Puhelinliittymät

Sopivin liittymä käyttööni? Vaikea valinta, mutta nyt teimme parhaan liittymän löytämäisestä helppoa juuri sinulle! Vertaile ja valitse käyttöösi paras puhelinliittymä edullisimpaan hintaan. Lisää...Sopivin liittymä käyttööni? Vaikea valinta, mutta nyt teimme parhaan liittymän löytämäisestä helppoa juuri sinulle! Vertaile ja valitse käyttöösi paras puhelinliittymä edullisimpaan hintaan.

5G vai 4G? Liittymien vertailu kannattaa ehdottomasti aloittaa omasta tarpeesta. Valitse ensin haluatko käyttöösi huippunopean ja edistyneen 5G liittymän vai luotettavan 4G ratkaisun. 5G liittymä on aina turvallinen ratkaisu vaikka et tietäisikään tukeeko puhelimesi 5G yhteyksiä, nimittäin 5G liittymät toimivat 4G puhelimissa aivan normaalisti. Itseasiassa mikäli valitset 5G liittymän voit olla varma, että liittymäsi hyödyntää mobiili yhteyksiä parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli 5G verkkoa ei ole saatavilla tai puhelimesi ei tue 5G ominaisuutta se kuitenkin hyödyntää 4G verkkoa parhaalla mahdollisella tavalla. Älä siis epäröi valita 5G liittymää – se on tulevaisuus.

Mikä on tarpeeksi nopea netti? Liittymää valitessasi ota ehdottomasti huomioon puhelinliittymän netin nopeus. Liittymän netti kannattaa ehdottomasti valita käyttösi mukaan, mutta aina kannattaa valita hieman tarvettasi tehokkaampi liittymä, jotta saat parhaan käyttökokemuksen. Älypuhelimet vaativat toimiakseen hyvän nettiyhteyden, jotta saat kaikki omimaisuudet käyttöösi puhelimesta. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että liittymään kannattaa valita ainakin 100Mb/s yhteys, jotta älypuhelimesi ominaisuudet toimivat moitteetta. Peruspuhelimien kevyeen käyttöön voit valita perus netin myös pienemmällä nopeudella. Etenkin valmistajien lippulaivamalleihin kannattaa ehdottomasti nopein yhteys mitä on saatavilla. Huippupuhelimien ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vain silloin, kun sinulla on käytössäsi tehokas puhelinliittymä. Esimerkiksi suurimpien valmistajien kuten Applen, Samsungin, Huawein tai Honorin uusimpiin malleihin suosittelemme aina valitsemaan 5G liittymän. Vaikka et sattuisikaan vielä asumaan 5G alueella niin huippupuhelimiin kannattaa aina valita ainakin 300Mb/s yhteys. Suomessa operaattorit tarjoavat jo 4G verkossa liittymien toimivan jopa 600Mb/s nopeudella.

Puheaika? Puhelinliittymää valitessa tärkeää on internetyhteyden lisäksi huomioida liittymän puheaika. Yleensä puheaika tulee arvioitua liittymää valitessa oikeaa käyttöä alhaisemmaksi, joten jos et ole varma keskimääräisestä puheajasta, kannattaa ehdottomasti valita käyttöösi rajaton liittymä. Näin voit huoletta puhua pitkät keskustelut ystäviesi tai perheesi kanssa, eikä sinun tarvitse huolehtia puhelinlaskustasi. Minuutti perustaiset liittymät soveltuvat varapuhelimiin sekä satunnaiseen käyttöön. Lapselle liittymää valitessa kannattaa ehdottomasti tarttua rajattomaan vaihtoehtoon, jotta voit olla varma edullisista laskuistasi. Sitä paitsi nykyään kaikki operaattorit tarjoavat rajattomalla puheajalla erittäin edullisia liittymiä ja niiden hinnat ovat kilpailukykyisiä verrattuna puheajaltaan rajoitettuihin liittymiin. Helpoin ja turvallisin valinta on ehdottomasti rajaton puhelinliittymä.

Puhelinliittymä lapselle? Suomessa on hyvin tyypillistä antaa lapselle ensipuhelin hänen aloittaessa koulunkäynti. Ekaluokkalaisen ensimmäinen puhelin on yleensä joko perheen vanha puhelin tai valmistajien malleista hivenen edullisempi vaihtoehto. Myös puhelinliittymistä pyritään valitsemaan edullinen vaihtoehto lapselle. Yleensä perheen pienimmälle ollaan valitsemassa tarjonnan edullisinta liittymää ilman puhepakettia ja pienimmällä nettipaketilla. Se on oiva ratkaisu, mutta suosittelemme ehdottomasti valitsemaan rajattoman netin ja -puheajan, jotta voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä puhelinlaskulla. Vaikka netin nopeus perheen kuopukselle saattaa olla hivenen hitaampi, niin kannattaa muistaa että nuorten puhelimenkäyttö on hyvin aktiivista ja nopeampaa yhteyttä puhelimeen tarvitaankin monesti hyvin pian. Hyvää nettiyhteyttä tarvitaan puhelimessa myös videopuheluiden kuten Facetime puheluiden puhumiseen, joten myös lapselle kannattaa valita yhteys ainakin 100Mb/s nopeudella, jotta perheen väliset videopuhelut toimivat moitteetta riippumatta siitä missä perheenjäsenet milloinkin ovat.

Operaattori? Suomessa on tällä hetkellä neljä operaattoria Elisa, Telia, Dna ja Moi. Kaikki operaattorit tarjoavat Suomessa 5G liittymiä sekä EU- ja ETA-roaming paketteja. Nykyään monet liittymätyypit sisältävät EU-dataa ja saattavat olla rajattomia Pohjolassa ja Baltiassa veloituksetta. Mikäli matkustat Euroopassa, kannattaa ehdottomasti varmistaa liittymän ulkomaan edut ennen liittymän valitsemista.

Liittymän vaihtaminen? Liittymän vaihtaminen on tehty nykyään erittäin helpoksi. Valitse listauksestamme paras liittymä käyttöösi ja tilaa liittymä operaattorin nettisivulta. Saat pitää vanhan oman numerosi tai voit valita uuden liittymää tilatessasi. Uusi sim-kortti on yleensä perillä muutamassa päivässä ja liittymän siirrossa operaattorilta toiselle menee yleensä viikosta kahteen, mutta saat valita siirtopäivän itse. Liittymäsi toimii koko ajan, joten vaihda huoletta liittymäsi uuteen parempaan vaihtoehtoon. Operaattorit hoitavat numeronsiirrossa kaiken puolestasi, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin valita paras ja halvin liittymä käyttöösi. Liittymä kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa vuosittain ja parhaat liittymätarjoukset löydät tältä sivulta.

Vähemmän...