Kestävät puhelimet aktiiviseen käyttöön – nämä puhelimet kestävät tiputuksia ja tarjoavat erinomaisen akunkeston

Älypuhelin on osa kaikkien jokapäiväistä käyttöä, sillä puhelin tarjoaa nykypäivänä paljon monipuolisia toimintoja työntekoon sekä viihteeseen. Monet älypuhelimet ovat myös aikaisempaa viimeistellympiä sekä tyylikkäämpiä. Vaikka monissa puhelimissa käytetään paljon premium-materiaaleja, kuten lasia ja alumiinia, niin jokaisen käyttöön kaikki puhelimet eivät vain yksinkertaiseksi sovi. Esimerkiksi aktiiviseen käyttöön, eräretkelle, rakennustyömaalle tai vaikkapa metsästykseen perinteiset älypuhelimet voivat olla huono valinta, mutta onneksi on muutamia vaihtoehtoja. Rakenteeltaan kestäväksi kehitettyjen puhelimien kysyntä on Suomessa suuri, sillä monille pääasia on se, että älypuhelin kestää kolhuja sekä akunkesto olisi jopa useamman päivän mittainen.

Suomessa on myynnissä vain harvoja tunnettujen valmistajien kestäviä perus- tai älypuhelimia, mutta muutamia toki löytyy. Esimerkiksi Samsung julkaisi vuonna 2020 kestävän Galaxy Xcover Pro -älypuhelimen, ja HMD Globalilta on nähtiin vuoden 2019 lopulla erittäin kestävä Nokia 800 Tough -peruspuhelin. Lisäksi yksi tunnetuista merkeistä on CAT, joka keskittyy kestäviin puhelimiin. Kiinassa on myös lukuisia yrityksiä, jotka ovat panostaneet pitkälti vain kestäviin älypuhelimiin, ja tällaisia puhelimia löytyy nykyisin jo monipuolinen valikoima. Tunnetuimpia kiinalaisyrityksiä ovat varmasti Oukitel, Blackview sekä Ulefone. Tässä blogitekstissä tutustumme hieman valmistajien tuoreimpiin kestäviin puhelimiin.

Samsung Galaxy Xcover Pro

Samsung Galaxy Xcover Pro on varsin hillitty kestävärakenteinen älypuhelin, joka tarjoaa Samsungin kattavia ominaisuuksia sekä muutamia huippuluokan toteutuksia. Puhelimessa on muun muassa 6,3 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus on 2340 x 1080 pikseliä. Näyttöä on suojaamassa myös kestävä Gorilla Glass 5 -lasipinta. Galaxy Xcover Pro -puhelimessa on myös Exynos 9611 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä tuki muistikortille. Laitteen takaosassa on 25 megapikselin pääkameran ohella myös 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera. Samsung on toteuttanut puhelimeen myös irrotettavan akun, joka on jo melkoinen harvinaisuus. Galaxy Xcover Prossa on 4050 milliampeeritunnin akku sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. 

Galaxy Xcover Pron suurin valttikortti on kuitenkin rakenne, sillä Samsung on saanut puhelimelle IP68-luokituksen, joka takaa veteen upotuksen 1,5 metrin syvyydelle jopa 35 minuutin ajaksi. Puhelimella on myös Yhdysvaltojen armeijan käyttämä MIL-STD-810G-sertifikaatti, joten sen pitäisi kestää ääriolosuhteita. Samsung on luvannut Xcover Pron kestävän myös tiputuksia ainakin 1,5 metrin korkeudelta. Hintaa Galaxy Xcover Pro -puhelimella on 479 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

Nokia 800 Tough

Nokia 800 Tough on yksi harvoista kestävärakenteisista peruspuhelimista, ja tarjoaakin loistavan vaihtoehdon sellaisille käyttäjille, jotka eivät tarvitse älypuhelimen mukana tuomia ominaisuuksia. Nokia 800 Tough tarjoaa IP68- ja MIL-STD-810G-luokitellun rakenteen, joka kestää tiputteluja, kolhuja, vettä sekä ääriolosuhteita. Valmistajan mukaan puhelin on suunniteltu niin, että se pysyy toimintakuntoisena jopa -20 asteen pakkasessa sekä 55 asteen helteessäkin. Puhelimessa on Snapdragon 205 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Nokia 800 Tough tarjoaa 2,4 tuuman QVGA-näytön, jonka tarkkuus yltää 240 x 320 pikselin tasolle.

