Aika vaihtaa liittymää? Liittymävertailu nyt meillä!

Oikean liittymän hankkiminen puhelimeen voi olla toisinaan varsin tuskallisen hankaa, sillä liittymävalikoima on erittäin monipuolinen. Hintaseurannan uusin toiminto on liittymävertailu, joka on luotu auttamaan oikean liittymän löytämisessä. Hintaseurannassa on nyt mahdollista verrata suomalaisoperaattoreiden liittymiä sekä rajata liittymävaihtoehtoa omien ehtojen sekä toivomuksien mukaisesti. Hintaseurannan liittymävertailuun voi käydä tutustumassa alapuolella olevasta linkistä. 

Liittymän hankintaa voidaan miettiä monelta kantilta katsottuna, sillä esimerkiksi olisiko jo aika siirtyä 5G-aikakauteen tai tarvitseeko lapsi kaikista kattavinta liittymäpakettia. Hintaseurannan liittymävertailussa on mahdollista tarkastella Elisan, DNA:n, Telian sekä Moin liittymiä, ja itselleen sopivimman liittymäpaketin pystyy löytämään asettamalla liittymälle kriteereitä. Liittymävertailussa on mahdollista rajata liittymäpaketteja esimerkiksi puheajan tai datan määrän mukaan, joiden lisäksi pystytään näyttämään myös liittymät, jotka tarjoavat EU-roamingia, ilmaisia SMS/MMS-viestejä sekä 4G-yhteydet 5G:n sijasta. 

5G-liittymän hankkiminen on ajankohtainen mietinnän aihe tällä hetkellä. 5G-verkot laajentuvat kovaa tahtia kaikilla operaattoreilla Suomessa, joiden lisäksi 5G-päätelaitteiden tarjonta kasvaa. Tällä hetkellä valitaan uudeksi puhelimeksi lähes järjestäen puhelin, jossa on tuki 5G-yhteyksille, mutta 5G ei aktivoidu kuitenkaan vanhalla liittymällä. Tämän takia 5G-puhelimen ostajan kannattaa harkita myös 5G-liittymän hankkimista, jos 5G-verkko on jo omalla alueella käytössä. 5G-yhteyksien suurin vahvuus on merkittävästi nopeamman mobiiliyhteydet kuin 4G-verkoissa. Yksinkertaisesti pitkät latausajat sekä verkkosivujen hitaat lataukset ovat historiaa 5G-verkoissa. 

Riittääkö nopeus? Monet tuskastelevat edelleen hitaiden mobiiliverkkojen kanssa, vaikka monet operaattorit tarjoavat myös erittäin nopeita 100-1000 Mbps yhteyksiä. Harvoin liittymillä päästään aivan luvattuihin nopeuksiin, mutta esimerkiksi 100 Mbps nettiyhteydellä nykypäivän älypuhelimet toimivat jo todella sujuvasti. Jos kuitenkin mobiiliverkko ei ole tärkein ominaisuus, vaan käytät puhelinta paljon Wi-Fi-verkoissa, niin silloin myös edullisemmat pienemmillä nopeuksilla varustellut liittymät ovat varmasti hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin on tottunut pelaamaan, käyttämään puhelinta aktiivisesti sekä katsomaan esimerkiksi Netflixiä, niin silloin netin nopeudesta ei kannata tinkiä. 

Ovatko puheaika tai viestien määrä tärkeitä? Nykypäivänä kannattaa huolella tarkastella, onko todella perinteisille viesteille tai normaaleille puheluille enää suurta käyttöä. Monet suosituksi nousseet pikaviestipalvelut sekä videopuhelualustat hyödyntävät ainoastaan verkkoyhteyttä, joten perinteisien viestien ja puheluiden merkitys on viime vuosina vähentynyt suuresti. Uuden liittymän hankkiminen kannattaa tarkistaa niin, ettei tule maksettua ylimääräistä ainakaan puheluista tai viesteistä. Usein myös kannattaa tarkistaa onko liittymäpaketissa sitoutumista, joka näkyy myös selvästi Hintaseurannan liittymävertailusta. 

Liittymä lapsen puhelimeen mietityttää varmasti monia vanhempia. Lapselle usein hankitaan ensipuhelimeksi varsin edullinen älypuhelin, joten myöskään liittymän ei välttämättä tarvitse olla kovin kallis tai monipuolinen. Lapselle kannattaa kuitenkin hankki liittymä, jossa on rajoittamaton netti ja puheaika, joka tulee yleensä halvemmaksi kuin rajoitetummat liittymät. Netin nopeus voi kuitenkin olla alhaisempi, eikä edes 100 Mbps nopeuksia tarvita. Lapsen kasvaessa ja erityisesti nuorta ajatellen kannattaa liittymä myöhemmin päivittää vähintään 100 Mbps nopeuteen, jotta netin käyttäminen olisi vaivatonta ja turhan pitkiltä latausajoilta vältyttäisiin. Esimerkiksi nuorten suosimat videopuhelut vaativat nopeampaa nettiyhteyttä, jotta niitä olisi järkevä soittaa. 

Vaihtaminen uuteen liittymään on nykyään varsin vaivatonta, eikä vaadi käyttäjältä paljoakaan. Hintaseurannan liittymävertailusta valitsemalla itselleen sopivan liittymän voi vaihtamisen tehdä kätevästi operaattorin omien sivujen kautta. Liittymää vaihtaessa saa pitää nykyisen numeronsa ja yleensä siirtoprosessi vaatii ainoastaan 1-2 viikkoa. Vanha liittymä toimii siihen asti, kunnes uusi liittymä on aktivoitu, joten käyttöön ei tule minkäänlaista katkosta. Parhaimpia liittymiä omaan käyttöön voi vertailla alapuolella olevan linkin takaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *