästi edullisemmalla hinnalla. Imurissa on peräti 2000 pascalin imuteho, ja alaosassa oleva harjaosa pyörii jopa 1350 kierrosta minuutissa, varmistaen huippuluokkaisen imurointituloksen. Roborock S5 Maxiin on rakennettu myös tarkkoja antureita, joiden avulla se osaa liikkua huoneissa ja väistellä vastaan tulevia esteitä. Imuri tarjoaa lisäksi pitkäkestoisen kolmen tunnin akunkeston, ja imurissa on hiljainen 60 desibelin käyntiääni.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop on Roborockin valmistama, mutta Xiaomin brändin alaisuudessa myytävä edullinen robotti-imuri. Imurin hinta on alle 200 euroa, joten se on jopa tuplasi edullisempi kuin aikaisemmin mainitut Roborockin huippuimurit. Mi Robot Vacuum Mop ei kuitenkaan ominaisuuksiltaan suuremmin kalpene, sillä siinä on 2500 pascalin imuteho, 600 millilitran roskasäiliö sekä sisäänrakennetut anturit, jotka auttavat imuria välttämään esteitä sekä estämään esimerkiksi rappusista tippumisen. Imurissa on myös iso akku, jonka avulla onnistuu 120 neliömetrin kokoisen alueen imurointi kerralla.

iRobot

iRobot Vacuum Cleaner

iRobot on amerikkalainen yritys, joka on toteuttanut erilaisia robotteja jo 25 vuoden ajan. iRobotin robotteja on nähty muun muassa sotakentillä, erilaisissa pelastustehtävissä, mutta kuluttajille brändi on varmasti tutumpi robotti-imureista. iRobot on myynyt maailmanlaajuisesti robotti-imureitaan miljoonia kappaleita, ja valikoima on varsin kattava. Myös Suomessa iRobotin imurituotteet ovat hyvin kattavasti läsnä, ja kyseessä on yksi suosituimmista valmistajista. Imureiden hinnat nousevat peräti 1300 euroon, mutta tarjolla on toki laitteita aina edullisemmissakin hintapisteissä.

iRobot Roomba S9+ on vallankumouksellinen robotti-imuri, joka tarjoaa erittäin kattavia ominaisuuksia. Imurissa on muun maussa edistynyt vSLAM -navigointiteknologia, joka kerää peräti 230 400 datapistettä joka ikinen sekunti, joten imuri pystyy luomaan erittäin tarkan kartan kodista. Yhdellä latauksella iRobot Roomba S9+ pystyy imuroimaan peräti kaksi tuntia. Imurin mukana toimitetaan muun muassa ulkoinen Clean Base -pölysäiliö, johon robotti tyhjentää itsensä automaattisesti kertakäyttöpussiin, johon mahtuu peräti kolmekymmentä robotin oman säiliön tyhjennystä.

iRobot Roomba i7+ jatkaa hieman samalla toteutuksella, mutta nyt kyseessä on jo selvästi edullisempi imuri. Mukana toimitetaan tuttu Clean Base -pölysäiliö, johon imuri osaa automaattisesti tyhjentää itsensä. Imuri oppii myös kodin ja osaa erottaa eri huoneet toisistaan. Lisäksi iRobot Roomba i7+ tarjoaa erinomaisen imurointitehon, joka takaa aina loistavan lopputuloksen. Imurissa on lisäksi 75 minuuttia yhtäjaksoista imurointia kestävä akku, ja imuri osaa automaattisesti ladata itsensä täyteen.

iRobot Roomba 975 edustaa malliston edullisempaa hintapistettä, mutta mukana toimitetaan kuitenkin kaikki robotti-imurille ominaiset toiminnot. Imuri osaa navigoida ongelmitta asunnossa, ja samalla siivoaa paikkoja huippuluokan imutehollansa. Akkua imurista löytyy 75 minuutin yhtäjaksoiseen imurointisuoritukseen, mutta imuri osaa myös itse käydä lataamassa itsensä välissä täyteen, vaikka kesken imuroinnin. Imuri pystyy ylittämään kaikki alle 2 senttimetriä paksut kynnykset sekä esteet, ja imuri pääsee myös kaikkiin paikkoihin, joihin se kokonsa puolesta yltää.

Neato

Neato Vacuum Cleaner

Neato on kalifornialainen robotti-imurivalmistaja, jonka tuotteet valmistetaan sopimusvalmistalla Kiinassa. Neato kilpailee robotti-imurikategoriassa erityisesti pitkänlinjan osaamisellansa sekä monipuolisilla ominaisuuksilla. Brändin imureissa on tyylikäs muotoilu, jonka takia imurin kehtaa jättää myös olohuoneeseen kaikkien nähtäville. Neaton imurit tarjoavat myös ohjauksen mobiilisovelluksella, ja imureissa on myös riittävä imuteho eläinten karvojen poistamiseen pinnoilta. Neaton imurivalikoima ei ole Suomessa kaikista laajin, mutta imureiden hinnat asettuvat 450-1000 euron välille.

Neato Botvac D7 Connected on robotti-imuri, joka yhdistää tutut imurin ominaisuudet sekä älykkäät teknologiat. Imurissa hyödynnetään LaserSmart-teknologiaa, jolla tunnistetaan reaaliaikaisesti objekteja sekä esteitä. Imuri on täydellinen esimerkiksi talouksiin, joissa on lemmikkejä, sillä tehokkaan imutehon ansiosta liat, karvat sekä pöly lähtevät helposti monenlaisista pinnoista. Akkua imurista löytyy peräti kahdeksi tunniksi yhdellä latauksella, jonka aikana myös suuret alueet pystytään imuroimaan kerralla.

Neato Botvac D4 Connected -robotti-imuri on hieman edullisempi versio aikaisemmin läpikäydystä imurista. Imuri pystyy kartoittamaan kodin tarkasti ja navigoi vaivattomasti laserin avustuksella. Laite tarjoaa myös suuret harjat, joiden avulla saadaan aikaiseksi puhdasta jälkeä yhdessä tehokkaan imun kanssa. Neato Botvac D4 Connected toimii myös yhdessä muiden älylaitteiden kanssa, sillä se voidaan aktivoida esimerkiksi Google Assistantilla tai Neato-sovelluksella.

Electrolux

Electrolux Vacuum Cleaner

Electrolux on monille kuluttajille tuttu monenlaisten kodin tuotteiden valmistajana, joten myös robotti-imurit ovat luonnollinen jatkumo valikoimaan. Electroluxin robotti-imureiden valttikortteja ovat erityisesti kynnyksien ylittäminen sekä tarkasti optimoidut sensorit, jotka havaitsevat esineet sekä esteet. Imureita on mahdollista ohjata myös mobiilisovelluksella, joten imurointi tapahtuu vain napin painalluksella. Electroluxin tuotevalikoima koostuu 400-800 euron hintaisista laitteista. 

Electrolux Pure i9.2 -robotti-imuri on myös yksi erinomainen vaihtoehto sen monipuolisien ominaisuuksien ansiosta. Imurissa on esimerkiksi 3D Vision -teknologia, jonka avulla se pystyy kartoittamaan kodin jokaisen huoneen ja havaitsemaan esteet hyvin tarkasti. Electrolux Pure i9.2 tarjoaa myös ison pölysäiliön, kätevän sivuharjan sekä suuren harjarullan, joiden avulla tulee varmasti puhdasta jälkeä. Akunkesto on suuren 4000 milliampeeritunnin varassa, joten laitteella voidaan imuroida pitkiäkin aikoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.