Aika päivittää aktiivisuusranneke uuteen? Poimimme muutaman erinomaisen vaihtoehdon

älykellot

Älykellojen kasvattaessa suosiotaan on hieman pienemmälle huomille jääneet älykellojen pikkuveliversiot, eli aktiivisuusrannekkeet. Nykyisin monet aktiivisuusrannekkeet tarjoavat monia älykelloista tuttuja ominaisuuksia, mutta pääpaino on kuitenkin yksinkertaisissa aktiivisuudenseurannan ominaisuuksissa. Aktiivisuusrannekkeet ovat myös selvästi kompaktimpia kuin älykellot, joten pienemmän laitteen pitäminen kädessä voi olla monelle parempi vaihtoehto kuin kookkaat älykellot.

Olemme jo aikaisemmassa blogissa tarkastelleet tämän hetken parhaimpia älykelloja, mutta tällä kertaa katsotaan millaisia aktiivisuusrannekkeita markkinoilta löytyy. Aktiivisuusrannekkeita on tarjolla lähes kaikilta tutuilta valmistajilta, mutta myös hieman pienemmiltä toimijoilta. Aktiivisuusrannekkeen yksi valttikorteista on edullinen hinta, sillä jopa 30-50 eurolla voi saada hankittua erittäin monipuolisen aktiivisuusrannekkeen.

Samsung Galaxy Fit2 – alk. 36,90 euroa

Samsung Galaxy Fit2
Samsung Galaxy Fit2

Samsung Galaxy Fit2 on korealaisvalmistajan tuorein aktiivisuusranneke, joka pitää sisällänsä yli 90 aktiviteettitilaa, sykemittauksen sekä unenseurannan. Galaxy Fit2 on erittäin pienikokoinen sekä kevyt laite, joten se on lähes huomaamaton kädessä. Aktiivisuusranneke on valmistettu pehmeästä muovista, mutta itse laitetta suojaa 3D-kaartuva lasi. Galaxy Fit2 -ranneketta voi pitää kädessä jopa uidessa, sillä siinä on 5 ATM -vedenkestävyys.

Samsung on varustellut rannekkeen 1,1 tuuman värillisellä AMOLED-näyttöpaneelilla, jossa on 126 x 294 pikselin tarkkuus. Yksi rannekkeen kohokohdista on järeä akunkesto, sillä 159 milliampeeritunnin akusta riittää puhtia joka 15 päiväksi. Galaxy Fit2 tarjoaa kattavien urheiluominaisuuksien ohella myös mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten stressitason seurannan.

Galaxy Fit2 on saatavilla kahdessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat punainen sekä musta. Hintaa aktiivisuusrannekkeella on edullisimmillaan vain 36,90 euroa, joten myös pienellä summalla voi hankkia monipuolisen aktiivisuusrannekkeen.

Huawei Band 4 Pro – alk. 49 euroa

Huawei Band 4 Pro
Huawei Band 4 Pro

Huawei Band 4 Pro on mielenkiintoinen aktiivisuusranneke, sillä se tarjoaa monipuoliset ominaisuudet pienessä paketissa. Laite on valmistettu kädessä mukavalta tuntuvasta silikoni rannekkeesta ja itse laiteosa on osittain alumiininen. Huawei Band 4 Pro painaa vain 25 grammaa ja laitteesta on olemassa kolme väriversiota, jotka ovat musta, pinkki sekä punainen. Huawei on toteuttanut tuoreimmasta aktiivisuusrannekkeestaan myös 5 ATM -sertifikaatin mukaisesti vedenkestävän, joten sen käyttäminen uima-altaassa tai vesisateessa ei pitäisi olla ongelma.

Aktiivisuusranneke on varusteltu kompaktilla 0,95 tuuman värillisellä AMOLED-näyttöpaneelilla, jossa on 240 x 120 pikselin tarkkuus. Näyttö tukee kosketusta ja lisäksi kelloa voidaan ohjata erillisellä kotipainikkeella. Huawei Band 4 Pro tarjoaa parhaimmillaan 12 päivän akunkeston, joten lähes kahden viikon käyttö pitäisi onnistua ongelmitta. Aktiivisuudenseurantaominaisuudet ovat Huawei Band 4 Pron keskiössä, sillä laite osaa sykemittauksen ohella tarjota tietoja veren happipitoisuudesta (SpO2) sekä unenlaadusta. Rannekkeessa on myös sisäänrakennettu GPS, joten suorituksia voidaan seurata tarkasti ilman puhelintakin.

Huawei Band 4 Pro on myynnissä edullisimmillaan 49 euron hintaan, joten kattavan kokonaisuuden voi hankkia itselleen alle 50 eurolla. Erityisesti yhdessä Huawein puhelimien sekä muiden laitteiden kanssa Band 4 Prosta saa kaiken hyödyn irti.  

Xiaomi Mi Smart Band 5 – alk. 29,60 euroa

Xiaomi Mi Smart Band 5
Xiaomi Mi Smart Band 5

Xiaomi Mi Smart Band 5 tai toiselta nimeltään yksinkertaisemmin Mi Band 5 on Xiaomin uusin aktiivisuusranneke, joka jatkaa erittäin suosittua tuotemallistoa. Uudessa versiossa Xiaomi on toteuttanut paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka helpottavat aktiivisuuden seurantaa sekä samalla mukana on älykelloista tuttuja toteutuksia.

Aktiivisuusrannekkeessa on kookas 1,1 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jonka kautta pystyy tarkistamaan puhelimen ilmoitukset, urheilusuorituksen tilan tai vaikkapa päivittäisen aktiivisuuden nopeasti. Mi Smart Band 5 on varusteltuna jatkuvasti sykettä mittaavalla anturilla, jonka lisäksi mukana on tuki unenseurannalle sekä stressitason seurannalle. Xiaomi on suunnitellut laitteen toimimaan yhtäjaksoisesti 14 päivän ajan suuren 125 milliampeeritunnin akun avulla.

Xiaomi Mi Smart Band 5 on myynnissä edullisimmillaan 29,60 euron hintaan, mutta keskimääräinen hinta asettuu noin 50 euroon. Aktiivisuusranneke on tarjolla mustassa väriversiossa, mutta värikkäitä silikonirannekkeita on mahdollista ostaa erikseen.

Amazfit Band 5 – alk. 44,95 euroa

Amazfit Band 5

Amazfit Band 5 on myös erittäin kattava aktiivisuusranneke, josta ei ominaisuudet lopu kesken. Rannekkeessa on muun muassa sisäänrakennettuna Alexa-avustaja, jatkuva sykemittaus, unenseuranta sekä veren happipitoisuuden mittari. Amazfit Band 5 pystyy myös mittamaan tarkasti käyttäjänsä stressitason ja laite on varusteltu hengitysharjoitustilalla, jonka avulla stressiä voidaan vähentää.

Kädessä Amazfit Band 5 on lähes huomaamaton, sillä painoa löytyy vain 24 grammaa. Laitteen rannekeosa on miellyttävää pehmeää kumia ja laite on polykarbonaatista valmistettu. Aktiivisuusranneke on lisäksi 5 ATM -sertifikaatin mukaisesti vedenkestävä, joten Amazfit Band 5:sta ei tarvitse ottaa kädestä koskaan pois. Akunkeston on luvattu olevan 15 päivää, joten laitetta ei tarvitse aina olla lataamassa.

Amazfit Band 5 on myynnissä 49,90 euron hintaan ja se on valittavissa kolmesta tyylikkäästä väriversiota, jotka ovat musta, oranssi ja oliivinvihreä.

Fitbit Charge 4 – alk. 124 euroa

Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4

Fitbit on tunnettu erilaisista kelloistaan ja rannekkeistaan, joten kyseessä on yksi alan pioneereista. Fitbit Charge 4 -aktiivisuusranneke on myös monipuolinen laite, sillä se osaa mitata sykettä, aktiivisuutta sekä unenlaatua. Laitteessa on AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 454 x 454 pikselin tarkkuus. Fitbit on tehnyt rannekkeesta myös kevyen, sillä se painaa vain 30 grammaa. Fitbit Charge 4 on vedenkestävä aina 50 metriin asti.

Akunkestoltaan Fitbit Charge 4 on hyvällä tasolla, koska yhdellä latauksella virtaa löytyy viikoksi. Erilaisia urheilusuorituksia ranneke mittaa tarkasti sykemittarin sekä GPS-paikannuksen avustuksella, ja laitteen yksi erottuvuustekijöistä on automaattinen suorituksentunnistus. Fitbit tarjoaa aktiivisuusrannekkeessaan myös Spotify Connect -toiminnon, jolla voidaan ohjata kätevästi musiikintoistoa suoraan rannekkeesta.

Fitbit Charge 4 maksaa 124 euroa, joten kyseessä on hinnoittelultaan varsin kallis aktiivisuusranneke. Fitbit on tuonut laitteen tarjolle useassa tyylikkäässä väriversiossa, joita ovat muun muassa musta, tummansininen sekä tummanpunainen.