Yksi puhelimen valttikorteista on älykäs KaiOS-käyttöjärjestelmä, joka on peruspuhelimille suunnattu monipuolinen käyttöjärjestelmä. KaiOS:n ansiosta puhelimessa toimivat muun muassa WhatsApp sekä Facebook. Puhelimessa on myös 2 megapikselin tasoinen kamera, jolla onnistuu välttämättömät kuvaamiset. Akunkesto on myös laitteen yksi kohokohdista, sillä 2100 milliampeeritunnin akku takaa jopa 43 päivän valmiusajan. Hintaa Nokia 800 Tough -peruspuhelimella on 79 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

CAT S62 Pro

CAT S62 Pro erottuu kilpailijoistaan erityisesti FLIR Lepton 3.5 -lämpökamerallaan, jonka avulla voidaan paljastaa muun muassa lämpövuodot. Lämpökameran mittausalue on -20 – + 400 astetta, joten lämpöerot saadaan kuviin taltioitua selvästi ja yksityiskohtaisesti. Rakenteeltaan CAT S62 Pro on myös kestävä ja laadukas. Puhelin koostuu alumiinikehyksestä sekä muovisesta takaoasta. Etuosassa on erittäin kestävä Gorilla Glass 6 -lasipinta. Valmistajan mukaan CAT S62 Pro on IP68-, IP69- ja Mil-Spec 810 -sertifioitu, joten laite kestää vettä, ääriolosuhteita sekä tiputuksia. Puhelimen luvataan kestävän tiputus jopa 1,8 metrin korkeudelta.

Teknisesti CAT S62 Pro on keskiluokkainen, sillä siinä on 5,7 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli sekä Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Puhelimessa on myös 12 megapikselin tasoinen takakamera, 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, mutta CAT on luvannut päivittää puhelimen myös tuoreimpaan Android 11 -versioon. Hintaa CAT S62 Pro -puhelimella on 599 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

Oukitel WP10 5G

Oukitel WP10 5G on ensimmäisiä 5G-yhteyksillä varusteltuja kestäviä älypuhelimia, joka on myös varusteltuna varsin mielenkiintoisilla ominaisuuksilla. Rakenteeltaan puhelin on IP68-, IP69K- ja MIL-STD-810G-sertifikaattien mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä, joiden lisäksi puhelin kestää ääriolosuhteita ja pudotuksia. Puhelimessa on myös suuri 6,67 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli, jossa on trendikäs etukameraa varten tehty reikä. Tehoista on vastaamassa MediaTekin Dimensity 800 -järjestelmäpiiri, jonka ansiosta Oukitel WP10 5G pystyy tarjoamaan erinomaisen toimivuuden Suomen 5G-verkoissa.

8000 milliampeeritunnin akku on Oukitel WP10 5G -puhelimen selvin valttikortti, sillä se takaa usean päivän mittaisen akunkeston. Suuri akku latautuu tehokkaasti 18 watin pikalatauksen avulla, ja puhelin tukee myös langatonta latausta, joka on harvinaisuus kestävissä älypuhelimissa. Oukitel WP10 5G:n muita mielenkiintoisia ominaisuuksia ovat ohjelmoitava Push-to-talk-painike, kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, 48 megapikselin neloiskamerajärjestelmä sekä Android 10 -käyttöjärjestelmä. Hintaa Oukitel WP10 5G -puhelimella on 588 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

Blackview BL6000 Pro 5G

Blackview BL6000 Pro 5G on myös 5G-yhteyksillä varusteltu kestävä älypuhelin, joka on kuitenkin rakenteeltaan selvästi muita maltillisempi sekä viimeistellympi. Puhelimen rakenne koostuu järeästä alumiinikehyksestä sekä muovisesta takaosasta, jonka lisäksi laitteessa on IP68-luokitus ja MIL-STD-810G-sotilassertifikaatti. Puhelin kestää vettä sekä ääriolosuhteita, ja tätä on vahvistamassa vielä IceMode-pakkastoiminto, jonka avulla puhelimen perustoimintoja voi käyttää sujuvasti myös jopa -30 asteen pakkasessa.

Blackview on laittanut puhelimeen tehokkaan MediaTek Dimensity 800 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laitteen näyttö on kooltaan 6,36 tuumaa ja sen tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Blackview BL6000 Pro 5G tarjoilee myös 48 megapikselin huippuluokkaisen pääkameran, jonka rinnalla on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Akunkesto on suurehkon 5280 milliampeeritunnin varassa. Hintaa Blackview BL6000 Pro 5G -puhelimella on 620 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

Ulefone Armor 10 5G

Ulefone Armor 10 5G on myös kovanluokan kestävä älypuhelin, joka tarjoilee hyvin varteenotettavia ominaisuuksia. Laite on valmistettu laadukkaasta alumiinisesta ja muovisesta rakenteesta, jonka lisäksi mukana on myös IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys. Ulefone Armor 10 5G:n näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasolla. Puhelimen 5G-yhteyksien takana on tuttu MediaTekin kehittämä Dimensity 800 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Ulefone on laittanut puhelimeen myös huippuluokkaiset kamerat, sillä Armor 10 5G:n takaosassa on tarkka Samsungin kehittämä 64 megapikselin kamerasensori, jonka kaverina on myös ultralaajakulmakamera, makrokamera sekä syvyyskamera. Puhelimessa on suuri 5800 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 18 watin pikalatauksella tai 15 watin langattomalla latauksella. Hintaa Ulefone Armor 10 5G -puhelimella on 598 euroa, ja puhelimeen voi tutustua alapuolella olevasta linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.